Vraag:
Wat kan ik doen als mijn puppy hyperactief is?
Nick
2013-10-09 10:58:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ongeveer een maand geleden kreeg ik een mannelijke teckel van 8 weken en sinds de eerste dagen leek hij opgewonden. Opspringen, mijn kat achterna zitten, overmatig likken als iemand hem aait, enzovoort.

In het begin ging ik ervan uit dat het kwam omdat hij niet genoeg lichaamsbeweging kreeg. (Hij had niet al zijn schoten, dus ik kon hem niet lopen en we wonen in een flat) Een maand later kreeg hij zijn schoten en de laatste week heb ik hem twee keer per dag gedurende 30-60 minuten elk gelopen tijd en zijn gedrag is niet veranderd.

Gisteravond kwamen we bijvoorbeeld terug van een wandeling van meer dan 60 minuten en zodra we terugkwamen begon hij als een gek rond te rennen en een van zijn speelgoed uit elkaar te scheuren.

De "probleem" lijkt te zijn rond mensen. Als we in de buurt zijn of als we gasten hebben, wordt hij gek als hij op iedereen springt. Ik denk echt dat ik hem nog nooit in zijn bed heb zien liggen als er iemand anders in de kamer is. Als we hem alleen laten in een ander deel van de flat (vanwege zijn overmatige opwinding), is hij kalm, maakt geen geluid en slaapt waarschijnlijk de meeste tijd, wat volgens mij de zaken alleen maar erger maakt, omdat ik zou denken dat dat nog meer opbouwt energie.

Is dit overmatige opwinding? Zo ja, wat kan ik doen om hem te kalmeren?

Ik zal zeggen, ondanks mijn recente Q opnieuw oververmoeiend Bear, http://pets.stackexchange.com/questions/5488/how-do-i-know-how-much-exercise-my-puppy-needs-how-much- is teveel dat een uurtje wandelen niet genoeg is voor onze hond. Hij heeft een uur honden achtervolgen in het park nodig. Hij laat af en toe een lange rustpauze vallen, maar begint dan weer rond te rennen. Als ik naar de vrije uren ga, slaapt hij de hele dag. Als hij gewoon een wandeling maakt, zelfs een mooie lange, heeft hij de neiging om meer te willen.
Drie antwoorden:
#1
+12
Salketer
2013-10-09 12:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben geen expert, heb toevallig een paar maanden geleden hetzelfde geleefd.

Uw hond heeft een plek voor zichzelf nodig, een mand of iets dergelijks, waar u naartoe kunt sturen hem. Dit mag nooit als straf worden gebruikt, maar als een plek waar hij kan "rondhangen". Zodra de volgorde "ga naar je mandje" is geleerd, zal het een stuk gemakkelijker voor je zijn om je hond te helpen kalmeren. De kans is groot dat zijn moeder, toen hij 8 weken oud was, niet alle tijd kreeg om hem te leren weer rustig te worden.

Als je hondje wil spelen, is dat een goed teken! Maar zorg ervoor dat jij degene bent die alle speeltijden initieert. Als hij met een speeltje naar je toe komt of gewoon je aandacht probeert te trekken, negeer hem dan, of zelfs een "nee" kan goed zijn als hij aandringt en 5 minuten later met hem gaat spelen. Op deze manier ben jij degene die de controle heeft en leer je je hond dat het zinloos is om je lastig te vallen om te spelen.

Het is ook normaal dat je hond slaapt terwijl jij er niet bent. Zoals de meeste dieren, wanneer aan hun behoeften wordt voldaan en er geen ander stimulerend middel in de buurt is, herstellen of sparen ze energie om klaar te zijn als er iets gebeurt. Vergeet niet dat honden vroeger in het wild leefden :)

Persoonlijk ben ik erachter gekomen dat door hem zijn hersens te laten gebruiken tijdens het spelen een goede manier was om hem te laten leren, over hem te leren en hem te vermoeien iets sneller. Mijn hond voedt nu meestal met een plastic melkfles (kan een frisdrankfles zijn, maar de opening is misschien een beetje te klein), hij kan er helemaal niet zijn tanden op gebruiken. Hij moet er met zijn neus tegenaan stoten of zijn poten gebruiken om wat eten eruit te halen. Ik mixte ook sit en een paar andere bestellingen tijdens onze spellen en hij leerde veel sneller dan toen we probeerden met traktaties.

Refs: Eigen persoonlijke ervaring, hondje is nu 9 maanden oud, heeft nog steeds evenveel energie maar hij weet (en wij ook nu) het te beheersen. Een personal trainer was ook een grote hulp voor ons, het meeste van wat ik zei zijn suggesties die ze deed en die we volgden.

Veel succes, moge het geduld met je zijn

#2
+9
CodingIntrigue
2013-10-09 12:10:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om eerlijk te zijn, klinkt dit gewoon als normaal puppygedrag. Ze hebben grenzeloze energie, veel meer dan wij allemaal zouden durven wedden. Onze colliekruis had dezelfde problemen (doet het tot op zekere hoogte nog steeds, als we hem ermee weglaten , na 10 maanden).

Er zijn heel veel dingen die je kunt proberen , maar helaas zal er geen magisch one-stop-kalmerende apparaat zijn:

  1. Laat hem wennen aan mensen . Breng vrienden rond, breng hem naar puppyklassen. Als mensen en aandacht hem opwinden, kan meer interactie na een tijdje de angel uit de hyperactiviteit halen. Dit is echter een langzaam proces en zal even duren.
  2. Probeer een speeltje te vinden dat hem bezighoudt . Ik vond het moeilijk om speelgoed te vinden dat geschikt was voor puppy's waarin mijn hond geïnteresseerd was, maar misschien heb je meer geluk.
  3. Het klinkt alsof je hem zeker genoeg traint. Probeer hem in zijn deel van uw flat te plaatsen als u terugkomt van een wandeling. Laat hem kalmeren. Als hij eenmaal kalm is, breng hem dan binnen en negeer hem. Ik wed dat hij uiteindelijk in slaap zal vallen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat zolang je & met hem oefent, hij uiteindelijk zal kalmeren, het even tijd zal kosten.

#3
+7
ThomasH
2013-10-11 02:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien oefent u hem tot op zekere hoogte te veel uit. 60+ minuten wandelen voor een puppy van 8 weken oud klinkt absoluut overdreven.

Een teken om op te letten is wat een vermoeide puppy zou moeten zijn die plotseling rondjes door de kamer rent alsof hij door een bij is gestoken. Dat is een duidelijke indicatie van oververmoeidheid. Op dezelfde manier als een peuter chagrijnig wordt als hij oververmoeid is, blijft een puppy gewoon rondrennen.

Je moet hem kalmeren totdat hij de kans krijgt om te beseffen hoe moe hij is, ofwel door hem naar de doos te sturen, zoals Salketer al zei (doe het echter met een blije stem) , of door hem te aaien met lange, langzame slagen en te spreken met een kalmerende en kalme stem.

Een goede manier om uw hond te leren niet op mensen te springen, is door hem voor u te laten zitten en langzaam een ​​traktatie van uw voorhoofd naar uw puppy te laten zakken. Als het omhoog springt, trek dan je hand buiten bereik terug en markeer verbaal het verlies van de beloning ("ah-ah" of "nee" met een strenge stem). Zoek de drempel van uw hond voor hoe laag u kunt gaan voordat hij springt en, wanneer u hem bereikt zonder dat de puppy opspringt, reikt u onmiddellijk helemaal naar beneden en beloont u hem met het lekkers. Doe dit een paar keer en beweeg dan je hand iets lager voordat je beloont. U wilt ervoor zorgen dat de puppy het één keer per vier of vijf keer verkeerd doet dat hij met succes blijft zitten. Op die manier leert uw puppy heel snel dat als hij opspringt, hij het lekkers zal verliezen, maar als hij stil blijft zitten, ontstaat geluk.

Wauw, wist niet van de oververmoeidheid. Bedankt. Hij is op dit moment echter nog geen 8 weken oud, 10 dagen ouder dan 4 maanden.
@NickNikolaou Ah, dat heb ik gemist. We koesterden vroeger puppy's en wisten ook niet van oververmoeidheid. De eerste paar puppy's, telkens als ze rondjes door het huis begonnen te rennen, gingen we nog een wandeling met ze maken omdat we dachten dat ze niet genoeg beweging hadden gehad. Totdat we bij de zesde of zevende pup eindelijk een trainer vroegen. Onnodig te zeggen dat zowel ons leven als dat van de puppy's nu een stuk rustiger is :)
@ThomasH Benieuwd of http://pets.stackexchange.com/questions/5488/how-do-i-know-how-much-exercise-my-puppy-needs-how-much-is-too-much leest als ook "oververmoeid".


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...