Vraag:
Waarom slapen katten graag op karton?
Luc M
2013-10-09 06:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke kat die ik heb gehad, sliep graag in kartonnen dozen van elk formaat. Het kan een gewone doos zijn, een stuk karton, een oude koekjesdoos ... Waarom doen ze dit? Is er een geur die ze lekker vinden? Zit er een chemisch product in karton dat ze aantrekt?

Mijn katten doen hetzelfde, maar met bijna elk voorwerp dat op de grond ligt. Een papieren handdoek, theedoek, tijdschrift, stuk papier, enz. Ik zou graag willen weten waarom ze zich zo aangetrokken voelen tot platte voorwerpen die in het midden van de vloer liggen en erop staan ​​om daar te slapen in plaats van ergens anders. Misschien is het gewoon iets dat te maken heeft met hun nieuwsgierige en nieuwsgierige karakter?
Het is winter (hoewel het er vandaag geen zin in heeft), misschien is de vloer koud?
Ik vind karton een goede isolator en voelt meteen warm aan. Ik heb een plat stuk op mijn bed alleen voor mijn kat Fred en hij slaapt er veel op. Hij scheurt er ook gaten in ....
Nee. Katten liggen graag op elk plat oppervlak; een deken, een stuk papier, doos, etc. Ik heb geen idee waarom. En daarom koop ik niet de zekerheid van een doosuitleg. Katten vinden ook veiligheid op hoge plaatsen en dit is een gedeelde eigenschap van zowel grote wilde katten als huiskatten.
Een antwoord:
#1
+14
iKlsR
2013-10-09 06:09:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit heeft te maken met beveiliging. Een doos heeft 4 zijden waardoor ze zich veilig en beschermd voelen doordat ze afgesloten zijn. Het geeft ze ook het verrassingselement en als er iets gebeurt, kunnen ze gemakkelijk ontsnappen / aanvallen enz. (src)

  • Ze houden van de veiligheid van een afgesloten ruimte. Een doos lijkt op een grot en kan uw kat een veilig gevoel geven, wetende dat ze beschermd zijn en, theoretisch, niet van achteren kunnen worden aangevallen.

  • Dozen zijn leuk! Veel katten lijken vooral speels in en rond dozen. Katten vinden het leuk om in en uit een kist te springen, te springen, te besluipen en op kisten te klimmen. Katten zijn kleine roofdieren, en een doos is een geweldige plek om op hun prooi te springen, zelfs als de prooi maar een kattenkruidmuis is.

  • Dozen zijn gezellig. Leg een zachte deken op de bodem van de favoriete bak van je kat. De zijkanten helpen de lichaamswarmte van de kat vast te houden, waardoor een comfortabel nest ontstaat. (src)

Dit is logisch, maar verklaart niet de liefde van katten om op platte vellen karton te zitten (wat ik persoonlijk bij veel katten heb waargenomen).
Ze houden ook niet zo van plastic dozen, dit heeft te maken met het feit dat het karton is.
Heeft u ooit uw handpalm op karton gelegd? Het voelt bijna onmiddellijk warm aan. Plastic voelt koud aan. Styrofoam voelt te warm aan, bijna heet. Karton is de winnaar! ;)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...