Vraag:
Is het met de hand voeren van mijn paarden hooi genoeg om hun voer aan te vullen als mijn gras niet genoeg is om ze te onderhouden?
user6796
2013-10-09 14:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb twee paarden (hacks) op een terrein van 5 hectare. Het heeft gras, maar het is niet genoeg om ze allebei te onderhouden.

Is het met de hand voeren van hooi om hun voer aan te vullen of moet ik hard voer gebruiken?

Wat zijn de tekenen dat ze meer nodig hebben?

Twee antwoorden:
#1
+7
symbol
2013-10-12 06:38:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lijken uw paarden af ​​te vallen? Zijn hun ribben zichtbaar? Zijn ze lusteloos? Zien hun nek of heupen er mager of knokig uit? Als je het niet zeker weet, raad ik aan om de mening van de dierenarts te vragen.

Hoeveel je ze moet voeren, hangt af van hun leeftijd, metabolisme en hoeveel gras er voor ze beschikbaar is. Ik zou aanraden om te beginnen met 1-2 40 pond. balen hooi / dag. Als ze alles opeten, verhoog dan een beetje. Als ze consequent hooi niet opgegeten laten, verminder dan.

Als ze vol lijken te eten, maar nog steeds afvallen, kun je overwegen om hun dieet aan te vullen met graan, bietenpulp, zoet voer, en / of seniorenvoer. Verander uw voedingspatroon geleidelijk en raadpleeg een dierenarts voordat u grote veranderingen aanbrengt of als u nog steeds niet zeker weet wat u moet voeren.

En hun tanden zweefden.
#2
+2
katho2404
2014-05-09 18:24:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste methode om te weten of uw paarden aanvullende voeding nodig hebben, is door een dierenarts hun bloed te laten analyseren. Dan weet je welke stoffen ze nodig hebben en kun je op zoek naar een mineraalvoer dat die bevat.

De ideale voeding voor een paard is hooi ad libitum en af ​​en toe een mineraalvoer om het ontbrekende mineraal in het hooi te compenseren. Je kunt ze ook seizoenskruiden en zaden geven, maar kijk zeker wat ze doen en of je dat wilt (paardenbloem is bijvoorbeeld geweldig om de lever te ontgiften).

Als ze niet erg hard werken, hebben meestal geen graan of ander "paardenvoer" op de markt nodig.

En zorg er natuurlijk voor dat het hooi van goede kwaliteit is, dat hun tanden in orde zijn en dat ze geen verteringsproblemen hebben .

hooi ad libitum kan een opgeblazen gevoel veroorzaken. Ik ben het er meestal over eens dat dit het beste is, tenzij het paard te licht is


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...