Vraag:
Is een Franse Mastiff-hond minder vriendelijk, geeft hij de voorkeur aan minder mensen in de buurt?
Ankit Sharma
2013-10-09 12:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn zus heeft twee honden; één is een Labrador en één is een Franse Mastiff. De Labrador is vriendelijk en vindt ons allemaal leuk. De Franse Mastiff negeert me meestal, maar hij is enthousiast over andere mensen dan ik, zoals familievrienden.

Ik heb hem vaak te eten gegeven en voor hem gezorgd als mijn zus en zwager afwezig waren, maar hij schijnt weinig of geen genegenheid voor mij te hebben.

Is een Franse Mastiff een minder vriendelijke hond, en houdt hij alleen van minder mensen?

Hoe kan ik dit gedrag veranderen?

Een antwoord:
#1
+5
Mistu4u
2013-10-09 13:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oké, eerst wil ik toegeven dat ik niet weet of er een algemeen gedragsprobleem bestaat met Franse Mastiffs of niet. Maar het probleem dat je met ons hebt gedeeld, is een soort 'respectkwestie', d.w.z. wanneer een hond niet genoeg liefde / respect toont voor een andere persoon in huis. Hoe kom je hier doorheen? Ik wil het graag met je delen vanuit mijn eigen ervaring.

Onze Duitse herdershond Alex is door mijn oudere broer naar ons huis gebracht. Omdat ik geen ervaring had met het opvoeden van een hond, nam mijn broer de verantwoordelijkheid op zich om hem op te voeden. Maar om werkredenen moest hij ergens anders heen gaan, ver van ons huis. Dus ik zorgde allemaal voor Alex tijdens zijn afwezigheid. Maar telkens wanneer mijn broer terugkeerde, mocht hij hem zeker meer dan ik, ook al bleef mijn broer twee weken in ons huis. Dus ik dacht eraan om wat maatregelen te nemen en in overleg met mijn broer, die bereid was mij de leiding te geven, nam ik de volgende stappen om Alex 'respect, liefde en aandacht te krijgen.

1 ) Honden volgen één leider - Het is niet alsof de hond niet van je houdt. Honden houden evenveel van iedereen in het gezin. Het is dat het alleen in hun aard is, zoals elk ander dier, dat ze de neiging hebben om een ​​bepaalde leider te volgen. Dus je moet de leider zijn voor zijn hond om zijn volledige respect, liefde en aandacht te krijgen.

2) Wees de leider en neem de verantwoordelijkheden - als je wilt om de leider te zijn, neem de verantwoordelijkheid voor hem. Je kunt geen leider zijn tenzij je goed voor hem zorgt. De verantwoordelijkheden omvatten:

a) Neem de hond mee voor een uitje voor fysieke training

b) Voeren, baden, naar de wc gaan, met hem spelen etc.

c) Kwaliteitstijd doorbrengen met het huisdier et al.

3) Beschikken over de kwaliteit van een leider- Het zit in de aard van dieren om toestemming te vragen of zijn eigenaar te begroeten. Als u de leider bent, moet u zich als een leider gedragen. U mag uw hond bijvoorbeeld niet begroeten als u een kamer binnenkomt; je kunt hem een ​​beetje aaien, naar hem kijken, hem zachtjes aanraken etc. maar ga niet spelen en rommelen met hem als je het erg druk hebt.

De hond kan je storen om je aandacht te trekken zoals blaffen, dichtbij je lichaam spelen, etc. Maak een strikt oogcontact met hem. Hij zal uw houding begrijpen en uiteindelijk de kamer verlaten. Op deze manier kunt u het respect verzamelen van een leider in de mentaliteit van uw hond. Maar STRAF HEM NOOIT FYSIEK. Het zal geen goed doen.

4) Breng veel tijd met hem door- Dit is een zeer basisprincipe bij het opvoeden van een huisdier. Als je veel tijd met het huisdier doorbrengt, gaan ze van je houden. Zo krijgt de man die voor het huisdier zorgt meer aandacht dan de anderen.

Zorg ervoor dat je deze stappen zorgvuldig volgt. Hopelijk zou je een verandering in het huisdier opmerken.

Echt een mooi samengevat antwoord, zal morgen stemmen. Voor vandaag is de stemlimiet afgelopen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...