Vraag:
Hoe moet ik de vleugels van mijn vogel trimmen?
user6796
2013-10-09 10:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een valkparkiet als huisdier. Ik heb gehoord dat alleen bepaalde veren kunnen teruggroeien nadat ze zijn geknipt.

Welke veren kunnen veilig worden geknipt om tijdelijk te voorkomen dat een vogel vliegt?

Twee antwoorden:
#1
+18
maple_shaft
2013-10-15 16:37:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het andere antwoord is goed, maar er zijn een aantal belangrijke dingen om op te merken wanneer, hoe en waarom je moet doen als je besluit de vleugels van je vogel te knippen.

Waarom

Knippen van de vleugels wordt meestal gedaan als veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat de vogel zichzelf verwondt terwijl hij binnenshuis is, of het kan worden gedaan als een poging om een ​​moeilijke of agressieve vogel tot bedaren te brengen en hem aan te moedigen socialer en gemakkelijker te hanteren. Veel gezelschapsvogels, vooral grotere zoals papegaaien, bereiken vlucht door snelheid en kunnen mogelijk niet snel genoeg ontsnappen of van momentum veranderen om te voorkomen dat ze tegen muren of ramen aanlopen, wat tot letsel kan leiden.

Hoe

Vliegende vogels hebben twee sets slagpennen, primair en secundair. Secundaire veren helpen bij het manoeuvreren en glijden en ondersteunen ook het handhaven van de vlucht. Primaire slagpennen zijn langer en naar het einde van de vleugel toe. Ze zijn cruciaal voor de vogel om op te stijgen en verticale lift te bereiken.

enter image description here

Zorg ervoor dat u bij het knippen alleen de primaire veren knipt en nooit onder de helft van hun oorspronkelijke grootte. Als het goed wordt gedaan, is het niet pijnlijk voor de vogel en moeten ze toch veilig kunnen glijden of naar beneden kunnen vliegen zonder te vallen. Ze kunnen nog steeds verticaal vliegen, maar het zou voor hen erg vermoeiend moeten zijn om te veel gevaarlijke vliegactiviteiten binnenshuis te ontmoedigen.

enter image description here Hierboven is een kip weergegeven, maar het proces is hetzelfde

Om de vogel klaar te maken om te knippen, moet je hem in het algemeen voorzichtig oppakken met een handdoek en proberen zijn gezicht te bedekken zodat hij niets kan zien. Het is minder stressvol voor de vogel als het snel en voorzichtig wordt gedaan. Als u het niet zeker weet, kunt u het beste een dierenarts raadplegen voor hulp of voor instructies over het uitvoeren van deze procedure bij u thuis.

enter image description here

Wees voorzichtig met houd hun hoofd stil, ze vinden dit over het algemeen niet leuk en worden een beetje bijtend!

Wanneer

Het is van cruciaal belang om de vleugels van een vogel pas geruime tijd nadat ze zijn uitgevlogen, te knippen. Leren vliegen is een van de meest cruciale onderdelen van de ontwikkeling van een vogel en als je dit op een te vroege leeftijd doet, kan dit zowel fysiek als psychologisch ernstige en permanente ontwikkelingsinvloeden hebben op de vogel. Ze kunnen een slechte ontwikkeling van de borstspieren hebben die een goede vlucht als volwassenen verhinderen, en in andere gevallen kunnen ze psychologische en zelfvertrouwen hebben, of kunnen ze moeite hebben om zich te hechten aan mensen of andere vogels.

Bij het kopen van een vluchtvogel als een huisdier, zorg ervoor dat de fokker of de eigenaar van de dierenwinkel de vogel volledig laat weenen en voldoende tijd heeft om het vliegen onder de knie te krijgen voordat ze vleugels knippen. Er zijn veel fokkers en dierenwinkels die zich alleen bezighouden met geld en niet met het welzijn van de dieren.

Controleer bij het knippen ook op gezwollen of geïnfecteerde bloedveren, aangezien deze vaker voorkomen. Soms kan een val of een ongeluk ervoor zorgen dat een geknipte veer gaat bloeden, dan stopt het misschien niet vanzelf, in welk geval het zeer belangrijk is om onmiddellijk hulp te zoeken bij een dierenarts of de veer zelf te plukken als je dat prettig vindt Dit.

Andere belangrijke opmerkingen

Vogels die zijn geknipt als huisdier hebben de neiging niet zoveel beweging te krijgen als normaal in het wild (behalve gedomesticeerde vogels). vogels zoals kippen). Het is belangrijk dat ze extra mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen om te veel spierverlies te voorkomen.

Onthoud dat vogels periodiek vervellen (frequentie hangt af van de soort), dus het knippen van slagpennen is geen permanente verandering. Laat nieuwe veren volledig intrekken voordat u weer gaat knippen. Als de veren nog groeien, zitten er actieve bloedvaten in. Door deze bloedveren af ​​te knippen 'kan de vogel bloed verliezen. Als de vogel bloedt uit een afgesneden bloedveer en u kunt het bloeden niet stoppen, dan zal het over het algemeen helpen om de beschadigde veer volledig te plukken. Als u zich hier niet prettig bij voelt of niet in staat bent om onmiddellijk een dierenarts te raadplegen! U kunt een bloedveer identificeren door de donkere of rode kleur op te merken die zich halverwege de schacht van de veer van de huid bevindt.

Waar heb je die foto's vandaan? indien mogelijk moet de bron worden vermeld.
#2
+8
Baarn
2013-10-09 15:03:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het wikipedia-artikel over wingclips is vrij uitgebreid, niet te verwarren met pinioning - het verwijderen van een verbinding op de vogelvleugel.

Voorstanders merken op dat een goed uitgevoerde clip alleen de veren trimt en niet de vleugels zelf, en pijnloos en tijdelijk is, en alleen duurt tot de volgende rui.

Het artikel merkt ook op dat je moet de veren aan elke kant gelijkmatig knippen, zodat de vogel zijn evenwicht kan bewaren als hij valt.

ja mijn zoon heeft onlangs een valkparkiet gekocht en de fokkers hebben de vogel permanent uitgeschakeld, door rond te draaien in plaats van te knippen :( echt misselijk
@Skippy Die arme valkparkiet ... Ondanks mijn liefde voor mijn vogels ben ik er tegen dat ze als huisdier worden verkocht vanwege hebzuchtige en egoïstische dierenwinkels en eigenaren.
@maple_shaft Ik ben het met elk ander huisdier eens dat het niet zo erg is, maar als je een vogel in zijn kooi houdt, beperk je zijn primitieve dierlijke functie, zelfs als de kooi groot is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...