Vraag:
Is er een substraat voor een roodvoetschildpad dat overtollig vocht niet vasthoudt?
jonsca
2013-10-09 15:06:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Zuid-Amerikaanse schildpad (een roodvoet) die leeft op veenmosstrooisel. Ik heb erover nagedacht om haar over te schakelen naar een substraat op basis van een bovengrond, maar ik ben bang dat een dergelijke basis te veel vocht vasthoudt.

Zijn er reptielveilige planten die ik aan de grond kan toevoegen om het juiste vochtniveau te behouden om geen schimmel te laten groeien? Of zijn er andere substraatmaterialen die in deze omgeving logischer kunnen zijn? Ik vind het fijn dat het veenmos vrij goed uitdroogt, maar het zou fijner zijn als de grond het vocht vasthoudt en niet in stukjes verkruimelt.

Een antwoord:
#1
+6
symbol
2013-10-12 09:28:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat EcoEarth (geraspte kokosnootschil) een mooi substraat is. Het kan nat of droog worden gebruikt en zelfs in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid heb ik nooit problemen gehad met schimmel. Het is geen bovengrond, maar misschien vindt u het toch nuttig. Je kunt ook een mengsel van teelaarde en kokosnootschillen proberen. Dit zou je enkele van de vochtbalancerende eigenschappen van kokosnootschil kunnen geven, samen met een deel van de textuur en andere eigenschappen van teelaarde.

Ik vind EcoEarth niet erg exorbitant qua prijs. Het lijkt erop dat een pakket van drie gecomprimeerde stenen bij PetCo ~ $ 10 kost. Elke steen kan opnieuw worden gehydrateerd om 7 of 8 liter substraat te maken. Maar nogmaals, ik weet niet hoe groot uw terrarium is of hoe diep u uw substraat wilt hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...