Vraag:
Of en hoe de fysieke activiteit van een teefje onmiddellijk na een operatie aan de sexing kan worden geminimaliseerd?
Jeromy Anglim
2013-10-09 05:54:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gedurende de eerste dagen na een geslachtsoperatie, instrueren dierenartsen een eigenaar vaak om te proberen de fysieke activiteit van een vrouwelijke hond tot een minimum te beperken. Er kunnen bijvoorbeeld 10 dagen zitten tussen de operatie en het moment waarop hechtingen worden verwijderd.

Honden hebben echter vaak een eigen mening en zodra de verdoving is uitgewerkt, kunnen ze zich normaal gaan gedragen. Helaas kan een dergelijke normale activiteit (rennen, springen, andere honden, katten achtervolgen, enz.) Problemen veroorzaken met de hechtingen.

Vragen

  • Hoe belangrijk is het om de fysieke activiteit van een teefje te minimaliseren in de dagen onmiddellijk na de geslachtsgemeenschap?

  • Wat zijn nuttige strategieën om dergelijke fysieke activiteit te minimaliseren?

Twee antwoorden:
#1
+7
user6796
2013-10-11 15:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vrouwtjeshonden moeten na de seks een paar dagen stil worden gehouden. Ze hebben een behoorlijk ingrijpende chirurgische ingreep ondergaan, waarbij de baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd. Afhankelijk van de dierenarts en hoe de procedure wordt uitgevoerd, kan de locatie van de incisie variëren. Ze zal op zijn minst hechtingen hebben en het duurt even voordat de wonden genezen. Door haar activiteit te verminderen, verkleint dit de kans dat de hechtingen breken, bevordert het de genezing (zoals honden genezen wanneer ze slapen) en vermindert het de stress van pijn veroorzaakt door fysieke activiteit.

De hoeveelheid activiteit die uw hond kan doen. zal na een paar dagen toenemen, maar het is een goed idee om elke inspannende activiteit gedurende ten minste een week te verminderen.

Dag 1.

Breng haar thuis en maak haar bed lekker knus en bewaar haar in een rustige, liefst verduisterde kamer met de deur dicht. Als je haar meeneemt naar het toilet, houd haar dan aan de lijn, zodat ze niet kan proberen rond te dwalen. In dit stadium zal ze waarschijnlijk nog steeds slaperig zijn van de procedure en de medicijnen. Dus als je haar op deze manier opgesloten houdt, zal ze een goede plek hebben om gewoon te slapen. Sommige mensen gebruiken een interne wasruimte, aangezien het een kleine ruimte is, geef ik de voorkeur aan een kleine slaapkamer.

Dagen 2-3.

Houd uw hond binnen voor de duur. Als je een omheinde tuin hebt, zou het goed moeten zijn om haar los te laten, maar blijf bij haar en breng haar naar binnen nadat ze zichzelf heeft ontlast en even heeft rondgesnuffeld. Als ze naar een gebied met andere honden moet worden gebracht, of zonder verblijf, moet ze te allen tijde aan de lijn worden gehouden.

Als je een kleine plaats hebt, is er minder noodzaak om haar te beperken verplaatsingen binnen het huis, maar voor grotere huizen kan het een goed idee zijn om haar in een of twee kamers te houden. Het probleem hiermee is dat je niet wilt dat ze zich sociaal geïsoleerd voelt van haar familie.

Dag 4-7.

Uw hond kan meer vrijheid hebben, hoeft niet in huis vastgehouden te worden. Ik zou haar binnen houden en haar langer onder toezicht buiten laten. 20-30 minuten per keer. Ik zou haar in dit stadium niet meenemen op wandelingen.

Het is belangrijk om de instructies van uw dierenarts op te volgen.

#2
  0
Emma evans
2018-01-02 05:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is uitermate belangrijk dat ze niet rondspringen om de wond niet te openen en zichzelf schade toe te brengen en infectie te veroorzaken. Kratten is een goede en veilige methode, maar kan stress veroorzaken. Na ongeveer een week kunnen ze weer activiteiten opbouwenDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...