Vraag:
Is er een effectieve oplossing om te voorkomen dat een vogel gewoonlijk plukt?
JohnFx
2013-10-09 04:30:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn huisdiervogel (Afrikaans grijs Congo) plukt al jaren. We hebben de "kegel van schaamte" een tijdje geprobeerd, zoals aanbevolen door onze dierenarts om de gewoonte te doorbreken, maar ze begint meteen weer te plukken zodra het loskomt.

Ze heeft speelgoed om mee te spelen. Het gedrag begon kort nadat we de vogel hadden gekregen en op vakantie gingen. Onze oppas was een beetje zenuwachtig over zo'n grote vogel en haalde hem niet uit de kooi of had er niet veel mee te maken terwijl we 2 weken weg waren. Het is misschien begonnen als verveling, maar ik ben bang dat het nu gewoon een slechte gewoonte is.

Zijn er effectieve remedies voor vogels die plukken en kun je tips geven om ze effectief te gebruiken?

Een antwoord:
#1
+8
user6796
2013-10-12 13:14:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals u de verandering in verzorger noemt, hadden haar nervositeit en het daaruit voortvloeiende gebrek aan aandacht er allemaal toe kunnen leiden. Deze vogels lijken afgestemd te zijn op de menselijke emotie en het is belangrijk om ondanks dit gedrag kalm bij hen te blijven, omdat een negatieve reactie voor de vogel het probleem kan verergeren. Het is echter altijd verstandig om uw vogel door een professional te laten controleren om gezondheidsproblemen uit te sluiten die de gedragsverandering kunnen veroorzaken.

Na het uitsluiten van gezondheidsproblemen, zijn er een paar dingen die kunnen worden gedaan, advies gaat uit van gezondheid, voeding en milieu:

Kooi - is hun kooi groot genoeg? Is het schoon? Hygiënische dieren van nature, een vuile, onverzorgde kooi is schadelijk voor de mentale en fysieke gezondheid van een Grey.

Baden / douches - uw Grey zou regelmatig een bad of douche moeten krijgen om hem schoon en gezond te houden. Stel ze ook bloot aan vochtige lucht - leg ze in de badkamer om te genieten van de stoom terwijl u onder de douche staat. Niemand houdt ervan om jeuken en vies te zijn, en zeker niet een Afrikaans grijs.

Geuren - Kamerverfrissers, kaarsen, parfums, haarlakken enz. kunnen de huid van een Afrikaans grijs irriteren.

Geef je Afrikaans grijs zelfvertrouwen - moedig het aan om te ontdekken en nieuwsgierig te zijn. Stel het bloot aan verandering - neem het mee naar verschillende kamers in huis, laat het verschillende kleuren en speelgoed zien, praat met andere mensen; dus het leert dat verandering oké is en deze dingen zouden het niet bang moeten maken. Een gelukkige vogel is een gezonde vogel (1)

Afrikaanse grijze veren plukken / veren plukken african-grey-parrot.com (1)

Het volgende artikel bevestigt ook dit type oplossing en voegt nog enkele tips toe over dieet en voeding. In tegenstelling tot de titel, erkennen ze dat Afrikaanse grijze papegaaien kunnen plukken, maar houden er niet van dat ze "plukkers" worden genoemd.

Ze stellen voor om te controleren op allergieën en reacties voor zaden en pinda's. Sommige zaden kunnen ook gifstoffen bevatten, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Deze dingen kunnen leiden tot het plukken van veren. Het artikel gaat nogal wat details over voeding in.

  • Zorg voor een breed gevarieerd dieet voor zacht voedsel dat bestaat uit vogelbrood, bonen / granen / pasta / groenten, spruitjes, vers fruit en groenten. Kies fruit en groenten met een hoog vitamine A-gehalte vanwege de voordelen van hun immuunsysteem. Een plukvogel is meestal een gestreste vogel en heeft mogelijk de boost van het immuunsysteem nodig die door voedsel met een hoog vitamine A-gehalte wordt geleverd. (2)

THE AFRICAN GREY MYTHS African Greys Are Pluckers door Bobbi Brinker (2)

Een prachtig en uitgebreid antwoord! De enige toevoeging die ik zou hebben, is dat AG's de neiging hebben om gestrest te raken als ze worden afgezet waar ze niet betrokken kunnen zijn bij gezinsactiviteiten. Soms vinden ze het gewoon leuk om met jou in de kamer te zitten en naar mensen te kijken. Dit maakt ze ook socialer. Een sociale vogel is over het algemeen een gelukkige vogel.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...