Vraag:
Hoe kan ik overmatig haarverlies van honden beheren?
Ankit Sharma
2013-10-09 15:37:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bepaalde honden hebben de reputatie haar af te vallen (Labradors, Golden Retrievers), waardoor er een constante strijd ontstaat om het huis schoon te houden, vooral omdat dit de hele dag door blijft gaan. Haaruitval neemt ook toe in verschillende groeifasen en per seizoen.

Zijn er methoden om haaruitval onder controle te houden?

Een antwoord:
#1
+9
psubsee2003
2013-10-09 17:08:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen heb je geen controle over het afstoten, omdat het moet gebeuren. De beste preventieve maatregel die u kunt nemen, is de hond regelmatig te borstelen / borstelen om ervoor te zorgen dat het oude haar wordt verwijderd.

Voor honden die seizoensjassen krijgen, is het belangrijk om ze vaker te verzorgen tijdens nieuwe vacht komt binnen. Voor honden die voortdurend werpen (zoals uw retrievers), is het iets dat doorgaat.

Als u echter denkt dat uw hond meer verhaart dan zou moeten, kan het onderzoeken van zijn dieet wees behulpzaam, want voedsel van hoge kwaliteit is belangrijk voor een gezonde vacht. Zijn reguliere voeding moet bestaan ​​uit hoogwaardige eiwitten.

Bovendien kunt u proberen zijn dieet aan te vullen met een vetzuursupplement. Ze verkopen DHA-pillen voor honden, maar mijn dierenarts stelde ook voor hem gewoon menselijke DHA-pillen te geven (die goedkoper zijn) en gewoon de dosering te verlagen. We snijden gewoon de gelcapsules open en persen een beetje op zijn eten voor de maaltijden. Maar voordat je hem supplementen gaat geven omdat je denkt er iets mis is, is het aan te raden om hem eerst te laten nakijken door een dierenarts.

En als het gewoon een kwestie is van het houden van de schoon huis, de meubels afdekken is daar de enige remedie.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...