Vraag:
Is het veilig voor een hond om water uit een beek te drinken?
psubsee2003
2013-10-09 05:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een kleine stroom die door onze tuin snijdt. De hond drinkt er graag vaak uit, zelfs als hij een bron van vers water (uit de gootsteen) in de buurt heeft.

Is het veilig? Zo nee, is er een manier om hem ervan te weerhouden uit de stroom te drinken en hem aan te moedigen uit zijn kom te drinken?

Twee antwoorden:
#1
+11
psubsee2003
2013-10-09 06:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u niet bekend bent met de waterbron, is het in het algemeen niet veilig om uw hond ervan te laten drinken.

Leptospira, een bacterie die wordt uitgescheiden in de urine van besmette dieren, kan maandenlang in het water overleven, daarom heeft onze dierenarts aanbevolen dat hij naast zijn normale jaarlijkse opnamen ook wordt ingeënt tegen leptospirose.

Afgezien van de aanvullende inentingen, heeft onze dierenarts echter geen ernstige zorgen getoond. Het is echter altijd raadzaam om uw dierenarts te raadplegen, aangezien er ziekteverwekkers kunnen zijn die veel voorkomen in de waterwegen waar u woont.

#2
+3
Mistu4u
2013-10-09 09:44:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om eerlijk te zijn, uit mijn eigen ervaring, heb ik gezien dat je je hond niet echt kunt ontmoedigen om niet te drinken uit de stroom die je noemde. Ik begrijp het, ik weet niet precies waarom, maar honden drinken graag uit smerige oorden. We probeerden hem te weerstaan ​​en probeerden hem zelfs te belonen als hij drinkt van de dierenarts die voor hem bedoeld was. Maar echt, dit is een geval, we konden hem niet echt ontmoedigen. Maar als je het over gezondheid hebt, hebben we nog steeds geen idee dat hij zich daar ziek door voelt. Dus als de bron van water schoon is, is er geen reden tot paniek. Welke eigenaar wil echter niet dat zijn hond ver verwijderd is van slechte plaatsen. In dat geval zou ik willen voorstellen om fysieke maatregelen te nemen (zoals een erfafscheiding of een hek in je tuin) om te voorkomen dat hij daarheen gaat.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...