Vraag:
Waar moet ik op letten als ik besluit een huisdierenverzekering af te sluiten?
Timtech
2013-10-09 03:17:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met welke factoren moet ik rekening houden bij de beslissing om een ​​huisdierenverzekering af te sluiten?

Vier antwoorden:
#1
+14
Monica Cellio
2013-10-09 03:32:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lees de dekking zorgvuldig. Toen ik enkele jaren geleden de huisdierenverzekering onderzocht, ontdekte ik dat het alleen nuttig was voor catastrofale kosten; de premies waren ongeveer gelijk aan de kosten van het jaarlijkse onderzoek (of veterinaire controle) en shots, en zorgden daar voor een minimale korting. Op dat moment speel je de kansen: als je huisdier kanker krijgt, ben je blij dat je de verzekering hebt, maar als het iets ontwikkelt waarvoor medicatie nodig is, maar geen operatie, helpt het misschien niet veel.

Bovendien is er vaak een leeftijdsgrens: voor de polissen waar ik naar keek, waren mijn tien jaar oude katten te oud.

De beste manier om de kosten te beoordelen, is door de premies te vergelijken en dekkingbedragen met uw eerdere en huidige gegevens, als u die heeft, of als u die niet heeft, met schattingen van uw dierenarts.

Bedankt, Monica. Een goed basisadvies over waar u op moet letten en dat van toepassing is, waar en wat u ook verzekert. Ik zou er ook aan toevoegen dat ik persoonlijk, hoewel ik geen ziektekostenverzekering heb, wel een verzekering voor mijn hond heb. De lokale overheid laat me niet langs de kant van de weg sterven in geval van een ongeval en zal alles betalen boven een bepaald beheersbaar eigen risico, terwijl voor mijn hond elke voorwaarde boven een paar honderd dollar zou betekenen dat ik hem zonder verzekering.
#2
+9
JoshDM
2013-10-09 19:43:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal mijn ervaring (Verenigde Staten) vertellen, zodat u ernaar kunt verwijzen; het is misschien geen definitief antwoord, maar het kan u helpen beslissen. In 2002-3 kocht ik een Veterinary Pet Insurance (VPI) voor mijn eerste twee honden, met de standaardplannen. Dit dekte de absolute minimumkosten, en aangezien een van mijn honden vroeg in zijn leven een oorontsteking had (doordat zijn vorige eigenaar zijn oren niet goed schoonmaakte), waren toekomstige oorproblemen met hem uitgesloten.

Ik had het gevoel dat ik alleen genoeg geld terugkreeg om bijna het geld te dekken dat ik jaarlijks heb uitgegeven. Eén hond ontwikkelde de ziekte van Cushing en had dure maandelijkse medicatie nodig. Het plan had een maximale jaarlijkse limiet voor zijn maandelijkse medicatie en jaarlijkse vergoeding van de behandeling; Ik had op dat moment niet het geld om de kosten te dekken, dus het idee om een ​​verzekering te hebben om medische kosten voor honden te dekken was belangrijk, maar het feit dat de verzekeringskortingen zo beperkt waren, was achteraf gezien de aankoop van de verzekering niet de kosten waard .

Toen een van mijn honden stierf, terwijl de verzekeringsmaatschappij de rekening pro-rateerde, werden zijn kosten voor het levenseinde niet naar mijn tevredenheid gedekt. Ik houd mijn andere hond nog steeds gedekt, maar mijn derde, nieuwe, hond is niet gedekt.

Gezien de extra tijd die nodig is voor persoonlijk druk werk dat nodig is voor het invullen van formulieren, het bijhouden van het account en het indienen van formulieren en ontvangstbewijzen, denk ik dat het beter is om een ​​maandelijkse onkostenrekening voor "in geval van nood" opzij te zetten voor nieuwe hond.

In de afgelopen twee jaar hebben de ziekenhuizen van het VCA-merk VPI omarmd en werken ze wat meer met hen samen, dus als je naar een VCA-ziekenhuis gaat en een ander plan koopt dan ik een dier had en dekt met minder reeds bestaande aandoeningen, kan de verzekering beter in uw voordeel werken.

Uw aantal kilometers kan variëren.

#3
+3
AJ Henderson
2014-10-21 00:56:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een verzekering voor mijn katten gekocht bij VPI. Wat u met een verzekering moet begrijpen, is dat u gemiddeld geld verliest bij de deal. Ik heb de eerste 6 jaar van mijn carrière als softwareontwikkelaar in verzekeringen gewerkt, zowel bij een vervoerder als bij een agent. Een huisdierenverzekering is niet bijzonder georganiseerd, dus u krijgt over het algemeen geen kortingen bij de dierenarts zoals bij een medische verzekering. Het is gewoon een verzekering voor risicobeperking.

Als u gedurende de levensduur van uw huisdier geld hebt gespaard dat gelijk is aan wat u voor een verzekering zou betalen, zou het na verloop van tijd gemiddeld minder moeten zijn dan uw verzekeringspremies. Oké, dus als het zo'n slechte deal is, waarom heb ik het dan gekregen?

Twee redenen: ten eerste is er geen garantie dat mijn huisdier pas later in zijn leven medische problemen zal krijgen. Een van mijn huisdieren heeft medische problemen met zijn oog gehad en de dekking heeft geholpen om daarvoor te betalen en heeft meer gedekt dan we voor die kat hebben betaald (hoewel niet meer dan we voor beide hebben betaald).

De tweede, grotere reden is dat ik waarde moet hechten aan het leven van mijn huisdier. Stel dat ik mijn geld spaar in een fonds om voor mijn huisdier te zorgen. Mijn kat wordt 18 jaar oud, nadert het einde van zijn leven en heeft een procedure van $ 2000 nodig. Als ik al die tijd heb gespaard, heb ik een hoop geld dat ik een hoop moet uitgeven om voor hem te zorgen voor wat misschien niet veel meer tijd is. Ik heb andere uitgaven en kan moeilijk kiezen of ik die besparing echt voor mijn huisdier wil gebruiken.

Als ik in plaats daarvan al die tijd voor verzekeringen heb betaald, heb ik dat niet een groot bedrag dat ik op 19-jarige leeftijd uitgaf, maar eerder heb betaald voor alle problemen die zich de hele tijd hebben voorgedaan. Het is gemakkelijk om te beslissen om de procedure uit te voeren, omdat ik niets te verliezen heb.

De huisdierenverzekering zorgt ervoor dat ik me nu geen zorgen hoef te maken over het onwaarschijnlijke geval van grote medische kosten en dat ik me geen zorgen hoef te maken over moeilijke beslissingen over het uitgeven van grote medische kosten later in mijn leven. Hierdoor kan ik me concentreren op wat het beste is voor mijn huisdier zonder me zorgen te hoeven maken over onvoorspelbare kosten, en ik geef de verzekeringsmaatschappij wat extra's om ervoor te zorgen dat ik dat risico voor mij neem.

#4
+1
Louis Waweru
2019-06-10 11:05:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kijk naar een huisdierenverzekering voor mijn pas geadopteerde volwassen hond en ik merk dat de maximale jaarlijkse dekking echt niet logisch voor mij is. De meeste verzekeraars beginnen bijvoorbeeld met een jaarlijkse dekkingslimiet van $ 5.000, en hebben opties voor een onbeperkte jaarlijkse dekking voor een paar dollar meer.

Hoewel dit geweldig klinkt, als mijn hond enorme kosten zou moeten maken kost tienduizenden dollars, alle polissen die ik ben tegengekomen, stellen dat ze alleen polishouders vergoeden ; dus om van een verzekering te kunnen profiteren, zou men eerst de dierenartsrekening volledig moeten betalen. Hoewel dit tot een bepaald bedrag mogelijk zou zijn, wordt het voor de meeste mensen op een gegeven moment natuurlijk onpraktisch voordat "onbeperkt" optreedt.

Het lijkt erop dat het mogelijk is om verzekerd te zijn terwijl u de dierenarts niet op voorhand kunt betalen, en komt dus niet in aanmerking voor vergoeding.

Het model van de huisdierenverzekering verschilt sterk van het ziekteverzekeringsmodel. Ik denk dat dit het overwegen waard is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...