Vraag:
Is het gezond voor een kat om regelmatig kaas te eten?
Abdullah Shafique
2013-10-09 03:32:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kitten Mickey is verslaafd aan kaas en zal niet stoppen met miauwen totdat we hem eten geven. We geven hem ongeveer een handvol per dag. Is dat gezond voor een eenjarige kat?

Mijn pittige houdt van rozijnen, wat geweldig was toen ik hem er echt een zag eten. Ik geef hem ook een beetje kaas waar hij echt van houdt.
Twee antwoorden:
#1
+17
Dennis Graves
2013-10-09 03:35:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel kittens over het algemeen zuivelproducten aankunnen, kunnen volwassen katten dat meestal niet. Het voeren van zuivelproducten aan katten kan leiden tot spijsverteringsproblemen met diarree of braken tot gevolg.

Gewoon stoppen met toegeven aan de eisen van de kittens zou dit gedrag waarschijnlijk stoppen, aangezien de kat zal leren dat hun miauwen niet resulteert in een beloning. .

Ondersteunende informatie over zuivelproducten en katten: Menselijk voedsel dat gevaarlijk is voor katten (petmd.com)

Bedankt! Ik zal proberen te stoppen, maar hij wordt helemaal wild en begint op me te springen. Is er een manier om dit gedrag te stoppen?
Het zou moeten werken om het gedrag van de kat een tijdje te negeren. Uw kat heeft zijn acties waarschijnlijk in verband gebracht met krijgen wat hij wil, dus zolang hij de twee associeert, zal hij ermee doorgaan. Het negeren van zijn gedrag zou het uiteindelijk moeten stoppen.
Merk op dat kaas [weinig lactose] bevat (http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance#Dairy_products). Ik betwijfel of het voldoende is om een ​​probleem te vormen.
#2
+7
John Cavan
2013-10-09 03:35:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaas bevat veel vet, wat een smakelijke traktatie is voor een kat, maar het zou eigenlijk gewoon een traktatie moeten zijn. Ik denk dat je die hoeveelheid waarschijnlijk een beetje wilt verminderen, misschien tot een vijfde daarvan, en er in plaats daarvan een specialer tussendoortje van wilt maken en op zoek wilt gaan naar alternatieve lekkernijen, zoals harde lekkernijen die zijn tanden in goede conditie houden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...