Vraag:
Waarom stopt mijn kat speelgoed in mijn schoenen?
JohnB
2013-10-09 04:27:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kat heeft een paar favoriete speeltjes waar hij gek van wordt. Meer specifiek: een plastic bal met een belletje erin en een kleine gevulde muis.

Van tijd tot tijd als ik 's ochtends mijn schoenen aantrek, vind ik een van deze speeltjes in mijn schoen. Eerst dacht ik dat het toeval was en dat het per ongeluk gebeurde. Dit is echter een terugkerend gedrag en ik heb hem meer dan eens op heterdaad betrapt.

Is dit een algemeen gedrag? Is er een verklaring waarom hij dit doet?

Mijn kat stopt ze in mijn tas. Vaker op dagen dat ik ga werken :)
Drie antwoorden:
#1
+31
Ash
2013-10-09 04:33:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een veelvoorkomend gedrag. Er zijn een paar verschillende ideeën waarom katten schoenen vooral leuk vinden als opberglocaties.

  1. Het zijn kleine ruimtes die verborgen lijken, wat katten leuk vinden - ze willen op dingen jagen en ze dan verbergen voor later, en de schoenen lijken een goede stiekeme manier om ze te verbergen voor de andere mensen in huis (of andere dieren), aangezien ze klein en moeilijk te zien zijn en gemakkelijk over het hoofd te zien.

  2. Ze brengen je een cadeau! Katten hebben de neiging om te jagen en brengen de moorden naar degene waar ze om geven (andere katten, mensen, enz.), En aangezien uw schoenen veel van uw persoonlijke geur zullen behouden, vooral als het degenen zijn die u vaak draagt, zal de kat ze associëren met u, en dus legde het speelgoed daar voor u als geschenk en bewijs van hun jachtvaardigheid.

Ik vind geen speelgoed in mijn schoenen, maar ze worden zeker opzettelijk in bed gelaten. Het is bekend dat de katten van een vriend hun speelgoed in rugzakken achterlaten (niet noodzakelijk die van haar). Totdat iemand een experiment kan ontwerpen dat test waarom een ​​bepaalde kat dit doet, denk ik dat we met giswerk zitten.
Ik denk dat het Jackson Galaxy was die zei dat schoenen het ding in huis zijn dat het meest naar jou ruikt zonder jou te zijn.
#2
+4
rumtscho
2015-06-11 03:06:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast wat Ashley Nunn zei, denk ik dat ze gewoon van schoenen houden. Mijn kat stopte nooit speelgoed in schoenen. Maar hij speelde graag met mijn natuurlijke leren pantoffels! Ik denk dat het misschien te maken heeft met de opwindende geur.

Toen hij een baby was, kon hij zijn hele hoofd naar binnen steken, en deed het de hele tijd, zodat zijn snorharen af ​​braken op de punten waar ze kromden. Als je weet hoe gevoelig kattenbakkebaarden zijn, kun je begrijpen hoeveel hij ervan hield, dat ze zo scherp gebogen waren en het niet eens kon schelen. Dus misschien speelt je kat ook met je schoenen en laat hij zijn speelgoed erin.

#3
-1
Andrew Khan
2015-07-15 17:07:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn ervaring is dat de reden dat speelgoed in je schoenen zit puur een ongeluk is. Katten hebben de neiging om erg snel te bewegen als ze met speelgoed spelen, en naar mijn ervaring belandt het speelgoed daardoor in de schoenen. Ik zal mijn katten vaak met hun hele armen in mijn schoenen vinden om een ​​stuk speelgoed te pakken dat ze verloren hebben.

Mijn ervaring is het tegenovergestelde! Ik vind altijd speelgoed in mijn laarzen. Ik zou het erover eens kunnen zijn dat het een ongeluk zou kunnen zijn als het maar een of twee keer is gebeurd, maar dat is niet het geval voor mij.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...