Vraag:
Is het veilig voor mijn kat om mijn huid te likken als er lotion op zit?
DarenW
2013-10-09 07:18:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik na het douchen lotion heb aangebracht, likt mijn kat graag mijn armen, zelfs enkele uren later. Het lijkt erop uit te maken welk merk lotion ik gebruik, hoewel ik er niet veel heb geprobeerd.

Wat zit er in de lotion dat de tong van de kat aantrekt?

Zijn de ingrediënten van de lotion veilig voor de kat?

Hij houdt waarschijnlijk van de olie in de lotion. Katten zijn over het algemeen geen fan van sterke citrus- of dennengeuren. Mijn katten lieten me ze niet vasthouden nadat ik een naar sinaasappel geurende lotion had aangebracht die ik vroeger had. Je zou kunnen proberen om een ​​sterk geurende lotion te kopen en kijken of dat onverteerbaar blijkt.
Twee antwoorden:
#1
+10
Ash
2013-10-09 07:36:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onder de dingen die schadelijk zijn voor katten, stelt de American Humane Association het volgende:

Katten voelen zich vaak aangetrokken tot ongewone smaken, dus houd ze uit de buurt van calamine lotion, zalven voor luieruitslag, sunblock en pijnstillende zalven. Deze producten bevatten een zuur verwant aan die in aspirine en zullen giftig blijken als ze worden ingenomen.

Het ASPCA Animal Poison Control Center zegt ook dat:

We verwachten geen problemen als uw katten in contact komen met uw handen nadat u niet-medicinale lotion heeft aangebracht. Als ze toevallig een kleine hoeveelheid van deze lotion inslikken, kan dit mogelijk een licht laxerend effect hebben en maagklachten veroorzaken. We verwachten echter geen systemische of levensbedreigende problemen.

Dus in het algemeen, als het een niet-medicinale lotion is, moet u veilig zijn. Het is niet iets dat de kat waarschijnlijk veel zou moeten krijgen, maar als ze gewoon je huid likken nadat je het hebt aangebracht en het in je huid is gedrenkt, zou het goed met de kat moeten zijn.

Als de De kat blijkt plotseling ziek te zijn na het likken van de lotion, en het nemen van de juiste maatregelen om de veiligheid en gezondheid te garanderen hebben natuurlijk altijd de hoogste prioriteit!

Het lijkt de kat helemaal niet te storen. Het zou gevaarlijk zijn om te generaliseren; Ik gebruik een minder bekend merk uit een biologisch vriendelijke winkel, die misschien geen ingrediënten heeft die in reguliere merken voorkomen.
#2
+2
Anne-Marie
2016-05-18 20:02:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben overgestapt op het gebruik van kokosolie als vochtinbrengende crème. Ze vinden het heerlijk om dat eraf te likken, maar het is niet schadelijk, aangezien sommige mensen het gebruiken als genezend middel voor katten. (Ik raad dat niet aan, maar het zou geen probleem moeten zijn als ze het eraf likken)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...