Vraag:
Wat kan ik doen om de angst van mijn honden voor harde geluiden te verminderen?
MarkS
2013-10-09 03:40:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of het nu mijn zwarte labrador is of de Amerikaanse eskimo van mijn ouders, de geluiden van onweer, vuurwerk en soms willekeurige harde geluiden kunnen hen een beetje in paniek brengen. Ze schudden langdurig, hijgen, kwijlen en krabben op de vloer. Ze lijken ontroostbaar en menselijk contact lijkt hen niet te helpen ontspannen.

Wat is de beste manier om met honden om te gaan als u de geluiden niet kunt beheersen?

Is er medicatie die ik ze kan geven als ik weet dat er een onweersbui op komst is?

Zal het helpen om muziek of andere geluiden op te zetten die ik kan uitzenden om te proberen de storende geluiden te maskeren (tenzij de bliksem een ​​boom in de achtertuin raakt, waardoor zelfs ik zou schudden en er aan het tapijt zou krabben een beetje. :-))?

Vijf antwoorden:
#1
+13
Salketer
2013-10-09 19:39:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ding om in gedachten te houden is om niet te proberen uw huisdier te troosten.

Als u uw huisdier beveiligt door hem met een zachte stem te kalmeren, bevestigt dit zijn angst ! U vertelt uw hond eigenlijk dat het normaal is om bang te zijn. Het beste wat je kunt doen is normaal handelen, zijn angst volledig negeren, normaal met hem praten, met hem spelen zoals je normaal zou doen en hem geen dingen laten doen die je normaal niet leuk vindt op de bank of iets dergelijks. Jouw idee om muziek te gebruiken om de hond te helpen kalmeren is goed, maar gebruik het niet om het geluid te verdoezelen.

Je zou hem ook wat hulp willen geven om te kalmeren en dat kan, maar doe het niet omdat hij bang is. Kortom, leid hem eerst af zoals hierboven vermeld, zodra hij de storm "vergeten" is, kun je hem in zijn mandje stoppen. Hij zal zich daar, zoals gewoonlijk, op zijn gemak voelen en hoopvol ontspannen. Hij zal dan zelf leren om daarheen te gaan als hij bang is, maar dit alles zou hem ook minder nerveus moeten maken.

Het negeren van een puppy is misschien moeilijker dan een grote hond, maar onthoud dat het troosten van een puppy puppy zal ook een grotere impact hebben.

#2
+10
Dennis Graves
2013-10-09 04:00:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel geluk gehad met Thundershirts bij het kalmeren van mijn huisdieren, zowel katten als honden.

Als dat niet werkt, geef de hond dan een veilige plek om naartoe te gaan, zoals zijn bench, wat verlichting kan bieden. Het kan ook helpen om de kist op een locatie uit de buurt van de buitenmuren te plaatsen.

+1000 op het Thundershirt. Ze gebruiken deze om vee en mensen met angststoornissen te kalmeren. Het geneest mijn nerveuze teckel van de hele tijd trillen. Ik zou het voor altijd bij hem achterlaten, behalve dat het na verloop van tijd ineffectief wordt als het continu wordt gebruikt. Je moet het alleen gebruiken als hij het nodig heeft, niet een eeuwigdurende kruk.
@JoshDM Ik had alleen gehoord dat ze voor huisdieren werden gebruikt! Wist dat niet van het vee en de mensen!
Ik geloof dat het concept is afgeleid van de vee-applicatie.
#3
+9
ThomasH
2013-10-11 02:14:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel zowel sevargdcg als Salketer goed advies geven over hoe u kunt omgaan met de angst van uw hond wanneer deze zich voordoet, wilt u op de lange termijn werken aan het verminderen van de gevoeligheid van uw hond voor geluiden.

U kunt online cd's kopen met vuurwerk en andere geluiden, speciaal om uw honden ongevoelig te maken, maar u zult waarschijnlijk ook veel van de vereiste geluiden op YouTube vinden.

Het idee is om het geluid af te spelen op een volume waar uw hond zich prettig bij voelt en hem vervolgens elke keer dat het geluid wordt gespeeld te belonen en hij geen tekenen van angst of angst vertoont. Als u er zeker van bent dat uw hond zich op zijn gemak voelt met het geluid op een bepaald volume en het helemaal niet erg vindt, verhoog dan langzaam het volume.

Wees heel voorzichtig dat u langzaam gaat en het volume niet verhoogt. snel aangezien je hond veel achteruit kan gaan als je het te hard speelt en hij schrikt.

Blijf herhalen totdat uw hond volledig ongevoelig wordt voor het lawaai en het zelfs gaat associëren met goede dingen die gebeuren (TM). Je zult er behoorlijk wat tijd in moeten steken, maar het zal het leven van jou en je honden op de lange termijn een stuk gemakkelijker maken.

#4
+1
Cedric H.
2014-05-12 18:17:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat u specifiek naar mogelijke medicijnen heeft gevraagd, is een mogelijke oplossing het gebruik van alprazolam , oftewel. Xanax.

Er is een hele bijlage gewijd aan het gebruik ervan in gevallen zoals stormfobieën in Karen Overall's boek "Manual of Clinical Behavioral Medicine for Dogs and Cats".

Een (gedeeltelijk) interessant citaat, uit " Algemene richtlijnen voor het gebruik van Alprazolam voor lawaai- en stormfobieën, paniek en ernstige nood ":

Er zijn drie manieren om dit te gebruiken: [...] preventief voor honden met bekende triggers voor ernstige nood (bijv. stormen ) [... ] situationele en interventionele medicatie [...] in een echt panicolytische context (bijv. de storm kroop over je heen en nu zit je hond in een bal te kwijlen) .

Anxiolytische geneesmiddelen zijn bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met gedragsbehandelingen. Raadpleeg in ieder geval altijd eerst uw dierenarts.

#5
  0
Vera
2018-05-13 21:35:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle voorgaande geven goed advies. Maar als geen van deze maatregelen werkt, geef dan niet op om uw hond te helpen. Bij de mijne heb ik al die stappen doorlopen en niets had gewerkt. Toen we bij de medicatiestap kwamen, verminderde alprazolam zijn angst niet, terwijl hij zijn motorische coördinatie zodanig verloor dat hij zichzelf kon bezeren. Toen we Tranxene probeerden, werkte het. Hij kon eindelijk door een storm zitten zonder in paniek te raken en kon nog steeds spelen, hoewel zijn ogen leken alsof hij absoluut onder invloed was. Zie dit: https://www.petcoach.co/article/clorazepate-dipotassium-tranxene/

Het is het beste om hierover met een dierenarts te praten en geen huisdier te gaan behandelen zonder eerst een dierenarts te raadplegen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...