Vraag:
Zijn er gezondheids- of gedragsproblemen die specifiek zijn voor honden met drie poten (driepoot)?
Julie Baumler
2013-10-09 10:26:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een heel lieve hond bij het asiel die een ongeluk heeft gehad en maar 3 poten heeft. Zijn er specifieke gedrags- of gezondheidsproblemen waarmee ik rekening moet houden bij de beslissing om hem al dan niet te adopteren? Zijn er activiteiten waaraan hij niet kan deelnemen?

Een antwoord:
#1
+6
Nakiki350
2013-11-07 21:44:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste honden met drie poten kunnen prima met elkaar overweg. De sleutel is om ze als een normale hond te behandelen. Ze weten niet dat ze er verdrietig over moeten zijn, dus jij moet ook niet verdrietig zijn. Ze hebben misschien wat zelfvertrouwen waar je ze aan moet helpen, waardoor ze zich de beste hond ooit voelen! Als het vertrouwensproblemen heeft, zullen andere honden er eerder aan peuteren.

Het grootste gezondheidsprobleem dat ik zie, is het gewicht. Zorg ervoor dat ze een goed, gezond gewicht behouden, zodat ze niet veel extra gewicht op de overige drie benen leggen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...