Vraag:
Hoe kan ik de pH-waarde van mijn aquarium permanent verlagen?
woliveirajr
2013-10-09 06:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een aquarium met wat stenen en substraatmengsel, en ongeveer 15 kleine vissen.

De pH-waarde van het water is altijd hoog (7,6 - 8), weg van de aanbevolen waarde voor de vissen Ik heb. Ik wil de pH-waarde permanent fixeren; Ik wil niet zomaar chemische componenten toevoegen voor een tijdelijk effect.

Hoe kan ik de pH-waarde permanent verlagen?

Twee antwoorden:
#1
+18
fahad.hasan
2013-10-09 08:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overweeg om een ​​natuurlijk pH-verlagend element toe te voegen. Door drijfhout, Indiase amandel- of eikenbladeren toe te voegen, zullen de tannines langzaam uitlogen, wat op zijn beurt de pH zal verlagen. Als je een beplant aquarium hebt, kun je beginnen met het injecteren van CO 2 , wat ook de pH verlaagt. Een andere mogelijkheid is om het water te filteren door veenmos of in de handel verkrijgbare turfkorrels.

#2
+8
toxotes
2013-10-29 21:11:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Controleer al je rotsen nogmaals: veel, zoals kalksteen, hebben genoeg calcium om je pH hoog te houden. De gebruikelijke "azijntest" is om te zien of het gesteente bruist wanneer het in contact komt met een druppel zuur - azijn of idealiter sterker. Als dat zo is, heeft dit zeker invloed op je pH.

Dat gezegd hebbende, maak je te niet veel zorgen als je het niet super laag kunt krijgen. Ga er niet vanuit dat elke vis die u op uw LFS ziet zich aan uw water zal aanpassen, maar veel vissen zullen dat wel zolang u regelmatig onderhoud krijgt. Enkele van de meest voorkomende commercieel verkrijgbare vissen worden in eigen land gekweekt in wateromstandigheden die niet echt lijken op wat ze op papier "zouden moeten zijn".

Dus breng het zo dichtbij als je kunt, maar ik zou drastische maatregelen vermijden, vooral alles wat je zou blijven toevoegen en toevoegen. Als het kraanwater en de tankcondities een stabiele pH hebben die een beetje hoog is, is het voor uw vissen gemakkelijker om zich daar een keer aan aan te passen dan dat de pH herhaaldelijk op en neer gaat.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...