Vraag:
Alternatieve seizoensgebonden allergiebehandelingen voor honden
psubsee2003
2013-10-09 04:40:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een 12-jarige mopshond die lijdt aan seizoensgebonden allergieën, meestal huidproblemen.

Elke september en mei (soms tot in oktober en juni) krabt hij zichzelf dood. Zodra het zijn hoogtepunt bereikt, moeten we hem meestal naar de dierenarts brengen voor steroïden (die we willen vermijden).

Thuis proberen we hem Benadryl te behandelen, maar dat is in de loop van de jaren minder effectief geworden.

Behalve hem binnen te houden, zijn er alternatieve behandelingen die we kunnen overwegen om te helpen verlichten de jeuk, of zijn allergische symptomen helpen voorkomen?

hetzelfde hier, benadryl en dierenartsbezoek is het enige dat werkt.
Drie antwoorden:
#1
+7
psubsee2003
2013-10-09 16:35:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na dit allergieseizoen deed mijn dierenarts een suggestie om de reactie te helpen voorkomen. Ze stelde voor om de hond af te vegen nadat hij binnen is gekomen. Dit helpt het stuifmeel dat aan zijn vacht kleeft te verwijderen en geeft het geen kans om de huid te irriteren.

Ze stelde voor om een ​​verstuiver met een azijn / wateroplossing bij de deur te houden en hem onmiddellijk te besproeien als hij eenmaal binnen is, dep hem dan droog keukenpapier om het stuifmeel te verwijderen. Een schone handdoek zal ook werken, maar je wilt niet dezelfde handdoek hergebruiken, want je wrijft gewoon het stuifmeel dat je eerder hebt verwijderd terug op de hond.

Ik kan zeggen dat dit sindsdien al heeft gewerkt we hebben nog niet de kans gehad om het te proberen, maar het klinkt veelbelovend en we zijn van plan dit volgend voorjaar te doen.

#2
+4
Ash
2013-10-09 09:14:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Behalve vermijden, kunnen er een paar dingen zijn die u kunt doen.

Een ding dat soms wordt aanbevolen, is havermout, vergelijkbaar met hoe het wordt aanbevolen om jeuk bij mensen met waterpokken te verlichten. Maal het tot een fijn poeder, en als de hond het toelaat, laat het dier dan weken in water vermengd met de havermout, of wrijf het dier (voorzichtig!) Af met een vochtige doek en wat havermout.

Ik heb een shampoo op basis van havermout die ik gebruik om mijn hond met huidproblemen te wassen.
#3
  0
user6796
2013-10-20 18:28:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als aanvulling op de andere antwoorden zijn er nog een paar dingen die u kunt proberen.

  • Zorg allereerst voor een vlooienvrije omgeving, veel honden kunnen een allergische reactie hebben tegen vlooienbeten.

  • Het gebruikelijke advies, om huisdieren uit gras en tuinbedden te houden. Er zijn bepaalde planten waarvan honden meer vatbaar zijn voor allergie dan andere. Het is in een wereldwijde gemeenschap moeilijk om deze specifiek aan te pakken.

  • Antihistaminica kunnen nuttig zijn om allergische reacties te verlichten, en in sommige gevallen is een van de bijwerkingen van antihistaminica slaperigheid, wat niet erg is wanneer een hond wordt gereden tot afleiding met jeuk. Soms kan het voor de hond moeilijk zijn om goed uit te rusten en een pauze te nemen van de jeuk. Dit gezegd hebbende, zou ik niet aanraden om een ​​hond antihistaminica te geven zonder de richting van een gekwalificeerde dierenarts te zien en te volgen , aangezien dieren niet veel vrij verkrijgbare medicijnen metaboliseren zoals mensen dat doen. Ze worden meestal gebruikt als onderdeel van een algemeen behandelplan om honden met allergieën te helpen.

Antihistaminica zijn nuttig bij de behandeling van sommige gevallen van atopie (atopische dermatitis) . ... Ze variëren sterk in hun werkzaamheid, dosering, bijwerkingen en kosten. (1)

De biologische beschikbaarheid en receptoraffiniteit van antihistaminica bij honden en katten zijn vaak niet bekend en als zodanig zijn de aanbevolen doseringen vaak anekdotisch. (2)

Bijwerkingen zijn ongebruikelijk bij antihistaminica, maar omvatten sedatie, constipatie, droog tandvlees en angst. (2)


Referenties:

  • Antihistaminica - Ingleburn Veterinary Hospital ingleburnvet.com.au ( 1)

  • Antihistaminica bij honden en katten - Melbourne Veterinary Specialist Centre melbvet.com.au PDF (2)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...