Vraag:
Moet mijn kat de zomertijd volgen?
JohnB
2013-10-09 03:45:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik voer mijn kat twee keer per dag: één keer 's ochtends en één keer' s avonds. Hij is van het type dat altijd bereid is om te eten, dus ik probeer een strikt voedingsschema aan te houden door hem om 7 uur 's ochtends te voeren en dan weer om 18.30 uur. Als gevolg hiervan zal hij in deze tijden meestal heel luidruchtig zijn.

Aangezien het in de herfst donkerder wordt, heb ik gemerkt dat hij denkt dat het tijd is om veel eerder dan normaal te eten. Omdat hij de tijd niet kan zien, denk ik niet dat hij echt om zomertijd geeft. Aangezien de zonsondergang hem vermoedelijk dwingt te denken dat het later is dan het in werkelijkheid is, moet ik dan zijn eetschema veranderen als de klokken veranderen? Heeft de zonsopgang / zonsondergang enig effect op wanneer ik mijn kat moet voeren?

Een antwoord:
#1
+19
Ash
2013-10-09 05:46:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens verschillende huisdier gedragsdeskundigen worden het circadiane ritme van honden over het algemeen ingesteld rond de hoeveelheid daglicht in plaats van de tijd, omdat ze de vermogen om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld 18.00 uur en 19.00 uur zoals mensen dat doen. Dit wordt enigszins verzacht door de cycli van kunstlicht (u schakelt het licht aan en uit, enz.) In uw huis.

Uw huisdier zal de verandering opmerken en zal waarschijnlijk enige tijd nodig hebben om zich aan te passen, maar over het algemeen passen ze zich wel aan aan de verschillen (in daglicht, timing, enz.) die gepaard gaan met de zomertijd.

Als je wilt, kun je ervoor kiezen om het schema van het huisdier langzaam aan te passen, maar over het algemeen zou het huisdier in orde moeten zijn met de verandering van tijd. Net als mensen hebben huisdieren tijd nodig om zich aan te passen, maar over het algemeen komen ze er wel uit.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...