Vraag:
Wat zijn gezonde traktaties voor een huiskonijn?
user35
2013-10-09 03:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn huiskonijn kan nogal verlegen zijn in de buurt van gasten, en ik zou haar willen aanmoedigen vriendelijker te zijn als er mensen langs komen. Ik heb mijn gasten uitgelegd dat konijnen gemakkelijk kunnen schrikken en dat ze lager zullen hurken en langzamer en stiller zullen bewegen als ze bij haar in de buurt komen. Ik zou mijn konijn graag een traktatie of verleiding willen aanbieden om haar te belonen voor gezelligheid.

Wat zijn enkele positieve eigenschappen waar ik naar moet zoeken in een konijntjessnoepje?

Wat mogen konijnen niet als beloning krijgen?

Vier antwoorden:
#1
+9
James Jenkins
2013-10-09 16:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Snoepjes kunnen een heel belangrijk onderdeel zijn van het trainen van je konijn. Zoals veel huisdieren kunnen konijntjes worden gemotiveerd door aandacht en / of voedselbeloningen, dus het gebruik van lekkernijen kan een geweldig trainingsapparaat zijn.

Elke traktatie met veel suiker, zoals fruit, zou slechts een klein onderdeel moeten zijn van het dieet van konijntjes, dus matiging is belangrijk. Het is aanbevolen om fruit niet meer dan 10% van een konijntjesdieet te geven.

Wortelen (ook rijk aan suiker) worden aanbevolen om niet meer dan 15% van het dieet te bevatten.

Voor mijn huisdieren probeer ik de totaal van alle suikerrijke traktaties tot niet meer dan 5%; af en toe gaan er dagen voorbij zonder toegevoegde suikers. Dit maakt de beloning effectiever en is beter voor de gezondheid van het konijn.

Afhankelijk van het metabolisme en / of in verhouding tot de groenten, moet je de hoeveelheid pellets die je konijn ontvangt beperken tot 1/4 tot 1 / 2 kopjes pellets per 6 lbs. (2,7 kg) lichaamsgewicht. Een deel van deze dagelijkse hoeveelheid pellets kan worden gebruikt als beloning, voor algemeen gedrag en voor training.

Voor de grote evenementen die een hoge motivatie vereisen, gebruik ik rozijnen. Ze blijven goed en zijn zo klein dat ik er maar liefst 3 per dag kan geven voor echt moeilijke uitdagingen.

Je konijn is zeer trainbaar, dus het gebruik van een trefwoord wanneer je je konijn roept voor een traktatie kan voor jullie beiden zeer lonend zijn.

Als je hem belt, kunnen we gebruik het woord "snel" gevolgd door hun naam. U hoeft niet elke keer dat ze op commando komen een traktatie met veel suiker te hebben. Omdat ze niet zeker weten of de beloning een hoog suikergehalte zal zijn, zal het verstrekken van een pellet of een huisdier hun reactievermogen vergroten (dit is waarom gokken zo verslavend kan zijn).

Onthoud dat geen enkele hoeveelheid traktatie een konijn zal verleiden in een situatie waarin ze zich bedreigd voelen. Socialisatie van het konijn en moderatie van het bezoekersgedrag zijn beide belangrijke onderdelen van de interactie, en het klinkt alsof je het uitstekend doet om dit onderdeel van je proces te maken.

#2
+6
ton.yeung
2013-10-09 06:05:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ontdekt dat mijn konijn dol is op timotheehooi, bananen, licht geschilde druiven, meestal zoete dingen.

Hij haat groenten. Ik heb de meeste soorten groenten geprobeerd die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Behalve timothy hooi, zal het konijn niets groens eten. Hij heeft zelfs een geprefereerd merk.

Hier is een volledige lijst met dingen die ik wel en niet mag doen op het gebied van eten.

Probeer paardebloemen (bloem, stengel en bladgroente) en peterselie. Beide zijn gemakkelijk te verteren voor uw konijn, smakelijk en helpen bij het algemene evenwicht in hun delicate darmen.
#3
+3
John Cavan
2013-10-09 04:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik mis onze konijnen, het zijn geweldige huisdieren ... wat snoep betreft, ik merkte dat groenten ze altijd blij maakten. We hadden pellets voor ze, waardoor ze vaak mollig werden, maar onze konijnen gaven veel de voorkeur aan verse groenten, vooral worteltoppen (ze houden meer van het groen dan van het oranje gedeelte, zo erg voor Bugs Bunny) en vers hooi.

Een ding om echt te vermijden is selderij, de touwtjes in de bouillon kunnen je konijn stikken. Over het algemeen waren wortelen, paardenbloem en snijsla grote favorieten voor onze jongens en zijn ze goed voor hen.

Peterselie is geweldig. Wees voorzichtig met sla. De sla kan konijnengas geven dat pijnlijk en mogelijk fataal kan zijn, omdat konijnen niet in staat zijn om het gas effectief door te geven voor verlichting.
Nooit een probleem gehad met romaine in dat opzicht en ik heb over het algemeen de goedkope ijsberg uit principe vermeden.
Ik denk dat romaine minder gas produceert dan sommige andere soorten, maar het kan er nog steeds wat produceren. Zoals alles zal moderatie de sleutel zijn, hoe meer het eet, hoe meer gas het moet verwerken.
@JohnCavan goed om de selderij snaren +1 te noteren
#4
+3
Julie Baumler
2013-10-09 11:35:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het meeste fruitboomhout (ik heb gemengde beoordelingen gehoord over kersenhout, dus ik vermijd het) is zowel extra lekker voor konijnen als gezond om op te kauwen. Je zou een speciale kauwstok of tak kunnen hebben die (zodra deze is geïntroduceerd als een speciale lekkere traktatie) alleen naar buiten komt als de gasten dat doen. Je zou ermee kunnen beginnen verder weg van gasten en het dan dichterbij brengen naarmate het konijn meer ontspant. Het gewicht van het fruit bij de oogst brengt meestal wat takken naar beneden en de winter is de snoeitijd voor fruitbomen, dus dit is een goed moment om wat hout op een rij te zetten om te verzamelen.

Voer geen takken van abrikozen-, kersen-, perzik-, pruimen- en redwood-bomen, die door gifcentra als giftig worden vermeld. Voor de ultieme veiligheid kun je de crabapple vermijden voor het geval dat. Het lijkt erop dat fruitbomen de meeste neiging hebben om gifstoffen te bevatten. Vermijd ook ceder en jeneverbes. Ik zou denken dat ander hardhout, zoals eiken, pecannoten of walnoten, in orde zou zijn. -http: //answers.yahoo.com/question/index? qid = 20080811085404AAb3izo


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...