Vraag:
Hoe kan ik veilig drie reutjes re-integreren met een geschiedenis van vechten?
psubsee2003
2013-10-09 03:59:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iedereen in mijn naaste familie heeft reuen: mijn ouders hebben een 4-jarige boxer, mijn zus heeft een 2-jarige mini pinscher / terrier-mix, en mijn vrouw &, ik heb een 12-jarige pug. Alle 3 de honden zijn gesteriliseerd en al een tijdje. De bokser is een redding, maar woont al bij mijn ouders sinds hij ongeveer een jaar oud was. De mopshond is ook een redding, maar dat was 11+ jaar geleden.

Als we samenkomen, vinden we het leuk om de honden zoveel mogelijk op te nemen, maar we krijgen zelden alle 3 de honden bij elkaar omdat het een chaotische rotzooi met 2 jonge energieke honden en een 3e zachte, oudere hond. Over het algemeen kan iedereen het redelijk goed met elkaar vinden.

De bokser is meestal erg beschermend voor de kleinere honden (of iets kleiner dan hij, zoals peuters). De bokser en de mopshond hebben echter een recente geschiedenis van ruig spel (niet echt "vechten" zoals ik de term zou definiëren). In het bijzonder, terwijl de bokser en mopshond (en hun respectievelijke eigenaren) een paar maanden samenwoonden, greep de bokser de mopshond bij zijn nekvel en tilde hem bij twee verschillende gelegenheden in de lucht. Na het eerste incident werden de honden gescheiden, maar een paar dagen later werden ze langzaam opnieuw geïntegreerd. Ongeveer een maand later vond het tweede incident plaats. De mopshond werd fysiek geschud na het tweede incident, dus de honden werden dezelfde dag definitief gescheiden: de mopshond werd naar mijn schoonfamilie gestuurd totdat we na een maand weer naar ons huis verhuisden.

Sinds de incidenten hebben we vermeden om de mopshond en bokser bij elkaar te krijgen. Ondertussen bleven de boxer en de mini pinscher / terrier-mix opschieten zonder incidenten. Aangezien de bokser hiervoor geen tekenen van agressie tegen beide honden of sinds de mini-pinscher samen heeft gezien, hebben we overwogen om de mopshond en de bokser voor korte tijd te re-integreren.

Wat is het beste manier om dit te bereiken?

Een antwoord:
#1
+11
user6796
2013-10-18 14:03:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zonder precies te weten wat voorafging aan elke aflevering van nekschudden, vereist dit een beetje meer voorzichtigheid bij de manier waarop dit moet worden aangepakt. Als je incidenten had gedefinieerd die het gedrag veroorzaakten, zouden deze gedragingen kunnen worden gecontroleerd, maar in dit geval moet al het gedrag worden gecontroleerd.

Aangezien je ze in het verleden met succes hebt herintegreerd, zal ik me niet concentreren te veel daarover, in tegenstelling tot het voorkomen dat het trillen van de nek terugkeert.

Re-integratie:

  • Om te beginnen moeten de honden veilig zijn om aan de lijn te re-integreren, door gedurende een bepaalde tijd in dezelfde kamer te zijn onder toezicht van hun eigenaars. Hierdoor kunnen ze eraan wennen om in elkaars gezelschap te zijn zonder verergerend gedrag.

  • Geleidelijk hen onder toezicht de vrije tijd laten, in elkaars gezelschap. Veel lof en afleiding aanbieden. Het idee is dat ze zullen leren om in elkaars gezelschap te zijn zonder op elkaar gefocust te zijn en zelfs elkaar te vergeten.

Preventie:

  • De beste manier om te voorkomen dat de nek trilt of ander agressief gedrag, is door al het ruwe spel in de kiem te smoren. De honden moeten elkaar kunnen ontmoeten en begroeten, het onderzoekende snuffelen, en kunnen worden beloond voor goed gedrag door samen los te laten. Maar elk teken van ruw spel, monden, op elkaar springen, de mopshond die op de bokser springt, de bokser die de mopshond klauwt, elk grommen, moet worden beantwoord met stevige vocale babbel van de meest geschikte aanwezige persoon; daar en dan. Een ferme, diepe en brullende Nee! met de beschuldigende vinger wijzend naar de overtreders met continu oogcontact totdat de overtreders (ik leg ze samen in deze mand) beide onderdanige standpunten met de eigenaar opstellen.

  • Over het algemeen zal de volwassen mot die waarschijnlijk een effectief resultaat zal bereiken bij het op deze manier disciplineren van honden, degene zijn die van nature snel zal reageren om de situatie aan te pakken, dus het is niet eens iets dat duidelijk gedefinieerd hoeft te worden, wie doet de disciplinering, maar dat er een soort van consensus en consistentie is in hoe de honden worden gedisciplineerd.

Mogelijke oorzaken:

  • Honden zullen van nature worstelen om dominantie binnen een huishouden, meestal wordt de hiërarchie van dominantie al vroeg vastgesteld en dit blijft de status quo (tenzij er meer honden worden geïntroduceerd), maar het voorkomt niet de honden die de verhuurder rangschikken af ​​en toe de grenzen willen verleggen, en in sommige gevallen kan de gevestigde hiërarchie een beetje wankel en afgedwongen zijn zonder een overtuigende onderwerping van de onderhond.

  • Als algemene regel voor desexed mannetjes zal de oudere hond het meest gerespecteerd worden, een vrouwtje zal de neiging hebben de baas te zijn over de mannetjes. Ik heb gemerkt dat de desexed mannetjes de neiging hebben om meer flux en verwarring over dominantie te hebben. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, is dit meestal geen probleem, tenzij een hond besluit dat hij niet langer wil uitstellen naar de oudere hond. Dit is wat ik denk dat hier gebeurt.

Oplossingen voor dominantie:

  • Zoals de bokser is in dit geval de hond die de overtreding begaat en de jongere en dus hoogstwaarschijnlijk beter trainbare hond

  • Je ouders kunnen proberen een paar technieken te oefenen om de dominante kenmerken van hun bokser te verminderen wordt weergegeven. Hoewel het een goede zaak is voor een hond om zijn mensen te beschermen, kan een hond een beetje overbezorgd worden, wat kan resulteren in overijverig of afwijkend agressief gedrag. Dit zijn enkele eenvoudige technieken die kunnen worden gebruikt en die worden uitgelegd in deze berichten Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond aan tafel springt en met mijn vingers beklemtoont? en hier Waarom gedraagt ​​mijn hond zich buiten het huis anders?.

  • Het is vermeldenswaard dat dit op geen enkele manier buitensporig gedrag van honden is. Honden kunnen vatbaar zijn voor wrijving en ze kunnen er geen ruzie over maken.

  • Aangezien je de honden maar 3-4 uur bij elkaar wilde brengen en dat in het verleden was voor een lange periode samen geweest voordat dit nekschudden plaatsvond, zou ik hoopvol zijn dat je de drie honden zou kunnen integreren voor familiefeesten, maar ik zou ze niet zonder toezicht laten.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...