Vraag:
Waarom huilt mijn hond naar vliegtuigen?
user34
2013-10-09 05:19:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het viel me op dat wanneer een vliegtuig ons huis passeert, mijn hond begint te huilen en pas stopt als het vliegtuig ver van ons huis verwijderd is.

Is dit normaal?

Zo niet, wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn hond naar vliegtuigen huilt?

Twee antwoorden:
#1
+11
ThomasH
2013-10-09 05:38:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast het antwoord van John Cavan, als je medische problemen hebt uitgesloten, huilt je hond hoogstwaarschijnlijk in het vliegtuig om het te laten verdwijnen - en het werkt!

The power of barking

Als vliegtuigen je huis vaak genoeg passeren, wil je je hond ongevoelig maken voor het lawaai.

Zoek op YouTube naar vliegtuiggeluiden en speel ze af op een volume dat je hond prettig vindt. Beloon met veel lekkers en complimenten.

Verhoog het volume in hele kleine stapjes, want je zult veel werk ongedaan maken als je de grenzen van je hond verkeerd inschat en hij begint te huilen.

Heb veel geduld, het zal waarschijnlijk even duren voordat uw hond aan het lawaai gewend is en het associeert met goede dingen die gebeuren (TM).

#2
+5
John Cavan
2013-10-09 05:29:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien vindt hij het motorgeluid storend of irriterend (hetzelfde kan ook gezegd worden van de menselijke reactie) en daarom spreekt hij zijn ongenoegen uit. Ik moet eerlijk zijn, ik denk niet dat ik hier eerder van heb gehoord, dus het kan de moeite waard zijn om zijn gehoor en oren te laten controleren om zeker te zijn.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...