Vraag:
Hoe voorkom je dat een konijn uit Nieuw-Zeeland uitwerpselen in huis achterlaat?
jmort253
2013-10-09 08:36:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een konijn als huisdier werd verlaten gevonden en werd met tegenzin bij mij thuis ondergebracht. Hij is gezond, niet gesteriliseerd en woont in de wasruimte.

Af en toe wordt hij naar andere kamers gelaten, maar laat hij uitwerpselen achter. Als de uitwerpselen er niet waren, zou hij wat vrijer door het huis kunnen zwerven, maar zoals het er nu uitziet, is het gewoon een te grote puinhoop.

We hebben geprobeerd de uitwerpselen op te rapen en ze in de kattenbakken, en ze voeren hem ook alleen in of bij de kattenbakken, maar elke kans die hij krijgt als hij de wasruimte verlaat, laat meer uitwerpselen achter. Deze dingen zijn bedoeld om te helpen ontmoedigen om uitwerpselen ergens anders achter te laten.

Wat kan men, afgezien van het castreren van het konijn, doen om te voorkomen dat het konijn de uitwerpselen verlaat?

Wat gebruik je voor zwerfafval? Over het algemeen hebben konijnen de neiging om op één plek te gaan, maar het moet een plek zijn waar ze naar binnen willen.
Het castreren van het konijn helpt niet met de uitwerpselen. Het zou helpen als u problemen had met sproeien
Twee antwoorden:
#1
+8
user35
2013-10-09 09:55:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Konijnen zijn over het algemeen erg voorzichtig van aard en kunnen bij schrik onwillekeurig een spoor van uitwerpselen achterlaten. Deze zijn meestal droog en gemakkelijk (hoewel begrijpelijkerwijs onhandig) om op te ruimen.

Het kan zijn dat, aangezien deze nieuwe gebieden "onbekend terrein" zijn, uw konijn mogelijk bang wordt als hij aan het verkennen is. Houd indien mogelijk de situatie in de gaten en kijk of deze met de tijd verbetert.

Als alternatief kan het zijn territorium proberen te markeren. Hoewel dit schattige wanneer ze voorwerpen 'kin' maken, zijn uitwerpselen minder leuk. Echter, opnieuw na verloop van tijd, wanneer u de kans krijgt om zich thuis te voelen in een gebied, zou dit gedrag moeten verdwijnen.

Probeer evenzo langzaam gebieden bij uw konijn te introduceren. Plaats poorten zodat ze alleen kleinere gebieden kunnen verkennen en zich gemakkelijk in veiligheid kunnen terugtrekken.

wat betekenen "kin" -objecten?
@Skippy Ik heb een link toegevoegd, maar eigenlijk hebben konijnen geurklieren onder hun kin. Ze wrijven deze tegen dingen aan om hun geur toe te passen en ze te ‘bezitten’. Het is heel schattig, mijn konijn doet het de hele tijd als er iets nieuws in huis komt. De schoenen van mensen, hun tassen, de boodschappen ...
#2
+6
James Jenkins
2013-10-09 19:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sterilisatie of castratie is altijd een goede keuze en kan een grote invloed hebben op het markeergedrag.

Neutreren terzijde; Voordat ik inga op het achterlaten van uitwerpselen, is een belangrijkere zorg over een konijn in gebieden die niet konijnbestendig zijn, elektrische snoeren. Iets aan hen trekt konijntjes aan en ze knabbelen er graag aan, niet goed voor de koorden of de konijntjes. Zorg er dus voor dat de koorden buiten het bereik van konijnen zijn als er een kans is dat ze erbij kunnen.

Konijnenuitwerpselen zijn pogingen om territorium te markeren (zoals Lego stormtroopr (user35) opmerkt en veel geweldige ideeën +1) en zoals aangegeven in een opmerking zijn er verschillende goede oplossingen bij Wat is er nodig om een ​​konijn in huis te breken? Verwacht in elk geval dat een konijn ooit een nieuwe ruimte krijgt om binnen te komen, een paar uitwerpselen om "hun nieuwe ruimte" te markeren

Een paar aanvullende suggesties om het probleem te beperken.

  • Zet een kattenbak met wat uitwerpselen van de konijntjes erin in de nieuwe kamer

  • Als er uitwerpselen zijn in gebieden die niet veel worden bezocht, laat er dan een paar achter. (Slechts voor een dag, zodat hij / zij niet de behoefte zal voelen om het territorium terug te claimen, het zou binnen een paar dagen volledig moeten stoppen als ze zich op hun gemak voelen)

  • Zet de je laten vallen in de kattenbak in de nieuwe kamer

Bewerken Er is een vraag over het markeren van het territorium van konijnen. Chinning, plassen en poepen zijn allemaal veel voorkomende merktekens van konijntjes (zie referentie hieronder), hoewel naar mijn ervaring een veranderd konijn in een thuisomgeving zal afzien van het plassen. Vooral als er goede gewoonten zijn gecreëerd zoals beschreven in dit antwoord.

Stories Rabbits Tell: A Natural and Cultural History of a Misunderstood Creature, door Susan E. Davis, Margo DeMelloDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...