Vraag:
Hoe kan ik veilig een tuinslak oppakken?
user43
2013-10-09 04:37:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een tuinslak als huisdier die volgroeid is, maar nog steeds niet erg groot. Soms moet ik mijn slak om de een of andere reden verplaatsen, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de kooi. Maar ik ben bang om slakken op te rapen, want ik ben bang dat ik ze pijn zou doen als ik ze gewoon probeer af te trekken waar ze aan vastzitten!

Meestal probeer ik er iets lekkers in te doen voor mijn slak en wacht tot ze erin kruipen, zodat ik het eten en de slak erbij kan pakken. Maar soms werkt het averechts en zit mijn slak daar een half uur te eten zonder ooit op het voedsel zelf te klimmen. Helaas duurt het soms een hele tijd voordat mijn slak ergens op kruipt dat ik kan verplaatsen!

Is er een manier om een ​​tuinslak op te rapen zonder hem pijn te doen?

enter image description here

Ik heb drie kleine tuinslakjes en ik raap ze de hele tijd op bij de schaal en ze lijken helemaal in orde
Acht antwoorden:
#1
+17
Baarn
2013-10-09 04:46:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als kind pakte ik slakken altijd bij hun schaal. Of het nu gaat om kleine slakken of bordeauxrode slakken.

Hun huizen zijn stevig genoeg dat je ze niet verplettert als je ze oppakt, oefen gewoon genoeg druk uit om ze veilig vast te pakken. Gebruik zo veel mogelijk vingers om de druk gelijkmatig te verdelen.

Een slakkenpoot is goed beschermd door het slijm erop.

Ze scheiden ook slijm van de voet af om te helpen bij het voortbewegen door wrijving te verminderen , en om het risico van mechanisch letsel door scherpe voorwerpen te helpen verminderen, wat betekent dat ze als een scheermes over een scherpe rand kunnen kruipen en niet gewond raken.

Zolang je maar voorzichtig bent en niet Scheur de slak niet van het oppervlak, je moet hem veilig langzaam optillen. Zodra je er voorzichtig aan trekt, moet het loslaten waar het met zijn voet aan vastzit, of als het te licht is, steek dan een klein takje aan, je tilt dat ook op.

Een andere manier is om de slakken antennes. Dit zorgt er meestal voor dat de slak zich terugtrekt in haar schaal, wat het oppakken nog gemakkelijker maakt. Je moet natuurlijk oppassen dat je de slak geen pijn doet.

#2
+3
Snail
2015-06-15 22:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pak een slak niet op bij de schaal, zoals ik met een slak heb gedaan en ze kwam veel te ver naar buiten en ze stierf, dus schuif er voedsel onder / wacht tot ze erop kruipen of raak hun gezicht aan en schuif ze uit Hope this helped!

#3
+3
Carey Charles
2017-09-23 09:55:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste manier om mijn slak op te pakken, is door een ijslollystokje nat te maken en het onder zijn hoofd te leggen. Je kunt er een beetje krachtig mee zijn. Je kunt het onder hun lichaam wiebelen en ze zullen er langzaam op kruipen en het stelt je in staat om ze te verplaatsen. Ik gebruik ook zijn cuttlebone. Het werkt geweldig. Ik gebruik mijn vingers en laat ze eroverheen kruipen, zolang mijn hand maar natgesproeid is. Tot dusver heb ik geen problemen gehad.

#4
+1
user6080
2015-11-09 08:50:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dezelfde angst! Ik heb een hoop water op de mijne gedaan, en meestal gaat ze in haar schelp, of eigenlijk, wees geduldig en schep je slak langzaam op. Te snel trekken kan het pijn doen, je hebt gelijk.

#5
+1
Raechelle
2016-07-16 09:58:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raap slakken op, je moet het voorzichtig doen. Als je een beetje trekt en ze niet opstijgen, laat het dan los! Wacht, probeer het later opnieuw. Doe het niet te vaak, anders gaan ze schuimen en plassen. Je slak zal niet altijd willen doen, dus je moet geduld hebben.

#6
+1
sienna
2017-08-01 02:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb 3 slakken. Ik pak ze altijd bij de schaal op. Soms moet ik trekken. Het doet ze echter geen pijn.

Als je wilt dat ze worden getemd, blijf dan gewoon bij ze en doe de dingen waarvan je wilt dat ze er vertrouwen in hebben, ze zullen goed worden opgeleid om deze dingen te doen als je ze ongeveer 3 dagen blijft trainen. Ik hoop dat dit nuttig was.

#7
  0
BbbggG
2016-06-13 20:17:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb 4 slakken 2 grote 1 middelgrote en 1 superkleine. Ik pak mijn kleintje geen probleem op en de middelste is niet zo moeilijk, maar de twee grote zijn moeilijk!

Een van hen geeft niet eens toe als ik hem water geef of hem voer. Dus ik moet gewoon wachten tot hij er zin in heeft. Maar de andere is OK.

#8
  0
Liam Wallace
2020-06-30 04:47:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een stuk karton dat een beetje nat is en dubbelgevouwen is om mijn tuinslak op te rapen

Geef wat meer details, bijvoorbeeld waarom het karton nat moet zijn en waarom vouw je het. Antwoorden in één zin zijn niet de beste. Maar ik denk dat die van jou de moeite waard is om niet gesloten te zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...