Vraag:
Hoe kan ik vlooien verwijderen zonder gevaarlijke chemicaliën?
Beofett
2013-10-09 06:52:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn katten, honden en fretten hebben allemaal vlooien! Wat is de beste manier om er vanaf te komen zonder mijn huisdieren bloot te stellen aan gevaarlijke chemicaliën?

Aangezien ik de verschillende dieren heb, is het belangrijk voor mij dat als uw suggesties niet gebruikt mogen worden op een van die u mij vertelt, zodat ik gevaren zoals kruisbesmetting kan vermijden.

Gerelateerde vraag [Kan afwasmiddel echt worden gebruikt om teken en vlooien te doden?] (Http://biology.stackexchange.com/questions/17370/can-dish-soap-really-be-used-to-kill-ticks-and -vlooien)
Vier antwoorden:
#1
+6
iKlsR
2013-10-09 08:09:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vond een zwerfhond een paar maanden terug bij het hek van mijn huis en ze zat onder de vlooien en snijwonden. Ze bleef zichzelf bijten en kreeg ook pijn. Je kon de vlooien in haar vacht zien, ze waren enorm.

Eerst kreeg ik een kleine lege spuitbus met een sproeikop en kocht ik een zakje vlooienpoeder (het algemene spul dat je kunt haal in een winkel, niets bijzonders) . Ik mengde dit met lauw water en besproeide haar ermee totdat ze volledig overgoten was. Ongeveer een half uur later was ze diep in slaap en toen ze wakker werd, merkte ik dat ze niet zoveel krabde of aan haar enkels of billen knaagde.

De volgende dag kreeg ik wat vlooienshampoo en zeepte haar in, voorzichtig om haar ogen en mond te vermijden en hield haar ongeveer een minuut in een bad met warm water voordat ze haar afspoelde en afdroogde in een handdoek.
Opmerking: Het is belangrijk dat u de kop grondig wast, vooral rond de ogen en oren, aangezien vlooien de neiging hebben om naar die gebieden te migreren wanneer ze worden blootgesteld aan water, en dit kan erg pijnlijk zijn voor het dier dat wordt behandeld.

Ik heb haar daarna niet ongewoon zien krabben. Binnen een maand was haar vacht gladgestreken en had ze weer een gezonde vacht, ook zonder de wonden die ze eerder had opgelopen. Ik heb ook de neiging om zo nu en dan haar kennel af te stoffen met hetzelfde generieke vlooienpoeder en ervoor te zorgen dat het wordt geveegd en schoon wordt gehouden.

Het wassen of spuiten van een groter of vrolijker dier is misschien niet zo eenvoudig en ik heb dit nog nooit geprobeerd bij een ander huisdier dat ik heb, maar ik kan zonder twijfel zeggen dat het werkte. Ik had haar ook nog nooit in huis gebracht voorafgaand aan de behandeling, dus geen specifiek advies daarover, behalve misschien om hoeken en gaten in je huis af te stoffen, ruimtes te desinfecteren waar de dieren vaak komen en misschien ook stofzuigen.

#2
+3
user6796
2013-10-09 12:32:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een lastig probleem waar de meeste eigenaren van gezelschapsdieren mee te maken hebben. Ik ben niet in staat geweest om vlooien volledig uit te roeien zonder het gebruik van een door de mens gemaakte chemische stof, maar ik heb veel natuurlijke oplossingen gevonden om het grootste deel van de tijd op mijn huisdieren te gebruiken.

Om vlooien te bestrijden, heeft men dat gedaan om de hele omgeving van de huisdieren en alle huisdieren die vlooien kunnen dragen te behandelen. Ik doe dit jaarlijks, aan het begin van het vlooienseizoen (warm weer).

Dit proces vereist een hele dag goed weer, en kan in een weekend worden gedaan, maar ik raad aan om het tegelijkertijd te doen, dus om vlooien geen verborgen hol te geven om in te wachten.

De huisdieren behandelen:

Elk huisdier moet individueel worden gewassen. Ik heb er chemicaliën op gebruikt en hou niet van actuele toevoegingen aan de huid of het voer.

Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid van het huisdier varieer ik dit regime.

Met warm water en Ik hou van de waskuip voor kleinere dieren, omdat er voldoende toegang is tot vers water om grondig te spoelen. Het is belangrijk om het huisdier helemaal nat te maken, omdat vlooien naar het hoofd van een dier zullen klimmen als het in water wordt ondergedompeld. Als vlooien het enige probleem zijn, baad ik in verschillende oplossingen:

  • Als vuil ook een probleem is:

Een mix van eucalyptuswol (voor het wassen van wol kleding), die grondig moet worden afgespoeld. De eucalyptus werkt als een natuurlijk afschrikmiddel tegen vlo. Voor een gevoelige huid een mengsel van haver en warm water of andere remedies.

  • Het vlooienmengsel:

Na elke premix is ​​grondig gespoeld Ik gebruik een combinatie van de volgende, ik geef geen definitieve combinatie, omdat het afhangt van de huid en gevoeligheid van het dier en dus is dit iets dat een beetje vallen en opstaan ​​wordt en de optimale mix voor elk individueel huisdier.

  - theeboomolie- eucalyptusolie- lavendelolie  

Ik bewaar al deze drie oliën continu in mijn huis, omdat ze zijn erg nuttig en werken allemaal als afschrikmiddel tegen vlooien, vooral de theeboom.

Om het mengsel met de oliën te maken, zou ik bij gebruik van een emmer van 8 liter iets minder dan een halve dop lavendel, een halve dop eucalyptus en een of twee dopjes tea tree toevoegen.

Ik doordrenk dan het hele huisdier met een wasmachine, ook tussen de tenen, de liesstreek, rond de ogen en de oren (pas op dat de oplossing niet in de ogen of oren komt. en laat dit opdrogen op het huisdier. ze om te gaan en in de grond te rollen. Ik bind ze een korte tijd in de zon. Ik vind het beter om niet handdoekdroog te zijn.

Dit kan tijdens het vlooienseizoen, zo vaak als wekelijks maar ik zou aanraden om het olieniveau in de oplossing te verlagen voor volgende frequente wasbeurten, om huidirritatie te voorkomen.

Tea tree kan in sterkere mengsels worden gebruikt om vlooien te doden. Je hoeft alleen maar te blijven kijken de huid van uw huisdier. Een sterkere mix van tea tree, 50:50 met water (wat ook duur is) kan gebruikt worden bij huisdieren met vlooienplagen. Het is niet aan te raden om de oplossing op de Het huisdier duurt meer dan 20 minuten, maar om het af te spoelen, om huidirritatie te voorkomen.

Behandeling van het milieu:

Helaas heb ik bij het behandelen van het milieu geen niet- chemische oplossing, maar gebruik ditzelfde regime nu al enkele decennia.

Interne omgeving:

Ik neem een ​​warme dag als ik weet dat de huisdieren dat kunnen na hun behandeling veilig buiten blijven, terwijl de binnenkant wordt behandeld.

Als het weer warmer wordt en de eerste vlo uit de omgeving springt en bijt. Alle tapijten en beddengoed moeten worden gestofzuigd en / of gewassen. Niet alleen bedden en beddengoed voor huisdieren, maar ook dekens en beddengoed van bedden voor kinderen en volwassenen, lounges als de huisdieren deel uitmaken van het gezin en op deze dingen slapen.

De huisdieren en mensen moeten uit het huis worden verwijderd en ik gebruik vlooienbommen. Ik zorg ervoor dat ik genoeg gebruik om het hele huis te bedekken, en plaats ze hoog op strategische posities zodat het gas in alle kamers zal diffunderen.

Ik doe dit voor alle voertuigen waarin de huisdieren reizen. Het voertuig moet worden gebombardeerd zodat alle portalen tussen kofferbak en cabine kunnen worden geopend en de bom het hele voertuig kan doordringen. Een auto heeft meer tijd nodig om te luchten na gebruik van een vlooienbom en heeft een veilige plek nodig waar alle deuren en ramen enkele uren open kunnen staan.

Externe omgeving:

Ik gebruik een sterke chemische stof op alle betonnen en verharde oppervlakken rondom het huis. Elk basisvlooienmengsel voor oppervlakken kan worden gemengd met warm water, volgens de instructies, en laten drogen.

Als het gebied een vlooienplaag heeft, zullen er vlooien in het gras zitten en is er niet veel dat kan zijn gedaan om dit te voorkomen, behalve om te proberen huisdieren binnenshuis te houden en ze los te laten lopen in gebieden die niet geplaagd worden, de warmere maanden doorstaan ​​en hopen dat het volgende seizoen beter is.

Insectenbommen zijn waarschijnlijk de slechtste oplossing voor het behandelen van een omgeving, omdat het gif de lucht vult en zich vervolgens op alles nestelt. U moet al het voedsel dat in de open lucht was weggooien en uw keuken en de inhoud ervan ontsmetten.
Er moet ook rekening mee worden gehouden dat u niet langer dan 8 uur in het behandelde gebied kunt zijn nadat u de insectenbom heeft ontketend.
#3
+3
CodeGnome
2014-10-09 05:37:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honden en katten hebben een breed scala aan vlooienbeheersingsopties beschikbaar, maar de meeste vlooienbehandelingen voor fretten zijn off-label. Naast stofzuigen en het milieu behandelen, kunt u ook proberen:

Ernstige vlooienproblemen vereisen over het algemeen echter strengere maatregelen. Helaas zijn commerciële producten zoals Frontline, Advantage, Comfortis en NexGard momenteel niet gelabeld voor gebruik bij fretten. Sommige websites pleiten voor het gebruik van Frontline of Advantage in doses ter grootte van een kat of in kleinere doses, zoals:

maar het zou verstandig zijn om uw dierenarts te raadplegen voordat u medicijnen gebruikt die niet op het etiket staan ​​of wanneer u de juiste doseringen bepaalt.

Er zijn [enkele gezondheidsproblemen] (http://pets.stackexchange.com/questions/3199/what-are-the-pet-health-concerns-with-using-diatomaceous-earth-as-an-insecticide) met diatomeeënaarde aarde (ik noem dit alleen voor de volledigheid).
@Zaralynda Er zijn zeker risico's verbonden aan het inademen van hinderlijk stof, maar DE wordt algemeen aanvaard als alternatief voor chemische behandelingen. Er is een OSHA-richtlijn voor [amorphouse DE] (https://www.osha.gov/dts/chemicalsampling/data/CH_266690.html). Merk op dat bij alle behandelingen afwegingen tussen risico's en werkzaamheid inhouden, en de toegangsroutes zijn ook erg belangrijk (bijv. Niet * drinken * afwasmiddel, zelfs als het op een dag kan worden aangetoond dat het vlooien doodt). Er is geen zilveren kogel. YMMV.
#4
  0
Swansong
2014-10-04 02:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dawn Dish Soap

Gebruik de niet-ultrablauwe dageraad.

Ik gebruik de dageraad regelmatig voor mijn honden EN katten, maar ik heb het nooit voor fretten gebruikt, dus ik moest wat doen onderzoek naar de kwestie en hebben ontdekt dat het ook wordt gebruikt en veilig is voor fretten. Het lijkt voor veel dieren veilig te zijn, aangezien het werd gebruikt om dieren schoon te maken tijdens die olieramp.

Wees echter zeer voorzichtig bij het wassen rond de ogen. Als er contact met de ogen optreedt, spoel dan af met koud water en droog af met een handdoek.

Aangezien dit een "huismiddeltje" wordt genoemd, moet ik misschien een beetje uitleggen waarom dit werkt. Hier is een link naar een verzorgingssite, dus ik denk dat het redelijk geloofwaardig is. Wat het verder zegt is als volgt: "Vlooien hebben het vermogen om onder water te overleven. Er is mij verteld dat ze een vettige barrière rond hun lichaam uitstoten die een luchtbel vormt om hen te beschermen tegen water en het houdt zuurstof vast. Door de vetbel op te lossen laat water bij de vlo komen en ze verdrinken ... Ze hebben WEL een exoskelet dat hen bescherming biedt, maar zeep lost dit op en dan kunnen ze niet ademen. " later leggen ze uit hoe ze de zeep correct en efficiënt kunnen gebruiken.

Zoals ik al zei, gebruik ik het persoonlijk met beide kattenhonden, hoewel nooit met fretten, maar het zou nog steeds moeten werken als je de juiste stappen volgt. Ik heb gehoord dat als het te vaak wordt gebruikt, het honden van etherische oliën op hun huid kan ontdoen. Als je het verdunt zoals het artikel je vertelt en het met mate gebruikt, zul je dit probleem niet tegenkomen, maar als je dit een probleem vindt, kun je ook olie aanbrengen om te voorkomen dat het uitdroogt (ik heb gehoord dat olijfolie werkt ).

Hier zijn de stappen om honden en katten ermee te wassen

[Zeep doodt geen vlooien] (http://biology.stackexchange.com/questions/17370/can-dish-soap-really-be-used-to-kill-ticks-and-fleas)
Zeep zelf doodt geen vlooien, maar het formaldehyde in de dageraad is wat de vlooien doodt. Dawn heeft zo'n kleine hoeveelheid dat het volkomen veilig is voor dieren, hoewel het dodelijk is voor vlooien. Zoals ik aan het antwoord zie dat je keek, was het idee dat de dageraad de vlooien verdrinkt. Ik kan je verzekeren dat het Formaldehyde is dat hen doodt en in sommige gevallen hen aantrekt, wat resulteert in hun dood.
Kunt u mij verzekeren met betrouwbare referenties?
Het lijkt erop dat ik enigszins misleid ben. Het lijkt erop dat formaldehyde bacteriën en schimmels doodt en hoewel sommige sites zeggen dat het vlooien doodt, hebben ze niet goed referenties genoemd, dus ik neem aan dat ik het mis heb in dat deel. Dat gezegd hebbende, doodt de dageraad vlooien, maar op een andere manier. Ik zal het antwoord bewerken met links en een betere uitleg hiervan.
Uw referentie ter ondersteuning van verdrinkende vlooien heeft in de volgende zin "Vlooien zijn ook erg zacht van vorm", wat niet waar is. ["Het vlooienlichaam is hard ... Het taaie lichaam is bestand tegen grote druk"] (https://en.wikipedia.org/wiki/Flea#Morphology_and_behavior)
Het exoskelet van vlooien is moeilijk, ik weet niet zeker waarom de referentie zelf zei dat het zacht is. Ik weet niet zeker of de zeep sterk genoeg is om het harde exoskelet op te lossen of niet. Het exoskelet bedekt de kop van de vlo echter niet, dus het is mogelijk dat het het hoofd oplost of bedekt en het doodt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...