Vraag:
Hoe kan ik mijn cavia's trainen om elkaar niet aan te vallen?
Cody Guldner
2013-10-09 09:42:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb 2 vrouwelijke cavia's. Ik kwam op een dag thuis en ontdekte dat er bij een van hen een grote hoeveelheid bloed uit zijn oor kwam. Er is niets in de kooi dat zoveel bloed zou produceren als de andere cavia, dus ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat de een de ander aanviel. Ik heb hun gedrag in het verleden ook opgemerkt, en het lijkt erop dat ze soms met elkaar overweg kunnen, en soms hebben ze een hekel aan elkaar.

Ik heb niet echt de middelen om ze te scheiden, en Ik wil dat ze samen kunnen leven. Ik heb het ook zo druk dat ik niet in de buurt van de kooi kan zijn en hun gedrag constant in de gaten kan houden. Ik weet niet zeker of het mogelijk is om een ​​cavia te trainen, en als dat zo is, weet ik niet hoe ik dat moet doen.

Hoe kan ik mijn cavia's trainen om elkaar niet aan te vallen, zonder constant in de kooi zijn?

Kun je deze vraag bewerken om te bepalen of ze zijn gesteriliseerd, zo ja, hoe lang geleden, hoe lang de twee al samen zijn geweest en, als ze nieuw zijn gekoppeld, welke bindingstechniek je hebt gebruikt?
Twee antwoorden:
#1
+10
Minna
2013-11-01 23:58:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De tweede gemakkelijkste manier om gevechten te elimineren, is door hun ruimte te vergroten, d.w.z. ze een grotere kooi te geven. Hoe groot hangt af van de cavia's in kwestie, maar het moet groot genoeg zijn om in ten minste één stal per varken te passen, en bij voorkeur ook één voerbak en één drinkfles per varken.

De gemakkelijkste manier om vrouwelijke cavia's te stoppen met vechten, is door een gecastreerd mannetje te introduceren. Bij voorkeur een veilige en dominante.

Ik geloof niet dat je de varkens kunt trainen om niet te vechten - ze zijn het oneens over wie de baas is en / of hoe die rol moet worden beheerd. En ik denk niet dat castratie het antwoord is, het is behoorlijk riskant om vrouwelijke varkens te steriliseren en niets wat ik zou aanraden.

#2
+6
James Jenkins
2013-10-10 02:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sterilisatie is de eerste en beste stap. Je hebt twee vrouwtjes die in een kleine ruimte wonen, die allebei anticiperen dat ze ooit baby's zullen krijgen en anticiperen dat er concurrentie zal zijn om schaarse ruimte en voedsel.

Sterilisatie helpt de hormonen te elimineren die deze wrijving veroorzaken tussen je twee meisjes.

Wat als ze al zijn gesteriliseerd?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...