Vraag:
Hoe verwijder je de algen uit het glas van een aquarium?
woliveirajr
2013-10-09 05:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een aquarium en er zitten algen op het glas. De algen zitten op de een of andere manier zo vast aan het glas dat ik bang ben dat ik krassen op het glas zou maken als ik het zou proberen schoon te maken met wat hard plastic.

Hoe kan ik de algen verwijderen zonder het glas te beschadigen?

Vier antwoorden:
#1
+12
fahad.hasan
2013-10-09 09:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de alg bruin van kleur is (diatomeeën), al bezonken is en hard is; magnetische reinigingsmiddelen of algenetende soorten zullen niet veel helpen. U kunt een klein stukje doek om uw hand wikkelen en het er gewoon afwrijven. U kunt ook een oude tandenborstel gebruiken. Zodra de algen van het glas zijn, kunt u een magnetische reiniger gebruiken of algenetende soorten introduceren als onderhouds- / schoonmaakploeg.

Ja, ze zijn behoorlijk geregeld, ik kon ze niet verwijderen met mijn magnetische reiniger ... bedankt!
#2
+9
ton.yeung
2013-10-09 06:13:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een paar soorten vis die zich voeden met algen, en sommige zien er best gaaf uit.

Ik heb deze lijst met algeneters gevonden, wat een geweldige lijst is omdat deze je laat weten of je bestaande vissen ze lekker zullen vinden.

Enkele voorbeelden:

  • Otocinclus sp.
  • Amerikaanse vlagvis
  • Neritina sp. zebra slak
  • Whiptail meerval.
#3
+5
Baarn
2013-10-09 06:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een magnetische aquariumreiniger gebruiken ( een voorbeeld).

Het bestaat uit twee onderdelen die met magneten door het glas worden bevestigd. Het ene stuk heeft vaak de vorm van een greep, het andere stuk heeft een oppervlak dat wordt gebruikt om de algen te verwijderen.

Je moet oppassen dat het te reinigen oppervlak vrij is van zand of ander vuil, anders kun je krassen op het oppervlak maken. glas. Er zijn drijvende versies beschikbaar die niet naar de bodem van het aquarium vallen als de stukken contact verliezen. Dit verkleint het risico dat er zand op het oppervlak komt en maakt het gemakkelijker om het stuk dat in het water ligt terug te halen.

#4
+2
Hermes
2016-08-12 08:47:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop slakken. Ze zijn veel effectiever dan vissen bij het schoonmaken van algen. Ik heb drie grote mysterieslakken, twee zebraslakken en een stel Maleisische trompetslakken en ramshoornslakken. Mijn glas en vooral mijn planten zijn brandschoon.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...