Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat mijn binnenkat geïrriteerd raakt door andere katten of dieren van buitenaf?
Ash
2013-10-09 03:47:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb momenteel één kat, die de hele tijd binnen is, maar hij zit graag in vensterbanken.

Het komt niet vaak voor, maar er zijn veel nachten dat een andere kat of een dier zoals een wasbeer bij het raam ronddwaalt, wat mijn kat enorm van streek maakt en me meestal wakker maakt.

Ik kan buitenshuis niet veel doen om te voorkomen dat er dieren / katten rondkomen aangezien ik in een kelder van een huis woon dat eigendom is van andere mensen, maar is er iets wat ik in mijn huis zou kunnen doen om mijn kat kalmeren of anderszins dit soort van streek voorkomen?

Zeven antwoorden:
#1
+17
Esa Paulasto
2013-12-15 18:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je moet een relatief hoge klimboom toevoegen (het nummer één antwoord op bijna alles wat met katten te maken heeft) of een vergelijkbaar hoog uitkijkpunt bij het raam en in plaats van de gordijnen te sluiten, zou ik van buitenaf laten kijken deze boom. Het sluiten van de gordijnen dwingt je kat om op de vensterbank te gaan waar hij / zij dan ineens te dicht bij de voorbijganger is. Het maakt niet uit dat het vensterglas ertussen zit, zoals je hebt gemerkt.

Geef je kat het hoge observatieplatform met goed zicht om de "indringer" te bewaken terwijl de kat zelf kan blijf onzichtbaar (of voel je in ieder geval onzichtbaar). Hoe dit zou kunnen werken, hangt sterk af van de reden wat uw kat in de eerste plaats echt van streek maakt. Meestal is het de nabijheid van de voorbijganger, wat vrij onvermijdelijk is als de kat op een vensterbank zit en de indringer zich recht onder de neus van uw kat beweegt. Stealth is leven!

Wat verandert tussen dag en nacht, is de verlichting. Overdag komt het helderste licht van buitenaf, wat het van buitenaf erg moeilijk maakt om naar binnen te kijken. Een dier dat overdag het raam passeert kan niet echt naar binnen kijken, dus kan het geen oogcontact maken met je kat. Je kat is onzichtbaar door de glasreflectie. De nacht verandert dit. Een dier aan de buitenkant kan uw kat zo dichtbij op de vensterbank zien en maakt oogcontact.

In het geval dat er een buitenlichtbron is die door het raam schijnt en zowel uw kat als het wezen buiten verlicht, dan een oprolbaar gordijn kan helpen door uw kat uit het zicht te houden. Zoals dit:

enter image description here

Update:
Van wat ik later heb begrepen van de instelling, lijkt het erop dat de bovenstaande foto niet is best hoe uw kelderappartement eruitziet. Als ik het goed heb, ziet de relatie tussen grondniveau en raam er als volgt uit:

enter image description here

Voor het geluk van de kat zou ik niet proberen de toegang tot de vensterbank te verhinderen, aangezien katten graag door een raam naar dingen kijken. Ik zou het raam veranderen in een eenrichtingsspiegel naar buiten, wat een donkerder effect aan de binnenkant toevoegt. Door het eenrichtingsverkeer naar buiten te maken, kunnen jij (en je kat) naar buiten kijken, maar van buitenaf lijkt het een spiegel te zijn. Ik weet niet hoe het product in het Engels wordt genoemd, maar het is een dunne folie-achtige zelfklevende film die op het vensterglas wordt uitgesmeerd. Hoewel er geen garantie is dat dit zou werken, zou het in ieder geval oogcontact voorkomen tussen uw kat en het passerende dier, aangezien ik denk dat dit een belangrijk deel van het probleem is.

Om een ​​volledig spiegeleffect te krijgen, moet er wat licht aan de buitenkant zijn en relatief donker in de kamer binnen.

Er zijn geen eenrichtingsspiegels. Alleen halfdoorzichtige spiegels en veel licht van één kant.
#2
+8
Amber
2013-10-29 20:56:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is normaal dat een kat van streek raakt als een onbekend wezen 'hun' gazon / straat / raam passeert.

Het probleem hier is dat ze je storen als het gebeurt. Dit betekent dat je ze moet leren dat het niet helpt om je wakker te maken. Als ze je wakker maken, geef ze dan niets, ook geen aandacht. Probeer gewoon om te rollen en weer in slaap te vallen.

Als ze volhardend zijn, gebruik dan je gebruikelijke gedrag voor als ze iets verkeerds hebben gedaan (ik weet niet wat je doet, ik geef normaal gesproken een zacht duwtje eerst in een richting van mij af, en als het niet helpt, spreek ik op een harde toon tegen haar)

Misschien zijn ze nog steeds van streek, maar ze zullen ermee leren omgaan.

Ik probeer dit nu al weken, en het helpt niet - ik kan omleiden / spuiten / schreeuwen / wat dan ook, en hij gaat even zitten en gaat dan terug.
#3
+3
azp74
2014-04-08 16:50:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kan de moeite waard zijn om een ​​van de kunstmatige feromoonsprays te proberen. In Australië kunnen we er een krijgen met de naam FeliWay en het is aanbevolen door twee verschillende dierenartsen voor verschillende kattenneurosen.

In feite besproei je een gebied met het feromoon of je hebt iets dat je op een stopcontact aansluit zoals een luchtverfrisser. Het feromoon koelt de kat af. We hadden het aanbevolen voor een neurotische kat die te veel was verzorgd en het is ook aanbevolen voor onze andere kat die erg agressief is bij dierenartsbezoeken. Mijn ouders hadden het voorgesteld voor hun katten (broer & zus) die het niet met elkaar konden vinden.

Een van onze katten (de agressieve) doet precies hetzelfde als de jouwe - stampt rond in het midden van de de nacht klaagt omdat hij buiten een indringer heeft gezien. Je kat denkt waarschijnlijk dat hij je een groot plezier doet door je te waarschuwen voor het op handen zijnde gevaar, dus hem een ​​beetje af te koelen kan hem helpen om te pijpen.

Onze kat doet het maar een paar keer per week en tbh het stoort ons niet zo veel - maar door Feliway in het verleden voor andere dingen te hebben gebruikt, helpt het zeker om ze te kalmeren.

Veel succes!

#4
+3
Beo
2014-04-09 20:34:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is mij vaak overkomen toen ik veel zwerfkatten en wilde katten buiten voerde. Ik had openslaande deuren op de achterporch en sommige binnenkatten waren erg ongelukkig toen ze buitenkatten dicht bij de deur kwamen. Ik nam wat wit posterboard en knipte zorgvuldig delen uit die bij de kleine raamopeningen in de tuindeur pasten en bevestigde ze met plakkerige vierkanten. Ik bedekte zojuist de onderste rij die kattenhoogte was. Dit loste het probleem van zeer woedende schreeuwende katten voor mij op.

Als je grootste probleemgebied vensterbanken zijn, zoek dan naar een manier om het zicht van de kat te blokkeren onderaan de 45 cm of zo van de probleemgebieden (Pas de hoogte indien nodig aan op basis van de hoogte binnen en buiten, de grootte van de kat, enz.) Plaatwerk, ondoorzichtig plexiglas of lexaan zijn enkele materialen die u kunt gebruiken. Als u zich zorgen maakt over het uiterlijk, kunt u het materiaal binnen of buiten plaatsen, schilder het of wikkel het materiaal in een stof die je mooi vindt. Iemand die bedreven is in decoreren kan misschien helpen.

Als je een omheinde tuin hebt, vraag dan een hond die voornamelijk buiten is om de binnendringende dieren af ​​te schrikken zou ook werken, maar kan een nieuwe reeks problemen veroorzaken.

In de loop der jaren zijn er verschillende producten geweest die beweren wilde dieren af ​​te schrikken. Je zou kunnen kijken wat er momenteel op de markt is. Ik heb geen ervaring met hen wel.

Mijn grootste probleem is dat de ramen precies op de begane grond zijn geplaatst omdat het een kelder is, dus ik kan een deel van het raam niet echt bedekken, ik zou het allemaal moeten bedekken en dat betekent dat ik zonder Windows moet.
Dat maakt het moeilijk. De enige manier die ik zie, is door te voorkomen dat uw kat tegen de vensterbank springt. Je zou de vensterbank kunnen vullen met niet-waardevolle breukvaste voorwerpen zodat de kat denkt dat er geen ruimte is om te springen (sommige katten springen toch op). Ik heb deze truc gebruikt om katten van een plank te houden.
Je kunt ook glas of plexiglas gebruiken om de vensterbank af te sluiten, zodat ze geen plek hebben om te zitten. Er is dus aan weerszijden van de dorpel een raam. Mijn katten worden meestal niet boos tenzij er iets bij het raam staat. Kun je een klein omheind gebied rond het raam buiten het huis bouwen? Met dikke draad zoals je die bomen en tuinen ziet beschermen. Misschien plant u wat bloemen of planten rond de buitenkant om het zicht van de kat verder te belemmeren?
#5
+1
Abdullah Shafique
2013-10-09 06:55:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt altijd gordijnen voor de ramen sluiten of toevoegen. Ik denk dat de reden dat uw kat zo van streek raakt, is omdat een ander dier zijn territorium "binnendringt".

Ik heb gordijnen - hij gaat eromheen of trekt ze naar beneden (dat is echter zeldzaam). Ik vergat dat te vermelden.
@AshleyNunn Miauwt hij hard als hij een andere kat ziet?
Alleen 's nachts - als hij ze overdag ziet, gaat het goed.
#6
+1
Zaralynda
2014-04-08 01:45:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou kunnen proberen een privacyfilm op je ramen te installeren. Er zijn verschillende merken, maar ik heb ervaring met Gila (te vinden bij Home Depot).

Je kat (en jij) zullen niet langer naar buiten kunnen kijken, maar er zal nog steeds wat licht naar binnen kunnen komen (hoeveel hangt af van welke film je kiest). Het werkt misschien niet omdat uw kat de andere dieren buiten nog wel kan horen, maar het is geen permanente wijziging van uw leefruimte (hij pelt meteen af ​​als u dat niet meer wilt).

Ik heb gemerkt dat als hij ze hoort, maar niet ziet, hij niet zo opgewonden raakt, dus dit is misschien de moeite waard. Ik hou van het idee om nog steeds licht door het raam te kunnen krijgen.
#7
-2
Spidercat
2014-04-08 19:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn onpraktische oplossing is om een ​​televisie in de muur te plaatsen en deze te laten fungeren als het raam waar de kat uit kijkt. Op die manier kun je bepalen wat je kat kan zien, en ervoor zorgen dat er geen dieren zijn die 'buiten' komen opdagen. Dan kun je ook overdag verschillende video's maken, zoals video van een aquarium, of zelfs een webcam naar een dierentuinexpositie.

Zo zou ik het ongeveer doen:

Stap 1: Schaf een flatscreentelevisie aan. Een van ongeveer 32 inch zou volgens mij een goede maat moeten zijn.

Stap 2: Maak een gat in de muur om de televisie in te plaatsen. Snijd het gat zodat de televisie zijwaarts staat.

Stap 3: Monteer de televisie in het gat in de muur en leid de draden naar een plug-in en een computer.

Stap 4: Doe wat rand rond de televisie om te verbergen dat het een televisie is en laat het eruit zien als een raam.

Stap 5: Zet een looping-video van de buitenlucht op het scherm en verplaats je kat om daaruit te kijken venster. Geen dieren op de video, dus geen lawaai als je kat kijkt.

Een andere wat minder onpraktische oplossing is het opzetten van een projector. Zet een nepvenster op met de rand met een wit scherm erin. Het verschil met de projector is dat deze over het algemeen duurder is en er mogelijk niet realistisch genoeg uitziet voor de kat om interesse te tonen.

Dat zou de kat echter niet weghouden van de ramen. Het zou gewoon betekenen dat hij nog steeds toegang had tot de ramen als ik er niet was om hem door te verwijzen naar mijn dure tv aan de muur.
Nou, je zou het eigenlijke venster moeten blokkeren zodat het nepvenster toegankelijk is. Maar ja, het is zeker niet de beste of gemakkelijkste oplossing. Vooral als je in een appartement woont, of het niet leuk vindt om aan dat soort projecten te sleutelen zoals ik. Daarom zei ik dat het onpraktisch was.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...