Vraag:
Hoe kan ik mijn kat gestimuleerd houden als ze in de winter vastzit in huis?
MikeTheLiar
2013-10-09 03:43:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kat is een vurig buitenkat. Als ze langer dan een paar uur in huis zit, begint ze aan de achterdeur te klauwen en te janken.

Hier is het probleem: ik woon in Massachusetts, waar de winters vaak lang en koud zijn. Ze zal nog steeds gillen dat ze naar buiten gaat, en ze gelooft me niet als ik haar vertel dat ze echt niet naar buiten wil. Dus ik doe de deur open, ze steekt haar hoofd naar buiten, en nee weer naar binnen (af en toe gaat ze eigenlijk een tijdje naar buiten, bij -7 ° C weer, niet minder) .

Hoe dan ook, een paar weken hiervan en ze begint gek te worden. Op de muren klimmen, op planken springen, tapijten verscheuren en dergelijke. Dus, wat kan ik doen om te voorkomen dat ze zich verveelt?

Wat speelgoed betreft, is haar smaak nogal interessant. Ik heb haar nooit langer dan 10 seconden kunnen laten letten op een laserpointer, en ze negeert de overgrote meerderheid van het speelgoed dat we haar brengen. Af en toe zal ze naar kattenkruid verlangen, maar dat is hoogst inconsistent. We hebben beperkt succes gehad met een paar speelgoedmuizen.

Echt, het enige dat haar aandacht meestal zal trekken is draad / garen, maar na een paar weken winter besluit ze dat mijn met bont gevoerde leren handschoenen moeten absoluut doodgaan - serieus, ik moet ze verbergen, of het volgende dat ik weet, steigert ze met een van hen.

Wat kan ik nog meer proberen om haar gestimuleerd te houden ?

Het klinkt alsof een extra paar met bont gevoerde handschoenen precies het ticket zou zijn.
Sommige katten besluiten dat bontleer een prooi moet zijn om op te kauwen, en het enige wat je kunt doen is het buiten bereik houden en / of ze hun eigen stuk konijnenbont geven om te vermoorden.
Ik verzeker je dat ze wil uitgaan. Alleen niet binnen de tien seconden dat je bereid bent de deur open te houden. Haal een kattenluik.
@Mazura Ik woon niet langer in een gebied met significant winterweer en de kat in kwestie stierf helaas bijna twee jaar geleden, dus het is niet echt een probleem meer.
Drie antwoorden:
#1
+14
Ash
2013-10-09 04:12:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is veel speelgoed op de markt dat is ontworpen om katten te stimuleren die vastzitten in binnenomgevingen, en meestal zijn ze ontworpen om gedrag na te bootsen dat katten buiten en in het wild gebruiken, enz.

Sommige suggesties die u kunt proberen en waarbij u geen dure speeltjes moet kopen die uw kat misschien niet leuk vindt, zijn:

  • geef hem voer om op te jagen. Ik gebruik vaak kattensnoepjes, die ik in dozen of papieren zakken of iets dergelijks kan verstoppen en mijn kat zal ze opsporen. Hij houdt van zowel de doos / tas om in te spelen als het jagen op het voedsel.
  • geef het iets om op te klimmen en / of te krabben - als je kat is zoals andere buitenkatten die ik ken, houden ze waarschijnlijk van klimmen op wat ze ook vinden (hekken, bomen, enz.), en proberen dat van binnen na te bootsen met een kattenboom of iets dergelijks kan helpen.
  • als ze van touw houdt, kun je een speeltje overwegen dat aan is een touwtje - je kunt er een krijgen die op stokjes zitten die je vasthoudt, of je kunt er ook een vinden die je boven een deur of in een deurkozijn kunt monteren, waar ze op kunnen jagen en bespringen.
#2
+10
Beofett
2013-10-17 18:47:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ashley Nunn heeft een aantal geweldige suggesties gedaan, en ik zal haar advies niet herhalen.

Ik zal echter een paar suggesties toevoegen:

  • Zorg ervoor dat ze een comfortabele zitstok heeft met uitzicht. Sommige katten kunnen heel tevreden zijn om te kijken naar wat er buiten gebeurt. Er zijn verschillende kattenstokken die u op een vensterbank kunt monteren, of, als u een kattenboom heeft, zoals Ashley Nunn suggereerde, zorg er dan voor dat u deze ergens neerzet met een goed zicht op de buitenkant, indien mogelijk.

  • Probeer een paar spellen te bedenken waarmee je rechtstreeks met de kat kunt communiceren. Ik heb katten gekend die graag apporteren (met voorwerpen variërend van plastic deksels van frisdrankflessen tot grote verenstofdoeken), verstoppertje spelen (om de beurt elkaar stalken) of kiekeboe (verstoppen achter een stoel of ander meubelstuk, tuur er dan langzaam overheen naar je kat, duik dan weer naar beneden; spoel af en herhaal totdat je een poot krijgt die je op de neus slaat!).

  • Aangezien de meeste lekkernijen geen optie voor jou zijn, kun je van gewoon eten een spel maken door individuele stukjes te gooien zodat ze er achteraan kan jagen. Dit veronderstelt natuurlijk dat uw kat bereid is om droogvoer te eten; Probeer geen ingeblikt voedsel in je huis te gooien!

  • Dit lijkt misschien bijzonder vreemd, maar het kan het proberen waard zijn: televisie. We hadden een kat die graag naar natuurshows keek (ik hou niet van je!) Met kattenroofdieren. Dat merkten we toen ze plotseling stopte voor de tv terwijl een documentaire over een leeuwenpakket speelde. Ze draaide zich om, ging recht voor de tv zitten en staarde ernaar tot de volgende reclamepauze. Er zijn dvd's die je kunt kopen die bedoeld zijn om katten af ​​te leiden en te vermaken, maar we hebben nog nooit gevonden dat onze katten interesse toonden (inclusief degene die graag naar leeuwen keek).

Ik heb een kat die graag naar de staart van andere katten mept op YouTube-video's die op de tv worden afgespeeld
#3
+1
Jane
2018-04-12 07:17:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een speeltje voor haar gemaakt. Mijn kat heeft een enorme mand vol speelgoed waar ze nooit mee speelt. Ik merkte dat ze van touwtjes, veren en dingen houdt die bungelen. Dus heb ik een speeltje in elkaar gezet met een vislijn, 2 kralen (voor het gewicht), origami kraanvogel, een stuk draad en een klein speeltje met veren. Ik heb het allemaal geregen met behulp van de technieken die ik gebruikte bij het leren vissen. Met een haakschroef heb ik hem aan het plafond vastgemaakt. Ze houdt ervan! Ik zal het veranderen door een kruk eronder toe te voegen als extra obstakel. Ik verwissel regelmatig de papieren kraanvogel en het veren-speeltje omdat ze het uit elkaar scheurt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...