Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond spullen in huis brengt?
Taryn
2013-10-09 16:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn hond van 9 maanden gebruikt een hondenluik om onze afgesloten achtertuin binnen te gaan. Ze is begonnen met het oprapen van spullen zoals stokken, dode beestjes, zelfs hondenpoep die ze bij het opruimen heeft gemist, en brengt het het huis binnen. We willen deze gewoonte natuurlijk liever eerder dan later doorbreken. We betrappen haar niet altijd als ze het binnenbrengt, soms vinden we het nadat ze het heeft gedaan.

Hoe kunnen we haar leren dit niet meer te doen?

Een antwoord:
#1
+11
hairboat
2013-10-09 23:35:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honden kunnen gedrag "achteraf" niet leren (of niet leren). Als uw hond eenmaal iets naar binnen heeft gebracht, kunt u het gedrag niet corrigeren - u kunt de hond alleen corrigeren of leren terwijl het ongewenste gedrag plaatsvindt. Dus om dit gedrag te corrigeren, moet je de hond op heterdaad betrappen.

Ik zou willen voorstellen om toezicht te houden op je hond als ze buiten speelt en binnenkomt. Dit verslaat het doel van de hondendeur - waardoor uw hond onafhankelijk is bij het uitgaan en binnenkomen - maar als ze eenmaal heeft bedacht welk gedrag u van haar wilt, zal ze het altijd toepassen, zelfs als ze niet onder toezicht staat.

Als uw hond naar buiten gaat, ga dan naar haar kijken en bij de hondendeur blijven. Laat haar haar ding buiten doen. Wanneer ze naar de hondendeur gaat met een voorwerp dat je niet binnen wilt, stop haar dan en laat haar het voorwerp laten vallen. Als ze dat doet, prijs haar en / of behandel haar, en laat haar naar binnen gaan.

Zodra ze "begrijpt" wat je van haar vraagt, moet ze het "drop object BEFORE doggy door = goede hondenverbinding en doe het zelfstandig. Je zou kunnen eindigen met een stapel objecten direct buiten de hondendeur, wat eigenlijk handig zou kunnen zijn als het tijd is om de tuin op te ruimen!


Bewerkt om toe te voegen: Het komt bij me op dat deze training je hond kan laten denken dat het goede gedrag is om voorwerpen van de tuin naar jou te brengen, en niet om ze buiten de hondendeur te laten vallen. U zult weten of dit gebeurt als u stopt met het toezicht op uw hond en zij begint dingen het huis binnen te brengen en u te vinden om ze neer te zetten - of, als u niet thuis bent, ze ergens neer te zetten waar zij met u omgaat (zoals uw schoenen, uw favoriete stoel of uw bed).

Als dit gebeurt, probeer dan misschien een doos of een soort bak buiten de hondendeur te zetten. Ze krijgt het lekkers als ze het voorwerp in de doos legt. Dit kan voorkomen dat ze in de war raakt over wat je van haar wilt. (Het kan ook het extra voordeel hebben dat het haar leert om de tuin zelf op te ruimen - wie weet?)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...