Vraag:
Moeten mijn paarden beslagen worden?
user6796
2013-10-09 12:02:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben twee paarden, een volbloed en een Arabische kruising die het grootste deel van hun tijd in paddocks hebben doorgebracht, waarbij ze af en toe het plaatselijke bushland in gereden hebben. Ze worden niet geschoeid en hun hoeven worden periodiek geslagen.

De kinderen rijden er echter vaker mee de weg op om vrienden te ontmoeten en een ander stuk bushland te bezoeken.

Ik heb een tegenstrijdig advies gekregen.

Wat zijn de tekenen dat mijn paarden baat kunnen hebben bij beslagen?

Twee antwoorden:
#1
+9
Mistu4u
2013-10-09 14:23:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet nodig om een ​​paard te beslaan. In jouw geval zie ik geen reden om je paard te beslaan. Het beslaan wordt gedaan wanneer het paard wordt gebruikt voor racedoeleinden of wanneer het paard wordt gebruikt op plaatsen waar het is gevuld met stenen en zand. U schreef dat uw paarden niet op ruige gronden rennen. Nogmaals, beslaan kan vaak leiden tot infecties rond de nagels. Soms kunnen schoenen op de lange termijn gevoelloosheid veroorzaken aan de buitenkant van een been. Bovendien is het een algemeen bekend feit dat schoenen bloedstroomproblemen kunnen veroorzaken op de geschoeide plaatsen. Dus, zou ik willen voorstellen, vermijd schoenen tenzij het echt nodig is.

#2
+1
kaiya
2019-11-19 04:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn gevallen waarin de hoeven te kort kunnen worden, waardoor het paard kreupel wordt - je zou dat teken niet kunnen missen, denk ik. Als je paard veel struikelt tijdens ritten op harde wegen, kan dat een ander teken zijn.

Tegenwoordig zijn er zoveel goede alternatieven, dat beslaan zoveel mogelijk moet worden vermeden, aangezien hoefijzers grote schade aan de binnenkant van de hoeven veroorzaken en verwondingen kunnen veroorzaken. De meeste paarden kunnen het hun hele leven goed doen zonder schoenen, er zijn gewoon te veel eigenaren die geen idee hebben en hun paarden beslaan omdat de andere ruiters het zeggen, en de hoefsmid zegt het, dus het moet waar zijn ... Jij begrijp het idee.

Vooral als je paard meestal in de paddock is, zou je paardenlaarzen moeten verkiezen boven hoefijzers, omdat je ze na de rit kunt verwijderen. Tegenwoordig zijn paardenlaarzen zo goed ontworpen dat er geweldige ontwerpen zijn die zelfs in wedstrijden kunnen worden gebruikt - geen beslagen meer nodig. Ze zijn nog niet zo populair als ze zouden moeten zijn, aangezien veel eigenaren simpelweg niet genoeg over het onderwerp weten, maar ik hoop te leven tot de tijd dat metalen schoenen geschiedenis worden.

eens re metalen schoenen


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...