Vraag:
Abces bij paardenhoef
user6796
2013-10-09 16:43:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een volbloed, Frank, die vaak kreupel is. Hij heeft een terugkerend abces in een van zijn voorhoeven.

De dierenarts en hoefsmid hebben het abces allebei op verschillende momenten doorprikt en ik injecteer hem dagelijks met antibiotica als de dierenarts dat voorschrijft.

Heeft iemand goed advies om te voorkomen dat het abces terugkeert?

Heb je een dierenarts gezien maar die heeft geen preventief advies gegeven? Wat zeiden ze?
Vertoont het paard tekenen van hoefbevangenheid? Wat geef je het?
@joh geen hoefbevangenheid. Weidegang aanvullen met Luzerne.
@rob niets nuttigs. Gewoon niet rijden en geen schoenen. Ik ben op zoek naar wat meer natuurlijke ideeën, die te maken hebben met een dieet of kompres of reiniging, van welke gebieden ik hem moet houden.
Heeft de dierenarts gissingen gedaan over de onderliggende oorzaak van de terugkerende abcessen? Hoe is de hoefsituatie in het algemeen?
@Lucero nee dat deed hij eigenlijk niet, gewoon .. injecteer de antibiotica .. niet veel zin er veel aan te doen, zoals verbandmiddelen, want het zou loskomen
Twee antwoorden:
#1
+4
Lucero
2013-10-12 19:32:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit je beschrijving klinkt het alsof het probleem bij deze ene hoef ligt, dus ik neem aan dat er geen algemeen probleem is met Franks hoeven.

Misschien is het verstandig om een Röntgenfoto gemaakt op de problematische hoef, om te zien of er wat vuil (misschien zelfs metaalachtig) of iets is waardoor het abces terugkomt op die ene hoef. Langdurig (en herhaald) gebruik van antibiotica brengt het risico van bacteriële resistentie met zich mee, en als je daar eenmaal bent, wordt de behandeling veel ingewikkelder.

Sommige dierenartsen hebben mobiele röntgenfoto's, zodat het geheel procedure is niet te ingewikkeld of stressvol en ook betaalbaar.

#2
+3
katho2404
2014-05-09 18:37:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat zei je hoefsmid? Je zei dat je paard niet beslagen is, dat is eigenlijk goed. Zorg er echter voor dat de hoeven regelmatig en op de juiste manier worden getrimd. Soms kunnen onregelmatigheden in de hoef losraken of knellen en dan ontstaan ​​abcessen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...