Vraag:
Waarom wast mijn kat haar pootjes in haar water?
Wooble
2013-10-09 15:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De zelfvullende drinkbak van mijn katten is vrij snel vuil geworden sinds we een nieuw kitten hebben gekregen (die nu ongeveer 6 maanden oud is). Er zit nogal eens wat kattenbakvulling op de bodem van de bak, dus ik neem aan dat ze haar poten erin heeft gewassen nadat ze de kattenbak heeft gebruikt.

Ze lijkt anders de normale afkeer van katten te hebben om nat op welke manier dan ook, dus het is vreemd dat ze het opzettelijk zou doen. Is er iets dat ik kan doen om haar van deze gewoonte af te breken? Moet ik de zelfvullende kom gewoon weggooien, aangezien ik hem toch elke dag moet legen en wassen?

Ik heb twee katten, jongen en meisje. Mijn katten baden in een badkuip om het vervellen tot een minimum te beperken. Beide katten houden van het water. Maar als antwoord op je opmerking gaan ze na het gebruik van hun kattenbak allebei naar hun waterbak, dopen hun poten erin en likken ze schoon. Ik ben hier bij talloze gelegenheden getuige van geweest. Iets anders waar ik ook getuige van ben geweest, is dat mijn jongen zijn eten krijgt en met zijn poten in de waterschaal laat vallen en dan teruggaat en eet nadat het nat is. Dit is niet de hele tijd maar heel vaak. Mijn mening, katten hebben hun eigen verschillende persoonlijkheden, dat maakt ze zo lief. Bedoelde ik
Als ze hun poten aan het wassen zijn, kan het dan helpen om een ​​kom water een beetje dicht bij de kattenbak te laten staan, zodat ze zich niet wassen in hun drinkwater? Als ze ergens een tweede kom hebben, kunnen ze ook een optie geven om ergens anders uit te drinken als er * een * probleem is met hun primaire waterbak, eigenlijk als het droog of vuil wordt of wat dan ook.
Drie antwoorden:
#1
+23
hairboat
2013-10-09 23:45:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heb je je kat dit zien doen? Katten gebruiken meestal geen water om zich te wassen - ze zullen hun eigen tong gebruiken, zelfs als het iets heel grofs is, zoals strooisel. (Ik heb katten echte uitwerpselen van zichzelf zien wassen met hun tanden / tong.)

Als je niet echt getuige bent geweest van dit 'was'-gedrag, is de kans groter dat je kat haar poot in het water doopt kom om uit te drinken, wat veelvoorkomend kattengedrag is (zelfs bij katten die er een hekel aan hebben om nat te worden).

Het strooisel dat via de poten van de kat in het water komt, is een bijproduct van dit gedrag. Probeer een ander merk kattenbakvulling dat misschien minder "plakkerig" is, of zorg ervoor dat u de kattenbak regelmatig opschept, zodat het daar lekker droog is.

Ik durf te wedden dat dit probleem zal voorkomen. lost zichzelf op in de loop van de tijd. Kittens zijn niet berucht om hun reinheid, vooral niet in de kattenbak. Naarmate de kat ouder wordt, zal ze er beter van worden om zichzelf schoon te houden, en zelfs als ze nog steeds haar poot in het water doopt om te drinken, zal ze er minder rotzooi van maken.

Soms spelen katten ook graag in het water. Niet zozeer dat ze nat worden, maar spetterend water op de vloer rond de schotel (en tegelijkertijd vuil en kattenbakvulling van hun tenen in het water laten vallen).
Mijn katten staan ​​erop om in het bad te springen om het water te drinken dat overblijft van mijn douches. Een van hen is volkomen bereid om zijn hoofd erop te laten druppelen terwijl hij dit doet. De langharige kat van een vriend zat gewoon onder de douche en liet het resterende water in zijn vacht trekken. Het is logisch voor hen, en het is onschadelijk, dus ...
#2
+10
Beo
2014-04-08 18:48:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige van mijn katten zullen bijten, vegen en anders spelen met / met bewegend water (zoals uit de drinkfontein of uit een kraan). Ik zie het als gezond spel- of jachtgedrag, dus ik denk niet dat je haar kunt trainen om het niet te doen zonder aanzienlijke inspanningen. Mogelijk van iemand die ervaring heeft met het trainen van dieren (bijv. De kat in de loop van de tijd conditioneren om het gedrag te verwijderen).

Probeer eens een gewone ouderwetse waterbak en kijk wat ze ermee doet. Misschien moet je wat experimenteren om een ​​kom te vinden in een maat die ze het liefste heeft. Ze houdt misschien niet van een kleine kom, of ze kan gaan waden en spelen in een grote kom. Een van mijn katten houdt ervan om krachtig in grote pannen met water te graven en ze snel op de grond te legen.

Sommige katten drinken graag door hun poten in water te dompelen en hun poten te likken. Dit kan komen doordat ze het gevoel hebben dat hun snorharen de zijkant van de waterbak niet raken, niet lekker vinden.

Drinken door te proberen uit een kom te likken is erg inefficiënt. Ik vermoed dat sommige katten denken dat natte vacht likken gewoon beter werkt.
#3
+4
Mom of Jarvis
2016-03-09 03:27:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb al 17 jaar een kat die onlangs is overleden. Elke keer dat hij uit zijn kattenbak kwam, waste hij zijn poten in zijn waterschaal. Ik veranderde waarschijnlijk 30 verschillende keren van merk en type en hij waste nog steeds zijn pootjes.

Ik heb momenteel een kitten van 5 maanden oud, die zijn pootjes minstens één keer per dag begon te wassen nadat hij de kattenbak had gebruikt. Hij drinkt ook uit een kraan en het resterende water in de kuip. Hij houdt er echter niet van om zijn hoofd of rug nat te maken. Ik denk dat ze het gewoon leuk vinden om schone poten te hebben. Ik zag afval tussen zijn tenen, dus ik zette een heel ondiepe plas water in mijn gootsteen en hij dompelde en schudde totdat hij schoon was!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...