Vraag:
Hoe stel ik onze hond voor aan een gloednieuwe baby
psubsee2003
2013-10-09 04:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vrouw staat op het punt te bevallen van ons eerste kind, en we proberen te bedenken hoe we onze hond het beste aan de pasgeborene kunnen voorstellen.

De hond, een 12-jarige mopshond, heeft was een "enig kind", dus we weten niet zeker hoe hij zal reageren. Meestal is hij een extreem relaxte en zachte hond, maar hij kan in nieuwe situaties erg prikkelbaar zijn.

Hoe kunnen we ze introduceren om de stress voor de nieuwe moeder en de hond te beperken, zodat we kunnen proberen het nieuwe lid in ons gezin te integreren?

Drie antwoorden:
#1
+21
Ash
2013-10-09 05:03:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Humane Society of the United States heeft een paar suggesties om uw huisdier voor te bereiden. Sommige klinken een beetje raar, maar ze werken wel.

Een van de belangrijkste dingen is om het huisdier te laten wennen aan de nieuwe geluiden en geluiden die de baby zal maken - veel huisdieren zullen huilbuien en dergelijke van streek vinden. Je kunt bijvoorbeeld huilgeluiden en dergelijke spelen om het huisdier te laten acclimatiseren.

Wat betreft de daadwerkelijke introductie van de baby bij het huisdier, raden ze aan het dier eerst iets te geven met de geur van de baby erop (een deken , enz.) zodat ze indien mogelijk niet gealarmeerd worden door de nieuwe geur in huis.

Het wordt ook aangeraden om te proberen de routine van uw huisdier zoveel mogelijk hetzelfde te houden, en dat u het huisdier eerst zonder baby begroet wanneer u thuiskomt met uw nieuwe kind.

Kortom, u wilt dat het huisdier een positieve interactie heeft met de baby, dus u zult positieve interacties willen belonen en aanmoedigen, en in eerste instantie wilt u misschien de tijd beperken die het huisdier en de baby actief samen doorbrengen. Neem de baby mee om bij het huisdier te zitten, enz. (Waarbij u de baby natuurlijk vasthoudt), voor kleine uitbarstingen, die in de loop van de tijd langer worden naarmate het huisdier aan de baby went.

#2
+16
iKlsR
2013-10-09 05:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou zeggen: begin door de hond vertrouwd te maken met de geur van de baby. Neem een ​​item mee dat de geur van uw baby bevat, zoals een boerendoek voordat u de baby rond de hond brengt.

Laat de hond het eerst bij voorkeur op afstand ruiken. Door dit te doen, laat u uw hond weten dat het item van u is en geeft u de hond toestemming om te snuffelen. Dit helpt het proces van het creëren van respect voor de baby op gang te brengen.

Wees zeer voorzichtig, want het is bekend dat honden kinderen aanvallen zonder enige reden; het geluid kan hen of zij kan te ruw zijn bij het spelen, enzovoort. Er zijn veel artikelen op internet. Ik stel voor de hond niet bij de peuter achter te laten en aandacht te schenken aan hoe hij zich rond de baby gedraagt. Als hij aandacht zoekt, kunnen honden rusteloos worden en dit kan tot ongelukken leiden.

Andere algemene tips zijn:

  • Besteed aandacht aan uw hond in de buurt van de peuter en zorg ervoor dat u zich in een gecontroleerde omgeving bevindt.

  • Observeer en word u bewust van hoe de hond vraagt ​​uw aandacht.

  • Ken de gevoeligheden van uw hond. Onderzoek het ras of de mengsels. Schrikt hij op bij snelle bewegingen, geluiden enz.

  • Laat uw hond vertrouwd raken met de babyspullen.

#3
  0
user6796
2013-10-09 17:27:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga het advies in de antwoorden van @iKlsR en @Ashley niet herhalen. Ik wil wat meer informatie toevoegen; dit is minder een oplossing, maar meer een waarschuwend verhaal.

Dit is een lastige vraag, aangezien er geen echte manier is om de uitkomst te voorspellen van hoe een huisdier de eerste pasgeborene (of zelfs volgende pasgeborenen) zal krijgen. ) in het gezin.

Toen mijn eerste kind een baby was, kochten we een Rottweiler, hij was een mooie hond en goed getraind in gehoorzaamheid.

Ons tweede kind werd niet geboren voor nog eens 6 jaar (ongeveer) en de hond heeft de nieuwe baby nooit geaccepteerd. Onze pasgeboren baby maakte kleine geluidjes en de hond gromde. We moesten de hond en de baby te allen tijde gescheiden houden. Ik kon het niet riskeren om de hond in de buurt van de baby te laten zijn, aangezien de hond duidelijk maakte dat hij hem niet mocht.

We hielden van de hond (en de baby) dus hielden beide gescheiden.

We kregen toen onze derde baby ongeveer 18 maanden na de tweede! Nou, het is onnodig te zeggen dat de hond deze baby nooit heeft ontmoet.

Er waren toen twee gebeurtenissen die bepalend en hartverscheurend waren.

De hond gromde naar me toen ik in de buurt van zijn eten kwam kom terwijl hij aan het eten was. Ik was de baas van de hond, ik was de roedelleider en had hem gehoorzaamheid getraind, uitgelaten, hem gewassen, gevoed en van hem gehouden! Ik had hem specifiek getraind om mij voedsel uit zijn mond te laten nemen! Elk voedsel, bot enz. En om hem op een humane manier te kunnen behandelen; zoals ik gevallen had gezien van honden die eigenaren niet toestonden om bepaalde delen van hun lichaam aan te raken.

Hij voelde zich buitengesloten, en als ouder wordende Rottweiler van 55 kg begon hij jichtig te worden en niet zijn gelukkige, gemakkelijke jongere zelf .

Op een dag was ik bij mijn zoontje, nu een peuter en we hadden een ijzeren hek. De hond stond aan de ene kant van het hek en ik met mijn zoon aan de andere kant. Mijn zoontje hield van de hond en probeerde door de tralies te reiken om hem te aaien. De hond snauwde naar hem.

Het was een pijnlijke tijd en in overleg met de plaatselijke dierenarts moest ik de beslissing nemen om mijn hond te euthanaseren.

Dit was dezelfde hond die zijn leven lang van onze eerste baby hield en deze beschermde.

Nu is dit een Rottweiler, hij woog hetzelfde als ik toen en de hoeveelheid schade die hij zou kunnen toebrengen, zou veel groter zijn dan een mopshond. Het is ook bekend dat ze agressiever zijn, hoewel ik dat gezegd heb, ik vertrouw nooit echt een hondenras met kinderen, gebaseerd op het idee dat het dat specifieke ras is.

Honden hebben geen handen , kunnen geen Engels spreken en (gedeeltelijk) communiceren met hun mond; door geluid en met hun tanden. Dit is iets dat altijd in gedachten moet worden gehouden bij het introduceren van honden bij baby's.

Honden zijn roedeldieren en dit is een van de belangrijkste problemen met gedragsproblemen bij honden (hun perceptie dat ze hoger in de ranglijst staan ​​van de packs dan hun mensen). Uw hond zal een duidelijk idee hebben van waar hij in zijn menselijke roedel past. Sommige honden accepteren geen baby als onderdeel van de roedel of een beschermd roedellid (als nakomelingen). Sommige honden worden ook jaloers op de aandacht die aan het kind wordt geschonken. Deze twee dingen klinken misschien alsof ze hetzelfde zijn, maar ze zijn eigenlijk subtiel verschillend.

Met deze factoren in gedachten zou ik het advies van de andere antwoorden opvolgen en ervoor zorgen dat je je hond voldoende aaien geeft. en laat hem zien hoe gelukkig je bent als je door de deur loopt.

Veel succes.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...