Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond in meubels graaft?
Taryn
2013-10-09 16:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn 12-jarige Shih Tzu heeft zich altijd goed gedragen, maar begon de laatste tijd op het meubilair te klimmen als er niemand thuis is en buitensporig veel te graven, tot het punt dat ze het begon te beschadigen.

Een paar opmerkingen die kunnen helpen, we verloren eind vorig jaar nog een hond en we hebben onlangs weer een nieuwe hond aan het huishouden toegevoegd. Deze verandering in haar gedrag is pas de afgelopen maanden begonnen en het is bijna alsof ze een driftbui krijgt.

Wat zou deze gedragsverandering kunnen veroorzaken en hoe kan ik haar leren om het niet meer te doen?

Heeft hij zich goed genesteld met een nieuwe hond? Ontbreekt het hem aan je aandacht? Het verstrekken van dit detail zal helpen.
De Shih Tzu vindt het prima met de nieuwe pup, ze spelen, slapen samen in dezelfde bedden, we hebben geen problemen opgemerkt tussen de oudere hond en de pup. Ze krijgt ook veel aandacht en wordt niet genegeerd. Dit gedrag komt alleen naar voren als er niemand thuis is.
Stomme vraag, hoe weet je dat zij het is en niet een van de andere honden als het gebeurt terwijl je niet thuis bent?
@ThomasH Een paar redenen, ten eerste hebben we een puppy die niet echt kan worden weggelaten als we het huis hebben verlaten, ten tweede als we terugkomen, ziet ze er vreselijk schuldig uit en zal ze zich zelfs verbergen omdat ze weet dat ze niet hoort te zijn op de bank, ten derde, toen ze een puppy was, zou ze in haar bed graven en nu lijkt het alsof ze weer aan de gewoonte is begonnen.
Een hond die er schuldig uitziet, is nooit een reden om hem te verdenken van iets verkeerds. Honden missen het vermogen om iets wat ze zojuist hebben gedaan tijdelijk en causaal te verbinden met jou om ze te straffen. Het is waarschijnlijker dat de hond merkt dat je van streek bent en een sussende houding aanneemt. Dit wil alleen maar zeggen dat je er misschien dubbel zeker van wilt zijn dat het de juiste hond is die je probeert te veranderen
@ThomasH Ik waardeer uw bezorgdheid, maar ik twijfel er niet aan dat het de juiste hond is die in het meubilair graaft.
Om uw vraag echt te beantwoorden, kan het ook zijn dat uw hond verlatingsangst ontwikkelt.
Honden graven absoluut op meubels. Ik ben op zoek naar een manier om dit ook te stoppen. Mijn acht jaar oude pas geadopteerde Wheaten Terrier-mix graaft op banken en tapijt, evenals een badmat als ik niet thuis ben. Ik denk dat het deels instinct en deels verlatingsangst is. Ik moet dit oplossen omdat ik banken en vloerbedekking niet constant kan vervangen. Ik gaf hem veel speelgoed en afleiding. Ik huurde een hondenuitlater om halverwege de dag met hem te spelen en met hem uit te lopen. Ik dek de meubels af en hij vindt een manier om de hoezen te verwijderen en in de meubels te graven. Ik lees uw antwoorden om te zien of ik daar een aanwijzing voor kan vinden
Vier antwoorden:
Ankit Sharma
2013-10-09 16:34:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honden zijn sociale dieren en houden altijd van gezelschap. Zonder gezelschap willen ze iets doen, graven kan daar een van zijn. Om dit onder controle te houden, is het gebruik van een beleefde manier de beste, door hem af te leiden van die dingen.

Als je bijvoorbeeld je hond ziet graven, leid hem dan af door hem wat speelgoed te geven of met hem te spelen, enz. meer van uw bedrijf zal beter zijn. Het verliezen van een partner kan een reden zijn voor dit gedrag.

Zoals ik al zei, is dit een recente verandering in haar gedrag. We hebben in totaal 3 honden en de oudste is degene die zich de afgelopen maanden heeft uitgelaten. Ze heeft speelgoed genoeg en gedraagt ​​zich alleen zo als we het huis uitgaan.
user6796
2013-10-13 15:57:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is niet zo ongewoon gedrag bij sommige honden, vooral in de omstandigheden die u beschrijft.

Een nieuwe hond introduceren in het gezin.

Het klinkt alsof het een bezwaar kan zijn voor zowel de indringer (nieuwe hond) als jij het huis verlaten. Ze is een relatief oude hond en is gewend aan haar routines en het huishouden, waarvan je zegt dat het een groot deel van haar leven statisch was. Honden zijn vatbaar voor veranderingen binnen het huishouden en kunnen jaloers worden als er een waargenomen verschuiving in de aandacht van hen naar iemand anders in het huishouden (andere huisdieren, soms kinderen) plaatsvindt.

Zonder duidelijk het tijdsbestek te kennen van wanneer dit gedrag begon met verwijzing naar het moment waarop u de nieuwe hond introduceerde (bijv. [x] weken nadat we de andere hond kregen , kan ik alleen in het algemeen antwoorden. Als u vaker dan normaal uitgaat , kan dit het gedrag verergeren.

Hoe honden communiceren.

Honden kunnen niet tegen ons praten, dus de enige manier waarop ze haar frustratie kan tonen, is haar lichaam gebruiken. Honden zullen dus communiceren op manieren die we soms als moeilijk gedrag ervaren: overmatig geblaf, graven, bijten, grommen, vuil in huis, opspringen om er maar een paar te noemen.

In het gedoe en natuurlijke bezorgdheid om een ​​nieuwe hond aan de familie voor te stellen, krijgt ze misschien minder aandacht. Nou, ze was in ieder geval de enige hond sinds enkele maanden en ze ada Ik wil geen concurrentie hebben om aandacht.

De zachte oplossing.

Dit is het moment om haar meer aandacht te geven. Als je thuiskomt, wees dan zo blij haar te zien, gebruik veel verbale complimenten en fysieke genegenheid. Het meubilair kunt u het beste negeren. Het heeft echt geen zin om achteraf een hond uit te schelden. Of de hond nu wel of niet de associatie met de daad kan aangaan, het heeft geen zin haar verder te isoleren door haar uit te schelden. (Als ik isoleer zeg, spreek ik vanuit haar standpunt, ik bedoel geen moment te zeggen dat ze sociaal geïsoleerd is.)

Neem elke dag de tijd om wat tijd met haar door te brengen en laat haar weten dat ze jouw speciale meisje is. Behandel haar, speel met haar, loop met haar, ik zou aanraden haar om te beginnen één op één te geven, omdat ze zich misschien een beetje onzeker voelt. Uw vorige hond stierf en werd vervangen. Honden zijn niet zo gek als we misschien denken. (mijn mening).

Geleidelijk kun je de nieuwe hond mengen met deze speciale tijd, zodat ze de nieuwe hond associeert met aandacht van jou, lekkers en plezier.

Afscheidingsangst.

Als het probleem aanhoudt, zou ik willen suggereren dat het verlatingsangst kan zijn, wat een ander probleem is. Gezien de details die je hebt verstrekt, denk ik dat de extra aandacht en tijd met haar de beste manier is om te gaan.

Als kanttekening: je wilt geen losgeld krijgen van je huisdier, maar als u de tijd die u thuis doorbrengt met uw hond tijdelijk kunt verlengen en uw vrije tijd geleidelijk kunt verlengen, gecombineerd met de bovenstaande technieken, kan dit helpen om het probleem te verlichten.

Mistu4u
2013-10-09 18:00:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan alleen maar denken aan zijn nagels slijpen . Net als de meeste andere dieren scherpen honden hun nagels door erover in het bos te wrijven. Uw meubels ( indien van hout ) kunnen de reden zijn om te graven.

Zo niet, dan kan het te wijten zijn aan het natuurlijke instinct van de hond om gaten te graven . Honden graven gaten om voor zichzelf een hol te maken. Op deze manier laten ze zien dat de plaats van hem is. Ze gebruiken dat gat niet als toilet en gebruiken het om te slapen, uit te rusten enz.

Eerlijk gezegd heb ik nog nooit honden horen graven in meubels; onze hond, graven gaten in de grond. Maar als u uw probleem hoort, kan de oorzaak een van de twee bovengenoemde redenen zijn.

@Mistu4u Als u nog nooit van het probleem heeft gehoord, mag ik u dan aanraden geen antwoord te geven? proost :)
Bob
2018-07-30 13:40:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zou het kunnen dat ze iets aan het begraven is. Doet ze dit met een speeltje of item?

We hebben onlangs een hond geadopteerd die spullen in de stoel "begraaft" niet lang nadat je het haar hebt gegeven (ze graaft ook in de tuin en begraaft dingen in struiken, droog gras ... noem maar op ), kan het zijn dat deze nieuwe hond ervoor heeft gezorgd dat ze zich zorgen maakt dat ze haar spullen zullen pakken, dus ze probeert het te verbergen.

We hebben dekens op de stoel, dus ze graaft er nu in en ik bouwde haar een zandbak met zacht zand, zodat ze niet zo veel ruwe gebieden graaft. Terwijl je het psychologische probleem begint op te lossen (wat volgens mij de antwoorden hierboven zouden doen), probeer dan de stoelen te bedekken met een paar oude dekens als je uitgaat.

We geven ze alleen snoepjes als we in de gaten kunnen houden op hen en we brachten heel veel goedkope knuffels mee die nu de tuin en het huis bezaaien en waardoor speelgoed minder waardevol is geworden ... ze begraaft geen speelgoed meer!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...