Vraag:
Hoe zou ik mijn puppy socialiseren met andere dieren en mensen?
user6796
2013-10-09 14:16:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op welke leeftijd moet een puppy beginnen met socialiseren?

Wat zijn de beste manieren om mijn hond te socialiseren, om hem vriendelijk te maken voor andere dieren en allerlei soorten mensen, van kinderen tot ouderen?

Drie antwoorden:
#1
+9
Steve D
2013-10-09 15:11:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puppy's moeten zo vroeg mogelijk worden gesocialiseerd. Het leuke van puppy's is dat, wanneer ze jonger zijn dan ongeveer 5 maanden, de meeste andere honden veel meer gedrag tolereren dat puppy's kenmerkt (overdreven opgewonden en speels, soms grof). Dit komt omdat honden de neiging hebben om ongeveer 5-6 maanden geslachtsrijp te worden.

Als je andere honden kent die ouder zijn, die goed zijn aangepast en je vertrouwt ze, dan zou ik je hond gewoon zichzelf laten zijn rond de oudere. De oudere honden zullen uw puppy corrigeren als hij iets grofs of ongepasts doet, en uw pup zal "van nature" leren wat wel en niet acceptabel gedrag is.

Als u geen toegang heeft voor zulke oudere honden is een hondenpark geen slechte plek om te beginnen. Maar pas op dat mensen de neiging hebben om hun honden naar hondenparken te brengen zonder volledig te weten hoe hun hond zal reageren. Nog maar een paar weken geleden werd de 8 maanden oude pup van een vriend venijnig aangevallen door een 2-jarige hond, en de opmerking van de eigenaar was "we proberen hem te socialiseren".

Om uw puppy op te laten groeien tot bedreven in socialisatie - zowel met honden als met mensen - is het cruciaal om haar als jonge pup bloot te stellen aan veel verschillende honden en mensen, in veel verschillende situaties. Elke dag doen is niet ongewoon. En zoals altijd (vooral met puppy's), zet je hond klaar voor succes: plaats haar niet in gevaarlijke situaties of in onbekende omgevingen met te veel vreemden tegelijk. Begin gewoon langzaam, houd dingen interessant en leuk en werk vroeg en vaak aan socialisatie.

#2
+3
Mistu4u
2013-10-09 14:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Idealiter zou u binnen 3-17 weken moeten beginnen met het socialiseren van een puppy. Maar praktisch kan men dat niet doen. Ik heb mijn puppy persoonlijk de tijd gegeven om aan ons huis en aan onze omgeving te wennen. Nu kunt u beginnen met het socialiseren van hem door de volgende stappen te volgen:

 1. Gebruik een halsband om uw puppy vast te houden en neem hem mee voor een uitje. Maak hem vertrouwd met de paden, straten en de omgeving rondom uw huis.

 2. IMO zou het geen goed idee zijn om hem op de allereerste dag kennis te laten maken met een nieuwe hond. Hij kan zich mengen met alle nieuwe dingen.

 3. Houd uw puppy uit de buurt van kinderen als hij ze niet mag.

 4. Ontmoet geen onbekende vreemde honden.

 5. Je kunt een persoon ontmoeten die je kent en hem uitnodigen om je te ontmoeten in een veld met zijn hond.

 6. Als ze elkaar ontmoeten, 100% zeker dat ze elkaar zullen blaffen of dat de oudere zal blaffen naar de jongere. Als het uw hond is die blaft, laat hem dan stoppen. Als hij dat doet, beloon hem dan.

 7. Als de andere hond ook stopt, laat de twee elkaar ontmoeten en aan elkaar ruiken. Als alles goed gaat, kunnen ze met elkaar spelen ( het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit de eerste dag gebeurt. ) Houd ze bij elkaar.

 8. Als ze niet stoppen met blaffen naar elkaar of loungen, verlaat dan de plaats en kies de volgende dag een andere hond.

Waarom zegt u "praktisch kan men dat niet doen"? Vanaf 17 weken is meer dan 4 maanden ... De meeste mensen zullen erg aandacht besteden aan socialisatie tussen 2 en 4 maanden.
#3
+1
Cedric H.
2014-02-14 15:37:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Het is goed om "puppycursussen" bij te wonen.

Er zijn veel varianten, maar je moet zoeken naar klassen waar de puppy's samen mogen spelen in een veilige ruimte ( in mijn hondenclub is het een omheind terrein naast het belangrijkste oefenterrein).

De verantwoordelijke persoon moet een balans vinden tussen de puppy's alleen laten spelen en toezicht op hen houden. Als twee puppy's te ruw worden, kan men ingrijpen (ze afleiden of ze gewoon van elkaar scheiden).

Het is ook uitstekend wanneer er een / twee rustige en goed opgevoede volwassen honden zijn die bereid zijn om met de hond te spelen. puppy's.

 • Zorg voor een echt socialisatieplan

Probeer van tevoren een plan te maken, zodat je niet in de verleiding komt om een ​​socialisatie "trainingssessie" over te slaan met een simpele wandeling.

Toen mijn puppy 2,5 tot 3,5 maand was, deed ik twee keer per week iets heel nieuws voor hem: de bus / trein / tram nemen, de sneeuw in gaan, andere dieren zien (paarden, etc.), etc.

 • Combineer training in het begin niet met socialisatie

Als u uw puppy naar een onbekende plaats brengt en een halsband / riem nodig heeft , zorg ervoor dat je hem eerst hebt "getraind" om er comfortabel mee te zijn. Hetzelfde geldt voor naar de dierenarts gaan en de hond meenemen voor een autorit.

Associeer geen verschillende potentieel verontrustende ervaringen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...