Vraag:
Hoe kan ik een visvijver in de winter beschermen?
Baarn
2013-10-09 04:34:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een vijver met daarin verschillende vissen (koi, steur, goudvissen). We leven in een gematigd gebied waar de vijver in de winter enkele weken bedekt is met een laag ijs.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de vissen deze periode overleven?

Moet ik een gebied ijsvrij houden, en zo ja, hoe moet ik dit doen?

Hoe groot is de vijver? Op mijn weg houden cottagers ijs uit hun dokken en botenhuizen met behulp van een "bubbler", wat in feite een ventilator is die het water in het gebied in beweging houdt zodat het niet bevriest.
Enkele kuubs, het is een vijver in de achtertuin tot 1,4 m diep, dus er is geen risico dat het volledig bevriest.
Je bent misschien in orde, maar er is nog steeds zuurstof nodig.
Vier antwoorden:
#1
+7
Spidercat
2014-03-19 20:25:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De vissen zouden in orde moeten zijn, zolang de vijver niet helemaal bevriest. Ik zou zeggen dat je niet wilt dat de vijver langer dan een dag of twee bevriest, omdat koolstofdioxide zich kan opbouwen onder het ijs en er geen nieuwe zuurstof kan binnendringen. Ook, omdat ik mooi ben zeker dat de steur in de winter nog actief is, ze zullen nog steeds een constante toevoer van zuurstof nodig hebben.

De koi (en ik denk ook de goudvis, maar ik weet het niet zeker over hen) zullen ingaan op wat heet "Torper", wat niet echt een winterslaap is, het is meer een toestand van verdoving. Ze worden lusteloos en zitten in het warmste deel van de vijver dat ze kunnen vinden. Hun metabolisme vertraagt ​​in deze toestand, maar ze hebben nog steeds een goede toevoer van zuurstof nodig.

Het is vrij belangrijk om te proberen ze niet te storen terwijl ze zo zijn (het benadrukt ze uit), zodat ik kan begrijpen waarom mensen in de winter geen luidruchtige pompen in hun vijvers willen plaatsen. Als je het ijs moet breken, zou ik proberen om kokend water op het ijs te gieten, of een handboor te gebruiken om zo min mogelijk geluid te maken. Ik heb gehoord dat sommige mensen zout toevoegden om het vriespunt van de vijver te verlagen, maar ik raad dat zelf niet aan omdat het de chemicaliën van het water verandert terwijl de meeste mensen hun pompen niet laten draaien, en het is niet goed idee om het water in de eerste plaats veel kouder te laten worden dan 32 graden Fahrenheit (0 graden Celsius).

Afhankelijk van hoe u denkt over uw elektriciteitsrekening, kunt u misschien rondkomen door een grote aquariumverwarmer om een ​​deel van de vijver net warm genoeg te houden zodat het niet bevriest.

#2
+1
Dalton
2016-04-01 01:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geen visvijver en heb dat ook nooit gedaan, maar ik kan je een antwoord geven dat ik heb afgeleid uit het kijken naar enkele vijverbouwshows en uit artikelen waar mensen vijvers hebben waaruit hun vee drinkt.

In de vijverbouwshow lieten ze het water van de onderkant / het uiteinde van de vijver opzuigen om naar het filter te gaan en terug te keren aan de bovenkant / andere kant. Dit creëerde een "stroom" die helpt het puin op te schoppen en ze goed te laten filteren. Tijdens de winter wilden ze de vis die op de bodem rustte echter niet storen, dus verplaatsten ze de inlaat naar boven of naar de bovenkant / dezelfde kant als de terugkeer.

Het idee op de veevijver die voor u zou kunnen werken, is dat de persoon een kleine waterpomp in de vijver heeft geplaatst. Je filterretour zou dit ook kunnen doen, maar de pomp duwde het water recht omhoog. Het was geen geiser, maar brak het wateroppervlak zodat er constant bewegend water was en zelfs toen de rest van de vijver bevroor was een vrij groot gebied rond de pomp ijsvrij. Dit zou het open genoeg houden om de zuurstofuitwisseling voor uw vissen te bevorderen.

#3
+1
trond hansen
2018-05-28 12:38:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een oude vraag, maar mensen moeten begrijpen hoe dit op de juiste manier wordt gedaan.

U moet een open, ijsvrij gebied in uw vijver houden, maar dit hoeft niet groot te zijn. Een manier om dit te doen is door een aquariumverwarmer en een stuk piepschuim te gebruiken, je maakt eenvoudig een klein gaatje in het piepschuim en plaatst de kachel hier. (Opmerking: het piepschuim is om de kachel in het oppervlak van uw vijver te laten drijven).

Als u de pomp en het filter in de winter wilt laten werken, moet u de pomp uit de buurt van de diepste plaatsen halen. een deel van de vijver. Dit is om het water op de bodem van de vijver ongestoord te houden - met andere woorden, dit is om te voorkomen dat uw vissen moeten zwemmen en constant energie verbruiken tijdens de winter, aangezien ze in deze tijd van het jaar niet eten.

Wat informatie over overwinterende vijvervissen is te vinden in dit artikel (bron: plantsgalore.com).

Voordat de winter begint, moet u uw vijver schoonmaken en filteren . Dit is om het plantmateriaal en afval uit uw vijver te verwijderen, want wanneer afval ontbindt, produceert het giftige gassen.

De temperatuur in het water moet hoger zijn dan 2 ° C om uw vissen te laten overleven, maar dit is normaal gesproken geen probleem als de vijver dieper is dan 1-2 meter. Maar als je in een gebied woont waar het erg koud is, moet de vijver dieper zijn.

En als laatste is het zuurstofgehalte in koud water hoger dan in water met een temperatuur van 20 ° C , dus in de winter is de enige zorg het verwijderen van de CO 2 (daarom moet u een ijsvrij gebied in uw vijver houden). Het is de concentratie van CO 2 die gevaarlijk is voor vissen en als de concentratie van CO 2 laag is, heeft de vis minder zuurstof nodig. Aan de andere kant, als de CO 2 -concentratie te hoog is, wordt de zuurstofopname van de vissen geblokkeerd door binding aan de rode bloedcellen). Een nuttig artikel over het belang van opgeloste zuurstof in het water kan hier worden gevonden (bron: fondriest.com).

#4
-2
user22837
2016-03-29 12:57:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luchtcirculatie:

Dit is cruciaal. Lucht, zuurstof moet midden in de winter aan de vijver worden toegevoegd, voornamelijk omdat de vissen nog ademen en, langs deze lijnen, de toegankelijke voorraad uitgeven. Bovendien kost bewegend water meer tijd om te stollen dan stilstaand water.

Deicers:

Deicers worden regelmatig "vijververwarmers" genoemd en dit is een verkeerde interpretatie. Ze zijn niet bedoeld om de hele vijver te verwarmen, maar juist om een ​​opening in het ijs voldoende open te houden zodat het koolmonoxide kan ontsnappen en frisse lucht kan binnendringen.

Ruikende zouten:

Momenteel moeten we het probleem van ruikende zouten aanpakken voor het geval we te veel moeten overwinteren. Ongeveer 80% van de ruikende zouten in de vijver is afkomstig van de vissen. Het overgrote deel daarvan uit de kieuwcapaciteit en de rest uit hun afval. Alkali wordt bovendien geleverd door rottend natuurlijk materiaal, dood spul ... bladeren, planten, insecten, dode vissen, enzovoort.

  • Breek het ijs wanneer dan ook.

  • Houd de vissen in stand als de watertemperatuur onder de 50 graden blijft.

  • Laat de vijverpompen en filters draaien als het raamwerk zal stollen en het water zal verloren gaan.

  • Voeg zoet water toe zonder een dechlorinator te gebruiken.

  • Zout het ijs op de vijver met de verwachting dat het vloeibaar zal worden.

  • Geef afval de kans om zich in de winter op het ijs te ontwikkelen.

  • Geef iedereen de kans om te schaatsen of hockey te spelen op de vijver.

Kun je de laatste 4 kogels uitbreiden? Ik begrijp de boodschap die u met hen bedoelt niet.
Het spijt me, maar het hele antwoord is onsamenhangend. Vissen produceren geen koolmonoxide (CO), ademhaling produceert kooldioxide (CO2). Deicers zijn een goed idee en kunnen, afhankelijk van de grootte, voorkomen dat de vijver helemaal bevriest. Anders heeft alles, van het ruiken van zouten, substantiële opheldering nodig.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...