Vraag:
Welke vissen kunnen samenleven met neons?
woliveirajr
2013-10-09 06:09:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zo'n 50 neons in mijn aquarium. Onlangs heb ik enkele zwarte tetras toegevoegd. Ze leven heel goed samen.

Welke andere soorten zou ik kunnen toevoegen zodat ze nog steeds "in vrede" zouden leven, d.w.z. , zonder elkaar op te eten? Er is wat vrije ruimte, dus de grootte van de vissen is geen probleem.

Ik heb verschillende soorten tetras in mijn aquarium, maar ik heb ook guppy's zwarte weduwen zebra weerhaak en zo gestreepte vissen is het ok of niet want sommige van de tetras hebben geen staarten en ik weet niet waarom
Vier antwoorden:
#1
+13
toxotes
2013-10-29 17:34:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neons en black skirt tetras * zijn beide gemakkelijke vissen, dus je zult er niet veel problemen mee hebben dat ze agressief zijn tegen nieuwkomers. Zolang alles wat je toevoegt niet erg roofzuchtig / agressief is en niet te groot is, zullen ze waarschijnlijk goed spelen. (Houd er rekening mee dat als de ene vis een andere in zijn bek kan passen, dit waarschijnlijk ooit zal gebeuren.)

Een ding waar ik niet 100% zeker van ben, is of dit de enige vissen in de tank. Als dat zo is, lijkt het alsof je de bovenste / middelste waterkolom in je aquarium behoorlijk goed gevuld hebt, dus ik zou naar een op de bodem levende vis kijken. Als je het Zuid-Amerikaanse thema wilt behouden - wat niet nodig is, maar het wel gemakkelijker maakt om de gewenste watercondities te kiezen - kun je overwegen om een ​​handvol corydoraskatten toe te voegen.

Als je dat doet. Ik heb al een beetje een gemeenschapsopzet en zijn op zoek naar meer scholenvis, er zijn tonnen en tonnen en tonnen opties. Esthetisch gezien heb je echter al een mooi contrast in kleur en lichaamsvorm tussen de twee tetra's, dus misschien wil je gewoon de zwarte rok-tetra-school invullen als je er maar een paar hebt.

* Gewoon een andere veel voorkomende naam voor je zwarte tetra; dezelfde vis.

#2
+12
fahad.hasan
2013-10-09 08:41:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb allerlei tetras gehouden:

 • kardinaaltetra's;
 • rummy-nose tetras;
 • ballon rode-ogen-tetras;
 • pinguïn-tetras met neons;
 • zwarte neons

zonder enig probleem.

Behalve de tetrasoorten kun je ook harlekijn rasbora's, neriteslakken en amanogarnalen.

#3
+2
Jestep
2018-01-03 03:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je wat grotere vissen wilt toevoegen die geen bedreiging vormen voor je neons, dan zijn hier enkele van de interessantere. Ik vermeld alleen winterharde vissen, er zijn een aantal andere goede vissen zoals discusvissen, maar ze hebben speciale zorgvereisten en zijn alleen een ervaren vis:

 • zoetwater zeeëngel (kan riskant maar over het algemeen als veilig beschouwd, begin met kleine, in gevangenschap gefokte exemplaren voor het beste resultaat);

 • vreedzame cichliden (Boliviaanse rammen of apistogramma's);

 • regenboogvis;

 • de meeste goerami's (dwergen en kleinere zijn altijd het veiligst);

 • een enkele mannelijke bèta (kan veilig meerdere vrouwtjes toevoegen);

 • cory meerval;

 • harlekijn rasbora's (de meeste rasbora's zijn veilig);

 • mollies, platy's, zwaardstaarten;

 • plecos (blijf uit de buurt van gewone en grote, blijf naar mijn mening met borstelige ).

De meeste andere tetras (Congo's zijn een mooie grotere tetra)

Zorg ervoor dat je niet te veel bevoorraadt en dat je in quarantaine plaatst of extreem gezond koopt voorraad wanneer u toevoegt aan een gevestigde tank. Het laatste dat u wilt doen, is een ziekteverwekker in een vitrine brengen.

#4
+1
Emma evans
2018-01-02 05:32:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste vissen kunnen, aangezien tetras niet agressief zijn, in een dierenwinkel de vis meestal coderen, afhankelijk van de agressiviteit van de bol, zodat elke amber en groene vis veilig is. Persoonlijk heb ik zonder problemen zilveren en zwarte haaien, engelvissen, zuigende modderkruipers en meervallen met tetras gehoudenDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...