Vraag:
Wat is de optimale leeftijd om een ​​reu te castreren?
user6796
2013-10-09 10:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat het geslachtsdeel van een reu helpt bij het voorkomen van ongewenst gedrag dat bij een hele reu aan de oppervlakte kan komen; bijvoorbeeld agressie, rondzwerven, het been spannen om te plassen.

Is dit waar?

Zo ja, wat is de optimale leeftijd om een ​​reu te de-sexen om het ontstaan ​​van dergelijk gedrag?

Aanbevolen leeftijd van 6 maanden oud of elk moment nadat de testikels van de hond zijn afgedaald. Over het algemeen zal castratie of sterilisatie de opwinding van de hond veranderen, maar alle gewoonten die het heeft geleerd, kunnen, maar blijven niet altijd bij hen. Als je echt wilt dat je reu rustiger is, niet overal plassen en niet achter teven aanjaagt, dan 6 ~ 8 maanden.
Vijf antwoorden:
#1
+19
ThomasH
2013-10-09 16:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor reuen lijkt het er niet toe te doen. Sommige gedragingen reageren op castratie, andere niet, ongeacht de leeftijd van de hond:

Castratie was het meest effectief bij het veranderen van aanstootgevende urineproductie, opstijgen en rondlopen. Bij verschillende soorten agressief gedrag, waaronder agressie tegen menselijke familieleden, kan castratie effectief zijn bij het verminderen van agressie bij sommige honden, maar van minder dan een derde kan worden verwacht dat er een duidelijke verbetering is opgetreden. De leeftijd van de hond of de duur van het probleemgedrag zijn niet van belang om te voorspellen of castratie een gunstig effect zal hebben. (Neilson et al., 1997)

Voor vrouwelijke honden lijkt het echter dat ze te vroeg steriliseren geassocieerd is met een verhoogd risico op urineweginfecties:

Omdat gonadectomie op jonge leeftijd meer voordelen lijkt te bieden dan risico's voor reuen, kunnen dierenasielen op jonge leeftijd veilig reuen gonadectomiseren en dierenartsen moeten overwegen routinematige gonadectomie aan te bevelen voor reuen van de klant vóór de traditionele leeftijd van 6 tot 8 jaar. maanden. Voor vrouwelijke honden suggereert verhoogde urine-incontinentie echter dat het uitstel van gonadectomie tot een leeftijd van ten minste 3 maanden gunstig kan zijn. (Spanje et al., 2004)

Referenties

Het is absoluut van belang voor de gezondheid van de hond op de lange termijn. Er zijn redenen waarom u het misschien eerder of later zou willen doen, maar beide hebben mogelijke negatieve en positieve gevolgen.
#2
+11
Beth Whitezel
2014-02-27 12:37:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor prestatiehonden wachten we graag tot gemiddeld 18 maanden. Het punt is om te wachten tot ze echt klaar zijn met groeien. Door hormonen vóór dat punt te verwijderen, kunnen botten en spieren anders groeien dan anders het geval zou zijn. Honden die vroeg worden gefixeerd, zijn meestal groter en minder gevuld dan anders het geval zou zijn geweest. Als het echter een niet-werkende hond is, dan maakt het verschil waarschijnlijk niet zoveel uit. En voor mannen: als u ongewenst gedrag ziet, moet u uw opties afwegen. Als je agressie, obsessief aftekenen of ronddwalen ziet en je hebt niet het gevoel dat je dit gedrag met training kunt overwinnen, dan wil je misschien je hond eerder repareren dan 18 maanden. En als je zowel een niet-gefixeerd mannetje als een vrouwtje hebt en je bent niet van plan om te fokken, doe jezelf dan een plezier en repareer er tenminste één ... het kan ongelooflijk moeilijk zijn om ze tijdens het vrouwtjesseizoen voldoende gescheiden te houden om te voorkomen een toevallige fok.

Als het een groot ras is of een ras dat vatbaar is voor heupdysplasie, zou ik minimaal 18 maanden wachten, zelfs als de hond geen sport beoefende. Ik train en doe mee aan hondensporten voor 10 jaar en ik vind het eigenlijk best verbazingwekkend dat je aan het uiterlijk van een hond vaak kunt raden of ze vroeg zijn opgelost, maar dat is slechts een observatie, voor de echte gegevens. ..

Dit is een goede paper waarin verschillende onderzoeken zijn gedaan die een verhoogd aantal incidenten van CCL-ruptuur, heupdysplasie en patellaire luxatie aantroffen bij honden die vroegtijdig werden verholpen. Deze verwondingen lijken te correleren met de bevindingen van langere tibia, radius en ellepijp, die waarschijnlijk worden veroorzaakt door de vertraagde sluiting van groeischijven. Het gebrek aan hormonen vertraagt ​​de sluiting en zorgt ervoor dat de botten langer groeien dan anders het geval zou zijn. Dit resulteert in honden die langer zijn en niet zo diepe borstholtes hebben als anders.

Het lijkt erop dat de botten minder dicht zijn dan anders, maar ik heb nog geen wetenschappelijk onderzoek gevonden om dat te ondersteunen.

Ik vind het echt bemoedigend dat we nu alternatieven zien voor een volledige castratie of castratie die sommige of alle hormonen behouden zonder het risico van onbedoeld fokken. Enkele van de alternatieven zijn ovariële of baarmoeder-sparende castraties en voor de jongens is er nu een product genaamd Zeuterin. Als deze aanslaan, is het mogelijk dat we het aantal van deze verwondingen aanzienlijk zullen zien afnemen.

Ik overweeg om mijn hond te castreren, maar ik wil eerst terugkomen op uw antwoord. Ik dacht dat je had aangeraden te wachten tot hij minstens twee was. Hij is nu 21 m / o.
Ik zou me er helemaal geen zorgen over maken zolang ze ouder zijn dan 18 maanden. Tenzij het een gigantisch ras is, zou ik langer wachten in de veronderstelling dat er geen gedragsproblemen zijn.
#3
+4
CodingIntrigue
2013-10-09 11:58:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kan kan een gedragsverandering teweegbrengen, maar in het geval van onze Collie-cross heeft het zijn gedrag niets veranderd (afgezien van het niet spannen van zijn been).

Ik denk dat de optimale leeftijd echt van elk individueel geval afhangt.

In ieder geval is de minimumleeftijd waarop je een reu kunt krijgen 8 weken. De meeste dierenartsen raden aan om minimaal 6 maanden te wachten.

#4
+4
Salketer
2013-10-09 12:48:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben niet zeker van de optimale leeftijd ... Maar ik weet dat honden zelfs op 8-jarige leeftijd nog een gedragsverandering kunnen vertonen .

Gewoon om toe te voegen jouw gedachten, de mijne is 9 maanden oud, het is 1 maand geleden sinds de operatie en hij veranderde in alles wat mensen ons laten verwachten.

Hij was erg dominant, en als we hem iets weigerden, zou hij dat toestaan we weten het (we hebben dat in de eerste plaats voornamelijk uitgenodigd omdat we niet wisten hoe we voor een hond moesten zorgen). Nu beschermt hij nog steeds het huis, maar is heel zachtaardig voor ons.

Sommigen zeggen dat hoe jonger hoe beter, en dat 5-6 maand het beste is, maar we wilden wachten tot hij een beetje eerst ... Weet niet of het iets heeft veranderd.

Andere vraag die je jezelf moet stellen, is het een werkhond? Ik betwijfel of je bijvoorbeeld een waakhond zou afstoten.

#5
+4
Nick
2013-10-09 13:33:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op de website van Cesar Millan staat een antwoord van een dierenarts.

Kortom, sommige onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen castratie van een hond vóór de leeftijd van 14 maanden en kanker / gewrichtsproblemen en andere onderzoeken laten voordelen zien bij vroege castratie.

Bewerken: Hier zijn nog een paar artikelen van dezelfde website over sproeien en castreren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...