Vraag:
Hoe voorkom ik dat mijn hond constant blaft als ik niet thuis ben?
Ricardo Acras
2013-10-09 07:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn 11-jarige Bishon Frise blaft constant als er niemand thuis is. Zelfs als we 4, 5 uur wegblijven. Ze werd een keer rauw omdat ze te veel blafte.

Wat zou dat kunnen veroorzaken en hoe kan ik haar leren om het niet meer te doen?

Blaft ze constant naar niets of blaft ze naar geluiden, voorbijgangers, enz.? Het kan wijzen op verschillende redenen waarom ze blaft en dus op verschillende strategieën om het aan te pakken.
Is dit iets dat zich recentelijk heeft ontwikkeld, of blaft de hond het grootste deel van haar leven zo?
Zes antwoorden:
#1
+18
Mistu4u
2013-10-09 09:38:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt niet van je huisdier verwachten dat hij mama houdt als je niet bij hem bent.

Oplossingen:

  1. Haal de hond iemand om hem gezelschap te geven . Als er niemand thuis is, kun je overwegen hem een ​​tijdje bij de buren achter te laten.

  2. Je kunt iemand vragen om voor hem te zorgen terwijl iedereen je huis uit is.

  3. Je kunt hem iets geven om mee te spelen. Dit is niet in alle gevallen erg effectief. Maar in 50% van de gevallen zou het werken. Geef een speeltje van bot of een bal om mee te kauwen. Mijn eigen hond speelt graag met ze en we hebben het blafprobleem opgelost.

  4. Honden houden er niet van om opgesloten te worden. Gewoon hem laten zijn kan werken.

Hieraan toegevoegd, kunt u de hond ook een goede, lange, vermoeiende wandeling geven in de hoop dat de hond te verscholen is om iets anders te doen dan slapen terwijl u weg bent. Een wandeling helpt ook bij verveling. Je kunt ook gedragskragen bekijken; de citronellahalsband lijkt het meest humaan van allemaal, maar moet eigenlijk alleen worden gezien als een laatste redmiddel.
#2
+14
John Cavan
2013-10-09 08:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat ze je mist. Honden zijn roedeldieren en jij maakt deel uit van haar roedel. Als je weggaat, is ze effectief gescheiden van haar roedel en dat kan heel pijnlijk zijn. Een manier om dat aan te pakken, is door nog een hond aan het peloton toe te voegen, maar als je dat niet kunt, kan een ander dier (verrassend genoeg zelfs een kat) haar het gevoel geven dat ze niet alleen genoeg is om te stoppen. Ik denk niet dat je zonder die packvervanger enorm veel geluk zult hebben om haar eruit te helpen.

#3
+9
rae1
2013-12-12 21:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag een ander idee willen voorstellen.

Ik heb hetzelfde probleem ervaren en heb gemerkt dat goede lichaamsbeweging, vooral in de uren voordat ze alleen gelaten worden, kan helpen om hun gedrag te kalmeren.

In veel gevallen veroorzaakt angst hen een hoge mate van angst, tot het punt waarop elk geluid of beweging ertoe leidt dat ze gedurende een langere periode blaffen tot een onzichtbare dreiging. Hoe meer ze echter bewegen, hoe lichamelijk en geestelijk meer ontspannen ze zijn (socializen met andere honden helpt ook). Hoe meer ontspannen ze zijn, hoe kleiner de kans dat ze last zullen hebben van je afwezigheid (vooral als ze vier van die uren sliepen!).

Vroeger kreeg ik veel klachten van buren over onophoudelijk geblaf; en dus begon ik haar 's ochtends voor het werk heel vroeg mee te nemen naar het park of voor uitgebreide wandelingen / hardloopsessies. Het heeft zowel haar psychologische toestand verbeterd (ze is minder angstig, minder onzeker, kalmer en gelukkiger) als de klachten van buren verminderd.

Bedenk ook dat de hond tijdens uw afwezigheid zijn best zal doen om uw hond te beschermen. /hun huis. Het maakt deel uit van hun instinct. Voor hen is het een doel, een 'baan' zo je wilt; en blaffen is een van de tools die ze gebruiken om de klus te klaren. Wees heel voorzichtig bij het onderdrukken van dit instinct (met halsbanden, gadgets, enz.), Aangezien het verdere psychologische problemen en / of een gevoel van nutteloosheid bij de hond kan veroorzaken.

Ik ** nooit ** open de deur als ik thuiskom voordat het helemaal stil is aan de andere kant van de deur. Onze twee honden weten dat ik het ben en ze willen me graag begroeten, maar maken meestal geen geluid en ik hoef niet te wachten. Toen ze jonger waren, moest ik soms eeuwenlang buiten staan, met de hand op de deurknop, voordat hun geluiden weggingen. Deze methode is waarschijnlijk niet mogelijk in het geval van het OP, die hond zal niet zwijgen, dus ik plaats dit niet als antwoord.
#4
+8
Vixen Populi
2013-10-09 10:42:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze is waarschijnlijk eenzaam. Ze wil ook het territorium beschermen - en aangezien de rest van haar roedel weg is, moet ze dat zelf doen.

Naast de geweldige suggesties van @ Mistu4u, zou je ook zelf een opname kunnen maken stem, en speel dat terwijl je weg bent. 4 of 5 uur is misschien wat lang, maar voor kortere perioden kan dit werken. (Ik zou echter liever eerst de suggesties van @ Mistu4u proberen).

Als de hond niet naar de buren kan worden gebracht, kunnen ze nog steeds helpen - als de hond ze kan horen en zij de hond kunnen horen, kunnen ze met haar praten om haar te troosten.

#5
+5
Ankit Sharma
2013-10-09 13:07:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De mensen hier hebben heel goed geantwoord, maar als niets helpt, kan het blaffen van stuurhalsbanden als laatste redmiddel helpen. Ik weet dat het een beetje onbeleefd is tegen uw huisdier, maar een gezelschap geven aan uw huisdier helpt niet altijd en soms kan een beperking van de bouw / buren u ertoe dwingen dit met uw huisdier te doen. Mijn zus Labrador blaft ook constant als hij alleen is, zelfs in aanwezigheid van haar tweede hond, Franse mastiff. We hebben de halsbanden niet gebruikt, maar er zijn een aantal halsbanden op de markt die geen elektrische schok geven, maar alleen trillen bij het blaffen, die minder effectief zijn dan elektrische halsbanden, maar het is niet schadelijk voor het huisdier.

Dit soort interventie mag alleen worden gebruikt als een absoluut allerlaatste redmiddel en als de gevolgen van het niet stoppen van het blaffen ernstig zijn (keelletsel of uw huisbaas schopt u eruit). Elektrische blaffende halsbanden geven uw hond elke keer dat hij blaft een pijnlijke elektrische schok en zelfs de op geluid en echografie gebaseerde halsbanden kunnen zeer verontrustend zijn voor de hond.
@ThomasH er zijn twee soorten kragen die een elektrische schok gebruiken, maar er zijn twee soorten kragen die alleen trillen. Zie de nieuwe bewerking.
#6
+3
Macpeters
2019-08-12 23:26:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel klachten over het blaffen van mijn hond, en dat heb ik onder controle gekregen, dus het advies dat ik vond, zou ook voor jou kunnen werken. Als uw hond blaft vanwege verlatingsangst, kunt u het volgende proberen:

  1. Maak een wandeling net voordat u vertrekt. Niets super spannends, gewoon een informele "zwerf en snuif" -wandeling.
  2. Zet uw hond in een kleinere ruimte. Voor mij zette ik de mijne in de slaapkamer met een kom met water. Het is comfortabel, en verder weg van de drukke gang. Dit heeft twee voordelen: haar geblaf is minder vervelend voor anderen, en ook is hun geluid gedempt, waardoor ze minder snel wil blaffen. Dit moet een voorspelbare, stille en veilige ruimte zijn.
  3. Houd je afscheid minimaal - gewoon een nonchalant schouderklopje. De reden hiervoor is dat een langgerekt afscheid uw hond bang kan maken dat u niet meer naar huis komt, maar een koude 'tot ziens' geeft de indruk dat dit normaal is en dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. / li>

Ik heb ook een goedkope Wyze-camera gekocht en een geluidsalarm ingesteld - dit helpt me om te weten of mijn tactiek werkt. Het duurde een week of zo voordat mijn hond tot rust kwam, en nu, als ik met mijn telefoon incheck, slaapt ze meestal. Ik denk dat je door de camera kunt praten, maar ik zou dat niet aanraden tenzij je het bovenstaande goed hebt geprobeerd, omdat het eerder meer zorgen zou kunnen geven dan helpen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...