Vraag:
Hoe train je een hond om te poepen in een bepaald deel van de tuin?
Jeromy Anglim
2013-10-09 06:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een puppy die buiten in de tuin plast. Ze is echter niet selectief in de locatie waar ze plast, en de tuin is relatief groot. Dit maakt het wekelijks opruimen een beetje een speurtocht, en het is gemakkelijk om er een of twee te missen, wat het wandelen in de tuin iets minder aangenaam maakt. Het zou voor ons gemakkelijker zijn als ze naar het toilet ging in een beperkter deel van de tuin.

Wat is een goede strategie om een ​​hond te trainen om in een bepaald deel van de tuin te poepen?

Twee antwoorden:
#1
+17
psubsee2003
2013-10-09 06:19:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uiteindelijk zijn positieve lof, beloning en herhaling de sleutels.

Als je hem na de maaltijd uit de kast haalt, probeer je hond dan naar het specifieke gebied te leiden waar je wilt dat hij zijn behoefte doet. Je zult bij hem moeten blijven en proberen hem aan te moedigen om in dat gebied te blijven totdat hij weggaat. Als hij dat eenmaal doet, geef hem dan positieve complimenten en beloon hem (voedselbeloningen werken uiteraard het beste). En blijf herhalen totdat hij het idee oppikt.

Maar net als bij het trainen van een appartementshond op papier of bij het regelmatig huisinbreken, zullen er ongelukken gebeuren. Het is belangrijk dat je hem niet straft omdat hij gaat waar je niet wilt dat hij gaat, vooral niet heel vroeg in de training. Het zal hem alleen maar verwarren en mogelijk de straf associëren met naar de badkamer gaan, wat de zaak aanzienlijk zal compliceren.

#2
+11
Mistu4u
2013-10-09 09:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na het eten breng ik mijn hond naar een bepaalde plek, ergens in de buurt van een weiland in mijn huis. Ik zeg hem in mijn moedertaal dat hij moet poepen. Zoals jullie allemaal weten, volgen huisdieren reflexacties, na een dag oefenen zal hij begrijpen wat je wilt dat hij doet. Maar soms observeer ik ook, in plaats van dat u een geschikte plaats voor hem kiest, zal hij er zelf een kiezen, wat u hoogstwaarschijnlijk ook passend zou vinden. Als hij op dag 1 ergens poept waarvan jij denkt dat het goed is, breng hem dan ook op dag 2 naar die plek en zeg dat hij moet poepen en probeer hem niet ergens anders heen te laten gaan. Als hij poos, 99% zeker dat hij die plaats zal markeren en vanaf dag 3 zal hij jou daar zelf naartoe brengen. Prijs en waardeer uw hond ook als hij poept. Geef hem beloningen, op die manier kan hij je beter begrijpen. Veel succes :-)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...