Vraag:
Waarom houdt mijn kat zijn staart naar voren over zijn lichaam?
Beofett
2013-10-09 07:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb behoorlijk wat ervaring met katten, maar ik heb deze houding nog nooit bij een andere kat gezien.

Mijn ene kat houdt zijn staart naar voren, buigt over zijn rug, met de punt slechts een paar centimeter achter zijn achterhoofd.

Zijn staart lijkt het normale bewegingsbereik te hebben, maar hij houdt hem altijd in dezelfde positie tijdens het lopen of staan.

Hij is een gecastreerd mannetje, als dat relevant is.

Zit hier een fysieke reden achter, of is het een gedragsindicator, of gerelateerd aan zijn sociale status ten opzichte van onze andere katten?

We hadden een kat die zittend een van haar achterpoten voor haar uit stak. We brachten haar naar de dierenarts, die prikte en prikte en haar allerlei bewegingsbereik- en gewrichtspijntesten gaf. Het oordeel waarom ze zo zat? "Het is comfortabeler." Alle katten zijn harige kleine weirdo's; sommige hebben gewoon meer unieke gewoonten dan andere.
Mijn gecastreerde kater is een langharige kat die ook zijn staart over zijn rug gebogen houdt en bijna zijn hoofd raakt. Ik vroeg me af of het een bepaald kattenras was dat deze genetische mutatie heeft. Ik dacht Perzisch omdat hij iets in zich lijkt te hebben.
Een antwoord:
#1
+15
Ash
2013-10-09 07:55:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kat doet iets soortgelijks, behalve dat hij wat krullen in plaats van plat over zijn rug te liggen. Volgens mijn dierenarts is dit soort dingen, waarbij de staart op hun rug rust, een genetische mutatie die sommige katten hebben. Het is niet pijnlijk en veroorzaakt geen schade, het is gewoon een verschil in hoe hun staart op hun lichaam rust. De meeste katten kunnen hun staart niet op die specifieke manier over zichzelf trekken, omdat hun lichaamsstructuur dit verhindert, maar uw kat (en de mijne, en vele anderen) is net geboren met een mutatie waardoor ze dit kunnen doen.

+1 een van mijn vier katten doet dit. Ik maak haar belachelijk omdat ze een omgekeerde staart heeft.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...