Vraag:
Hoe kan ik mijn zwaarlijvige kat helpen af ​​te vallen?
Beofett
2013-10-09 04:33:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn oudste kat is zwaarlijvig. Ze was een redding (net als mijn andere katten), en herstelde van de honger toen we haar adopteerden.

Sindsdien heeft ze voedselproblemen.

Ze wordt merkbaar gestrest wanneer ze etensbakje raakt leeg, ook al heeft ze net gegeten. Af en toe reageert ze op een lege voerbak door te veel te eten bij de volgende voeding, tot het punt dat ze zal overgeven.

We geven haar een lepel vol ingeblikt voer gemengd met wat droogvoer. (alleen het droogvoer is dieet; de meeste van mijn katten zullen het voedsel boycotten als we blikvoer proberen) in de ochtend. We vullen de twee kattenvoerbakken ook elke ochtend met droog dieetvoer.

We hebben geprobeerd de hoeveelheid droogvoer die overdag / 's nachts werd weggelaten te beperken, maar het probleem zijn onze andere katten.

Een van hen is erg verlegen, vooral als het om eten gaat. Hij schrikt gemakkelijk af van zijn eten en over het algemeen rokken hij met ondergewicht. Als we de hoeveelheid weggelaten voedsel beperken, zijn we bang dat hij niet genoeg te eten krijgt. Hij komt niet eens de keuken in om met de andere katten te eten, maar wordt in plaats daarvan onder een stoel in de woonkamer gevoerd. Twee van onze katten zijn agressief en jagen hem uit zijn voer zodat ze het kunnen eten.

Hoe kunnen we onze dikke kat helpen af ​​te vallen? We hebben geprobeerd meer met haar te spelen, om haar actief te houden, maar het leek geen verschil te maken.

Twee antwoorden:
#1
+18
Julie Baumler
2013-10-09 10:37:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel geluk gehad met twee verschillende zwaarlijvige katten die een Tiger Diner kattenbak gebruikten. Ze moeten werken voor hun eten, dus ze eten langzamer en hebben het gevoel dat ze meer eten, een van mijn katten begon echt eten te laten staan ​​toen ze de Tiger Diner gebruikten. De verschillende voerballen en voederspeelgoed zijn ook goed.

Een van de zwaarlijvige katten waarmee ik te maken heb gehad, is ook erg zenuwachtig over eten. Een ding dat helpt, is om een ​​deel van haar droogvoer in een van de getimede 'vakantie'-feeders te doen. Ze weet dat er voedsel in zit en vertrouwt erop dat ze het uiteindelijk zal krijgen, maar kan het nu niet eten. Hierdoor kan ze ontspannen en geen stress hebben over het krijgen van voedsel.

Hoewel het voor ons niet werkte, raadde mijn dierenarts aan om een ​​bouillon van water en natvoer te maken en dat naast of in plaats van water aan te bieden. Dit heeft het voordeel dat er meer water in uw kat komt (de meeste katten drinken niet genoeg water) en het zorgt ervoor dat ze denken dat ze voedsel krijgen zonder veel calorieën.

Als u dit kunt doen zonder uw kat kat met overgewicht te nerveus, de verlegen kat voeren op een plaats die te klein is voor de andere katten kan ook nuttig zijn.

#2
+15
Zaralynda
2013-10-24 22:16:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het meeste "dieet" -voer voor katten bevat koolhydraten, die katten niet nodig hebben (het zijn carnivoren!). De reden is dat ze willen dat de kat zich vol voelt, maar het probleem is dat de kat meer calorieën moet binnenkrijgen om de hoeveelheid proteïne binnen te krijgen die ze nodig hebben.

Uw katten moeten een dieet volgen met volledig nat, koolhydraatarm voedsel. Dit voer is beter voor uw katten en bevat minder calorieën (koolhydraten) die ze niet nodig hebben. Cat Info heeft een heel goede pagina die beschrijft hoe ze voedsel van goede kwaliteit kunnen kiezen

Ten tweede moeten ze volgens een schema eten. Het schema zal helpen de voedselangst te verminderen (ze weet dat om 18.00 uur in haar kom eten zal zitten, ook al is dat om 17.45 uur niet). We hebben een kat die soms nog steeds een beetje angstig wordt, dus we hebben haar stem getraind om "adem te halen" en ze stapt een paar minuten weg van het voer, wat genoeg is om te voorkomen dat ze gaat kotsen. We hebben dit gedaan door haar op te halen en een paar minuten ergens anders neer te zetten totdat ze erachter kwam dat we dat wilden. Als uw katten voedsel agressief genoeg zijn om u aan te vallen, zou ik die methode echter niet aanbevelen!

Ten derde, als de agressieve katten de timide kat wegjagen van het voer, moeten ze in een andere kamer worden opgesloten en daar gevoerd. Onze angstige kat verzamelt ook middelen en wordt sissend als er iemand in de buurt is als ze eet of drinkt, dus haar voerbakken staan ​​in een andere kamer dan alle anderen.

Blijf met haar spelen! Als ze begint af te vallen, zal ze meer willen spelen omdat het niet zoveel moeite kost (en ze kan nu gewrichtspijn hebben, en dat zou minder moeten worden naarmate ze afvalt).

Goed geluk!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...