Vraag:
Waarom blijft mijn kat op mijn gezicht kloppen?
Ash
2013-10-09 08:14:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kat heeft de gewoonte om willekeurig op mijn gezicht te kloppen - soms als ik slaap, of als hij lekker op mijn schoot zit, of als ik ergens zit. Ik kan er niet echt een patroon in vinden, en het is een beetje schattig, maar het kan ook vervelend zijn, vooral als hij me per ongeluk met zijn klauwen te pakken krijgt.

Waarom doet hij dit?

Als man vind ik het moeilijk om dit te zeggen, maar dat is gewoon veel te schattig! Mijn kat deed dat vroeger, maar nu niet meer. In het verleden ontdekte ik dat ze harder klauwen als ze genegeerd worden, dus als je de klauwen wilt vermijden, zorg er dan voor dat je de genegenheid beantwoordt.
Ik heb het altijd geïnterpreteerd als "Ik zou je helemaal kunnen uitschakelen, maar dat deed ik niet omdat ik je leuk vind"
Mijn vrouwelijke tabby poot soms naar mijn gezicht of arm als ik slaap of bijt zelfs zachtjes in mijn arm. Soms wil ze gewoon naar buiten (als de deur dicht is). Maar andere keren wil ze knuffelen. En niet zomaar ergens. Het moet op een bepaalde plek zijn, meestal dicht bij mijn gezicht en borst. Ze zal aan mijn arm klauwen of bijten totdat ik hem beweeg, zodat ze precies kan zijn waar ze wil zijn. Praten over het bezitten van het bed. Sheesh :)
Mijn kat doet dit de hele tijd! Het is een van mijn meest favoriete dingen! Ze staart me liefdevol aan en raakt zachtjes mijn lippen en wang aan terwijl ik haar vasthoud als een baby. Beste gevoel ooit! Ik hou zo veel van mijn kleine meisje Halle!
Een antwoord:
#1
+64
iKlsR
2013-10-09 19:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een manier waarop katten genegenheid tonen of je aandacht proberen te trekken. Niet alle katten doen dit echter, maar ze kunnen dit op andere manieren laten zien, zoals kneden, voorzichtig krabben en schenken enz. Katten tonen ook genegenheid voor andere dieren door tegen hen te wrijven.

"Als je kat zijn geur op je afzet, zegt hij zoiets als: 'Jij en ik horen bij elkaar omdat ik jou ruik aan mij en jij aan mij ruikt.' Het is een aanvulling op de geur. "

Aanhankelijk Pawing

Sommige katten benaderen af ​​en toe een ontspannen baasje en strekken hun poten zachtjes uit. raak het gezicht van de eigenaar aan. De kat herhaalt dit zachte reiken in de hoop dat de eigenaar hem zal aaien, borstelen of enige genegenheid zal tonen. Als alternatief kunnen sommige katten het gezicht van hun baasje betasten om ze uit de slaap te halen; in dit geval wil de kat waarschijnlijk genegenheid of spel.

* wil waarschijnlijk genegenheid of spel * - of eten.
Onze katten maakten ons vroeger wakker voor eten. We lezen dat katten een uur actief zijn voor het ontbijt, dus geef ze een uur nadat je wakker bent ontbijt. We hebben dat geprobeerd en het doet wonderen!
Ik stelde mijn hond voor aan de kat van de buren. Ze raakten voorzichtig de neuzen aan, en toen tilde de kat langzaam een ​​poot op, pauzeerde even en sloeg toen met het gezicht van de hond. Ik denk niet dat ze klauwen had. Toch was de reactie van de hond minder dan beleefd. Het goede nieuws is dat ik zijn halsband goed vasthield en dat er geen dieren gewond raakten bij het maken van deze anekdote.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...