Vraag:
Hoe moeilijk zal het zijn om mijn papegaai te leren praten?
user34
2013-10-09 12:23:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk erover om een ​​jonge papegaai te kopen, maar ik heb niet veel ervaring met papegaaien.
Dus ik wil weten of iemand er een heeft en hoe moeilijk het zou zijn om de papegaai te leren praten.

Ik ben dol op elk nuttig advies

Shrek grofweg citeren "De truc is om ze te laten zwijgen!" Als je een spraakzaam ras hebt, pakken ze het vrijwel vanzelf op. Het is echter moeilijker om ze specifieke dingen te laten zeggen. Ze hebben de neiging om de dingen te zeggen die ze leuk vinden. Wees voorzichtig met het gebruik van godslastering om hen heen.
We hadden een papegaai die niet zo vaak in de buurt van mensen was, maar we zagen hem de andere dieren en hun speelgoed nabootsen. De meest vervelende was het piepspeeltje ...
Sommige soorten kunnen beter praten dan andere, maar er is geen * garantie * dat uw vogel zal leren praten, ongeacht de soort. Overweeg zorgvuldig wat je wilt, en als je het niet eens bent met de mogelijkheid dat ze de taal niet zullen leren nabootsen, neem dan * gewoon geen *. Ik zag vandaag net een advertentie op Craigslist waarin iemand zijn vogel wil ruilen omdat hij niet heeft leren praten ...
Even een kanttekening: doe alleen een papegaai om hem te leren praten. Koop een papegaai om hem als huisdier te hebben, als een semi-gezinslid.
Twee antwoorden:
#1
+12
Hammad
2013-10-13 00:07:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van de soort papegaai die u wilt kopen. Bijv. Afrikaanse grijze papegaaien zijn de intelligentste en leren snel. Ze hebben de meest duidelijke stem. Evenzo kunnen de ara's, alexandrine ook menselijke stemmen goed nabootsen. Indiase halsbanden, grasparkieten enz. Bootsen geen menselijke stemmen na, maar kunnen alleen verschillende soorten fluitjes produceren.

Het is het beste om een ​​papegaai te kopen als hij nog bij de hand is, hij zal beter leren en kan beter gehecht raken met jou. Maar koop niet te jong, minstens 40 dagen oud, aangezien het moeilijker is om jonger te voeden dan dit.

Verder kunt u recorders gebruiken om continu kleine zinnen en woorden af ​​te spelen. Bewaar ze op een gemeenschappelijke plaats in uw huis, zoals de woonkamer, plaats de kooi op zijn minst op een hoogte van meer dan 3-4 ft. Papegaaien verliezen interactie wanneer ze op lage hoogte worden gehouden.

Het is niet echt zo moeilijk om het grootbrengen en trainen van papegaaien, het heeft bijna dezelfde toewijding nodig die elk huisdier zou vereisen. Veel succes.

Ze bootsen ALLES na. De mijne rinkelt de telefoon, de katten miauwen, de honden blaffen, de vuilniswagen rijdt achteruit, de stem van mijn vrouw, mijn stem, de XBox en een dozijn andere dingen.
#2
+5
user6796
2013-10-09 14:11:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Papegaaien bootsen de vogelgeluiden na die ze om hen heen horen.

De sleutel tot het leren van een papegaai om te praten, is om de papegaai geïsoleerd te houden van andere vogels. Het is ook essentieel om geen spiegel in de vogelkooi te hebben, omdat de papegaai tegen zichzelf praat, denkend dat het een andere vogel is.

Een vogel leren praten vereist geduld en veel herhaling.

Ik heb grasparkieten leren praten (in mijn jeugd, toen ik tijd en geduld had). Het vereist dat hetzelfde woord of dezelfde klank of dezelfde zin keer op keer wordt herhaald, zo vaak mogelijk voor de vogel; bij voorkeur kijken naar de vogel binnen handbereik.

Het is een goed idee om met een enkel woord te beginnen; zodat u een sneller resultaat kunt krijgen, is dit om u aan te moedigen om door te gaan, want hoe complexer de ordening van geluiden, hoe langer het duurt voordat de vogel hem vangt.

Er zijn enkele interessante (en trieste) gevallen van de Australische liervogel die de geluiden imiteert van kettingzagen die worden gebruikt om inheems bushland te vernietigen.

Ik ben het niet eens over isolatie van andere vogels, vooral als iemand al praat. Ik heb een Blue Crown Conure en African Grey Parrot in de buurt gehad en ze leerden elkaar woorden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...