Vraag:
Hoeveel voer je buitengoudvissen die zich voeden met insecten?
user6796
2013-10-09 10:04:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb goudvissen in een buitenvijver. Tijdens de wintermaanden geef ik ze regelmatig voer en het gaat goed met ze. Nu we de zomer ingaan, zijn er meer insecten die in de vijver vallen, en muggen, die larven in de visvijver leggen, die de vissen eten.

Ik wil mijn vissen niet te veel voeren . Hoe weet ik hoeveel ik ze moet voeren als de natuurlijke omgeving ze van voedsel begint te voorzien?

Een antwoord:
#1
+5
Baarn
2013-10-09 15:18:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige schatting die ik steeds hoor over dit onderwerp, is om de vissen in ongeveer vijf minuten zoveel te voeren als ze kunnen eten. Zolang de vissen bijna alles van het voer opeten, was het niet teveel. Ik stel voor om drijvend voedsel te gebruiken. Het maakt het veel gemakkelijker om bij te houden of alles wordt gegeten en je traint je vissen om boven in de vijver naar voedsel te zoeken, zodat ze vaker zichtbaar zijn.

Het is moeilijk om het aantal insecten in te schatten die worden gegeten door uw vissen. Ik zou het bedrag eenvoudig aanpassen aan de hand van bovenstaande richtlijn. Het grootste probleem met overvoeding lijkt de enorme groei van algen te zijn, ik heb tenminste nog nooit gehoord van problemen met zwaarlijvige goudvissen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...