Vraag:
Wat is het maximale aandeel vissen per liter in een aquarium?
woliveirajr
2013-10-09 06:05:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoeveel vissen kan ik per liter in mijn aquarium hebben, of hoeveel water moet ik hebben voor elke vis?

Voor exemplaren als Black tetra en Neon, die niet zoveel ruimte nodig hebben en naast andere vissen kunnen bestaan.

Dat lijkt nogal afhankelijk van de soort, toch?
Bekijk deze calculator eens: http://www.aqadvisor.com/
Ruimte is niet de enige factor om rekening mee te houden - u moet ook rekening houden met de hoeveelheid afval die de vis produceert. Een kleine oscar of pleco kan dezelfde hoeveelheid afval produceren als een kleine school neons (die over het algemeen meer afmetingen hebben).
Vier antwoorden:
#1
+11
Ben Miller - Remember Monica
2013-10-09 08:49:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij het bepalen van de capaciteit van een aquarium, is het gebruikelijk om naar de totale vislengte te kijken in plaats van naar het aantal vissen. Het idee is dat grotere vissen meer ruimte nodig hebben. De vuistregel die ik altijd heb gebruikt voor tropische zoetwatervissen is 1 inch vislengte per gallon water (of ongeveer 25 mm vislengte per 4 liter). Dit kan echter sterk variëren, afhankelijk van de vissoort. Sommige vissen hebben meer ruimte nodig dan andere.

#2
+8
toxotes
2013-10-29 03:14:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn enkele vuistregels en zelfs voorraadrekenmachines die je kunt gebruiken om een ​​idee te krijgen van wat werkt, maar elke nieuwe tankopstelling kan wat onderzoek gebruiken. Er is veel complexiteit, maar er is ook veel ervaring, en het is altijd een goed idee om feedback te krijgen over je voorraad- en opstellingsplannen.

Je moet in wezen rekening houden met de capaciteit van je systeem om afval te verwerken versus het vermogen van uw dieren om het te produceren, en zoals de andere antwoorden zeggen, is er geen simpele vis: volumeformule die gewoon werkt. Het hangt van veel factoren af: het soort vis, het type en de capaciteit van uw filtratie, uw waterkwaliteit (zowel uit de kraan als als de tank volwassen is geworden), hoeveel en wat voor soort planten u heeft, enz. / p>

Je moet ook bedenken hoe compatibel de dieren zijn. Er kunnen vissen zijn die qua bioload prima geschikt zijn voor je aquarium, maar extreem territoriaal zijn en niet genoeg ruimte hebben om uit het zicht van elkaar te blijven. Aan de andere kant doen sommige (zoals de tetras die je noemt) het het beste op scholen en kunnen ze zelf veel stress en agressief gedrag ervaren - en sommige scholen vissen hebben misschien veel open ruimte nodig om binnen te cruisen. Je wilt ook let op combinaties van soorten met zulke verschillende waterkwaliteitseisen dat je voor beide niet tegelijkertijd een gezond punt kunt vinden.

Het is ook niet zo'n groot probleem voor de tetras die je noemt , maar houd altijd rekening met de grootte en het gedrag van volwassene . Je hoort horrorverhalen over mensen die dingen zoals roodstaartmeerval of arowana in hun 10-gallon opslaan omdat het maar een paar centimeter lang was in de dierenwinkel ...

#3
+7
fahad.hasan
2013-10-09 08:54:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen algemene vuistregel en deze hangt af van de vis die u wilt houden. Sommige vissen kunnen in een kleine hoeveelheid water leven, terwijl andere grotere zwervende gebieden nodig hebben. Bijvoorbeeld: Oscars / Flowerhorns hebben ten minste 40 liter per volwassen / semi-volwassen vis nodig, terwijl Afrikaanse cichliden wordt aangeraden om in een dichte verpakking te houden om hun agressie te verminderen.

Wat betreft tropische vissen (guppy's, tetras etc), moet u streven naar een gallon water per inch vis.

#4
+3
commscho
2016-05-02 04:44:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een oudere vraag, maar nog iets om over na te denken, gerelateerd aan het antwoord van toxotes, gaat over de ruimtevereisten van een vis, ongeacht andere tankgenoten. Ja, enerzijds moeten we rekening houden met het afval dat ze produceren, het watervolume en de filtratie om met het afval om te gaan.

Verder hebben vissen echter verschillende behoeften / wensen voor bewegingsruimte. Arme zwemmers kunnen zich in een veel kleinere tank bevinden dan een anderszins vergelijkbare vis die van nature goed zwemt. Veel gewone scholvissen, zoals verschillende populaire tetra-soorten, zijn gewend aan een groot gebied met potentiële plekken om te zwemmen en te verkennen. Voor alle duidelijkheid: ze hebben open spaties nodig; het is een van de redenen dat het in veel opstellingen het beste is om slechts één soort scholing te hebben, ook al lijkt het erop dat je biologisch gezien meer dan één groep aankan. Elk van hen neemt ruimte in waarvan de ander zou willen weten dat deze openstaat voor toekomstig gebruik. En als je aan uitzet denkt, is het toevoegen van een vis aan een bestaande school veel minder extra benodigde ruimte dan het toevoegen van een nieuwe soort.

Met dat in gedachten is het de moeite waard om na te denken over de delen van de bak die een vis inneemt. ongeveer ook. Neon tetra's en corydora's (behalve pygmeeën en hastatus soorten, die niet al hun tijd op de bodem doorbrengen) strijden niet om ruimte. Cichliden en veel scholende soorten geven niet veel om de top van de tank en zouden daarom geen last hebben van vissen als bijlen die het grootste deel van hun tijd aan de oppervlakte doorbrengen. Als je erover nadenkt om voornamelijk op de bodem levende soorten te houden, dan zou je er nogal wat meer kunnen opslaan in een tank van 20 gallon lang dan een standaard 20 gallon vanwege de grotere vierkante meters op de bodem.

Onthoud dat je de hele wereld van de vis voorziet. De tank waarin ze zich bevinden, is alles wat ze zullen weten. We kunnen ze niet de omvang en complexiteit geven van hun oorspronkelijke habitat, maar dat is geen reden om niet ons best te doen om ze een geschikte omgeving te bieden. Zelfs vissen zoals de betta - waarvan velen zeggen dat ze in zeer ondiepe, "plas" -achtige wateren leven - hebben ondanks de geringe diepte duizenden liters om in hun geboorteland rond te zwerven. Dat gezegd hebbende, de reden dat we meer openstaan ​​voor het houden van vissen zoals de betta in kleine tanks, is omdat de massaal gefokte (en vooral de langvinnige) variëteiten geen goede zwemmers zijn.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...