Vraag:
Draden onverteerbaar maken?
Potatoswatter
2014-08-02 09:05:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn konijn is ongeveer 6 maanden oud en hij wordt de laatste tijd veel brutaler en speelser. Voorheen at, sliep en elimineerde hij voornamelijk, waardoor hij zijn energie spaarde voor de dagelijkse wandeling buitenshuis. Hij is erg zachtaardig, zelfs gehoorzaam, dus hij heeft nu 2-3 maanden vrij rond kunnen rennen.

Voordat hij vrij kon rennen, was hij getraind om niet op draden te kauwen door hem van hen af ​​te duwen. Het leek redelijk goed te blijven plakken, want sommige van zijn favoriete plekken zijn in de buurt van kabels, maar ze zijn niet beschadigd en we zien hem nooit iets doen.

Zojuist pakte hij een kabel op terwijl ik aan het kijken was. Ik maakte geluid, dus hij liet het vallen. Maar toen sprong hij speels achteruit en raakte het gewoon weer aan, blijkbaar om mijn reactie te testen. Ik zei niets omdat het niet in zijn mond zat. Na een seconde verloor hij zijn interesse en rende hij vrolijk weg. (Het was onbeschadigd.)

Er zijn maar een paar draden waartoe hij gewoonlijk toegang heeft. Is er misschien iets onverteerbaars of smerigs aan de hand waarmee ze kunnen worden bedekt, zodat hij dit niet als een spel zal zien?

Gerelateerd [Waarom kauwen konijnen op elektrische draden?] (Http://pets.stackexchange.com/questions/358)
Nog twee gerelateerde [Hoe kun je konijnen bewijzen achter de bank?] (Http://pets.stackexchange.com/questions/1998) & [Kunnen huiskonijnen de hele tijd gratis toegang hebben tot het hele huis?] (Http: / /pets.stackexchange.com/questions/1320/)
Ik heb een paar gerelateerde vragen toegevoegd in de bovenstaande opmerkingen. [Ik zou niet aanraden om draden onverteerbaar te maken] (http://pets.stackexchange.com/questions/5487/how-to-stop-cat-from-going-to-a-risky-area/5569#5569) kun je een foto en / of details toevoegen over het specifieke probleemgebied waar de draden zijn?
@JamesJenkins De enige bedrading in kwestie komt van achter de koelkast en de luchtkoeler. Dit zijn grote apparaten. Er is geen zichtbare schade aan.
Ok, dat helpt, MOETEN de draden op de grond liggen?
Nou, nu je het zegt, ik denk dat ik haakjes aan de muur zou kunnen toevoegen. Waarom heb ik daar niet al aan gedacht… Toch zijn er andere kabels waar hij * wel * toegang toe heeft, maar die zich op plaatsen bevinden waar hij zelden komt. Het zou leuk zijn om ook een reserveplan te hebben :).
Een antwoord:
James Jenkins
2014-08-02 16:31:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste zou ik niet proberen draden ( of iets anders ) onverteerbaar te maken. Ik weet niet zeker of iemand zeker weet waarom konijnen op elektriciteitsdraden kauwen, maar dat doen ze wel. Ik heb first-person accounts gehad van geëlektrificeerde draden die huiskonijnen doodden ( dus dat maakt dit een tweede hands rapport ). Fysieke scheiding van de konijnen en de draden is vereist.

Draden die op de grond liggen, nodigen uit om te proeven ... "Wat voor hooi is dat?" Bij mijn vrouw is meer dan één koptelefoonsnoer in tweeën geknipt door een konijn terwijl ze het op de grond gebruikte terwijl ze een konijn aaide.

De draden van de vloer halen is over het algemeen voldoende, voor de meeste situaties waarin konijnen hebben de volle gang van het huis. Sommige van mijn mede-huiskonijnen-ouders zullen overtollig lampsnoer rond de tafellamp wikkelen, zodat het niet naar de vloer hangt, maar in wezen omhoog gaat van de uitlaat naar de tafel. Konijnen kunnen zich een paar voet tegen een muur uitstrekken om te verkennen, maar over het algemeen doen ze dit in nieuwe gebieden, eenmaal geacclimatiseerd aan een gebied, blijven ze op de grond en staan ​​ze af en toe op banken of bedden.

Je kunt niet altijd recht omhoog gaan, soms moeten draden langs een muur lopen. U kunt plastic nietjes gebruiken om snel en eenvoudig draden aan een muur te bevestigen boven de rekhoogte van een konijn.

Plastic StaplesRaise Wires

Mijn vrouw en ik hebben bureaus gescheiden door een printer, met kabels in alle richtingen. In de bovenstaande afbeelding heb ik de overspanningsbeveiliging aan de zijkant van haar bureaukast bevestigd en plastic nietjes gebruikt om de draden aan de muur te bevestigen. Dit houdt ze van de grond en weg van de konijnen. Het is niet mooi, maar het werkt. Het thuiskantoor is vóór het konijn ontworpen, dus dit is een adaptieve oplossing.

In mijn antwoord op Hoe maak je een konijn achter de bank? gebruik ik meer een visueel aantrekkelijke oplossing. Op de foto daar kun je de uitlaatafdekking zien, maar je kunt de draadafdekking niet echt zien, dus hier is een foto van hoe de draadafdekking eruit ziet. Deze koop je bij de bouwmarkt, er zijn twee stukjes die in elkaar klikken om de draden te bedekken.

Wire Cover

Probeer waar mogelijk apparaten of meubels voor de uitlaat te plaatsen, zo dichtbij dat je konijn er niet achter kan komen. Zorg ervoor dat al het snoer achter het item blijft. In sommige gevallen, zoals bij een tv, videorecorder en alle andere rommel die erop wordt aangesloten, is er gewoon geen ruimte om alle draden achter het item vast te houden.

In de onderstaande afbeelding gebruiken we een kast onder een televisie die aan de muur is bevestigd. Ik heb hout gebruikt om een ​​kastvormige behuizing te maken die tussen de kast en de muur past. Er is ongeveer 3 1/2 inch ruimte ingesloten, alle draden en de overspanningsbeveiliging bevinden zich in deze ruimte. De kast heeft deuren aan de voorkant, dus de videorecorder, dvd-speler en WII zijn inbegrepen, behalve wanneer we ze actief gebruiken ( en toezicht houden op konijntjes ).

TV

Opmerking: als u online naar de draadafdekking zoekt, worden deze meestal kabelgeleiders genoemd.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...