Vraag:
Moet ik de ene kat het braaksel van de andere kat laten eten?
jippie
2014-01-13 23:57:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms moet een van mijn katten overgeven na het eten van iets dat ze echt lekker vindt. Mijn beide katten vinden het Whiskas-voer lekker, maar ze krijgen maar één keer per dag een klein beetje. Ik vermoed dat ze gewoon te snel eet en daarom moet ze overgeven.

Wat er gebeurt als ze overgeeft, is dat haar broer komt aanrennen en haar omhooggeworpen voedsel van de grond begint op te eten. Moet ik, afgezien van het feit dat het voor mezelf praktisch is, omdat ik de rotzooi niet hoef op te ruimen, de ene kat het braaksel van de andere laten eten? Is het gezond?

Voor zover ik weet is ze niet ziek, moet ze soms overgeven sinds ik haar ken, en vooral als ze heel snel eet.

Mijn kat doet hetzelfde en hij is enorm en we laten kattenvoer de hele dag buiten. Het zijn ook whiskas. Ik vraag me af of het het eten is, maar het is het enige dat hij eet
Drie antwoorden:
Zaralynda
2014-01-14 01:49:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je kat aan het kotsen is omdat ze ziek is (of zelfs als ze een ziekte heeft die geen verband houdt met het kotsen), dan is het mogelijk dat haar broer de ziekte oppikt door haar kots te eten, dus het is over het algemeen niet aan te raden. Mijn ervaring is dat katten hoe dan ook hun ziektes delen, dus het is geen grote zorg.

In plaats van te voorkomen dat de tweede kat het braaksel van de eerste kat eet, zou je het probleem kunnen aanpakken door de hoeveelheid braken dat uw kat aan het doen is. Hoe kan ik voorkomen dat mijn kat te snel eet en overgeeft? gaat in op de reden waarom u vermoedt dat uw kat moet overgeven, en kan helpen.

Maagzuur zal waarschijnlijk alle ziektekiemen doden. Dat gezegd hebbende, het is gewoon goor.
@Oldcat Maagzuur doodt bepaalde parasieten niet die zijn ontwikkeld om het te overleven, dus ik zou het nog steeds behandelen als een potentiële ziektevector.
bee.catt
2014-02-02 04:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Krijgen uw katten wat ander voer dan de "kleine hoeveelheid Whiskas eenmaal per dag"? Als dit alles is wat ze krijgen, is de kans groot dat ze ondervoed zijn en erg honger hebben, wat zou verklaren waarom de een voedsel opslokt tot ze kotst, en de ander komt om het kots te eten. In dit geval moeten ze meerdere keren per dag worden gevoerd. Ik heb te allen tijde droogvoer voor mijn katten en geef ze eenmaal per dag natvoer als avondeten (denk er wel aan om dit elke dag in twee natte maaltijden te splitsen).

Als ze ander voer krijgen en dit is precies hoe je kat eet (een van mijn katten is een "gulper" voor natvoer, hoewel ze zichzelf niet heeft laten kotsen, terwijl de andere haar natvoer langzaam likt gedurende een paar zittingen), zou ik willen voorstellen te zoeken naar manieren om te vertragen je kat eet zoals Zaralynda suggereerde ... er zijn enkele geweldige suggesties voor de draad waarnaar hij / zij heeft gelinkt in zijn / haar antwoord dat ik zelf zal proberen.

Nee, ik verhonger mijn twee kleine vrienden niet, ze hebben al het (droge) voedsel dat ze maar willen.
ok, was niet duidelijk uit de vraag die je hebt gepost ... voeg dat detail daar misschien toe zodat de antwoorden weten dat het geen honger ding is.
Dan S
2014-04-11 03:48:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb beide gedragingen gezien bij twee katten (waarvan er één later de eigenaar was).

Maggie had een nerveuze maag die gemakkelijk geïrriteerd raakte doordat ze te snel at.

Sputnick hield van de smaak van uitgebraakt kattenvoer ("het is warm en voorgekauwd!") Tot het punt dat hij zou proberen haar opzij te duwen als ze het spul aan het kotsen was.

De oplossing was om Maggie langzamer te voeden (toen ik haar had, gaf ze niet zo vaak over omdat ik haar in kleinere hoeveelheden voedde (zij het vaker) zodat haar maag niet geïrriteerd zou raken).

Hun baasje bij de tijd vond het leuk wat Sputnick deed, omdat hij het kots beter zou opruimen dan enig mens. Hij stierf jong en later verhuisde hun oorspronkelijke eigenaar naar een ander land, dus nam ik Maggie in huis.

Inderdaad lijken kleinere porties te werken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...