Vraag:
Zijn gesimuleerde onweersbuien gunstig voor een zeewateraquarium?
Steven V
2013-10-15 18:02:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onlangs kwam ik een groter zoutwateraquarium tegen met een verlichtingssysteem met gesimuleerde onweer. Op schijnbaar willekeurige tijdstippen zou het verlichtingssysteem een ​​onweer simuleren met stroboscooplichten (inclusief 's nachts).

  • Aangezien het geen andere omgevingsveranderingen van een onweer / onweer simuleerde, was dit echt nodig?
  • Is het hebben van dit type systeem gunstig voor een zoutwatertank ?
  • Houdt het de vissen op de een of andere manier gezonder?
Ik weet niet of het nuttig is (ik ben geïnteresseerd in antwoorden), maar het klinkt zeker cool! Het is heel goed mogelijk dat de "cool factor" de enige motivatie was.
Was alleen het licht - bliksem of daadwerkelijke elektrische ontladingen in het water ???
@woliveirajr Het simuleerde een onweer met flitslichten boven het hoofd
Was dit aquarium onderdeel van een amusementspark (of de hoofdattractie, bijv. SeaLife Park?). Door de specifieke plaats een naam te geven, kan het gemakkelijker worden om naar informatie te zoeken.
@Baarn Hierbij is geen amusementspark betrokken. Het was in het appartement van een kennis. Ze vertelden me dat het de vissen zou helpen, maar zoals ik in de post zei, ben ik sceptisch.
Een antwoord:
woliveirajr
2013-10-15 19:42:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vreemd genoeg zijn er enkele artikelen over.

Dit artikel, Reacties van individuele vissen op stroboscooplicht. Veld- en aquariumexperimenten die zijn uitgevoerd op witvis (Coregonus lavaretus), hebben te maken met stroboscooplicht en witvis, zoals de titel zegt.

Hun conclusie is dat vissen wegzwemmen van het stroboscooplicht en don ' doe geen moeite als het van achteren komt. Aangezien je een licht van bovenaf beschrijft, zullen ze zich er ook voor verbergen.

Een ander artikel concludeert dat flitslicht kan worden gebruikt als een barrière voor sommige vissen.

Ik kon geen verband vinden met algen, O₂ of CO₂-niveau.

Dus ik denk dat het alleen voor decoratieve doeleinden was - en, zoals sommige (of alle) vissen het zullen vermijden, lijkt geen goede versiering te zijn.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...